E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκια κοτόπουλο με σως ταχίνι

Έντονες γέυσεις και αρώματα σε μια γευστική πανδαισία

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

24/7/2019 | 00:03

Κομμάτια κοτόπουλα μαριναρισμένα με μεσογειακό τρόπο χρησιμοποιώντας μπαχαρικά, σκόρδο, λάιμ και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συνοδευόμενα με πολύχρωμα λαχανικά. Η απόλυτη τελειότητα!

Θα χρειαστούμε:

  • 2 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.σ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/4 κ.σ. κάρδαμο τριμμένο
  • αλατοπίπερο
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 15 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 3-4 λάιμ, στυμμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μέτρια κομμάτια

για την σως ταχίνι:

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 3/4 κούπα ταχίνι
  • 1/2 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ (ή λεμόνι αν προτιμάτε)
  • 1/4 κούπα κρύο νερό, ή περισσότερο αν χρειαστεί

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

για την σως ταχίνι:

  1. Χτυπάμε σε γουδί τις σκελίδες σκόρδο με το αλάτι ώσπου να γίνουν πάστα (εναλλακτικά περάστε το σκόρδο από πολοτποιητή σκόρδου κι ανακατέχτε το με το αλάτι).
  2. Προσθέτουμε την πάστα σκόρδου, το ταχίνι και τον χυμό λάιμ στο μούλτι. Προσθέστε το νερό ή όσο χρειαστεί για να πετύχετε την σωστή πυκνότητα.

για τα σουβλάκια:

  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε πάπρικα, θυμάρι, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο και αλατοπίπερο ώστε να φτιάξετε το μείγμα μπαχαρικών. Αναμειγνύουμε με αυτό τα κομμάτια κοτόπουλο.
  2. Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλο σε βαθύ πιάτο με τις φέτες κρεμμυδιού με το ελαιόλαδο. Συνδυάζουμε το πολτοποιημένο σκόρδο με το χυμό λάιμ και το προσθέτουμε στο ίδιο πιάτο. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες.
  3. Λίγο πριν τα ψήσουμε, βάζουμε το κοτόπουλο, όλες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ξύλινα σουβλάκια (αφου πρώτα τα έχουμε μουλιάσει σε νερό για μια ώρα)
  4. Ψήνουμε τα σουβλάκια σε γκριλιέρα, τηγάνι-σχάρα ή μπάρμπεκιου για 10-15 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε με πίτες και την σως ταχίνι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η αιτία για ένα θανατηφόρο καρκίνο μπορεί να κρύβεται στο στόμα μας

Body+Mind 02.10.2025
Η στοματική υγιεινή ίσως παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο απ’ όσο πιστεύαμε

Versace: Η πιο ωραία πασαρέλα μας γυρνά στην ωραία πλευρά των 80s

Style 02.10.2025
Η συλλογή του Vitale έφερε έναν αέρα νοσταλγίας και ανανέωσης ταυτόχρονα!

Αν ξενυχτάς, πρόσεχε! Αυτή η συνήθεια σε οδηγεί σε έναν ύπουλο εθισμό

Body+Mind Χτες
Οι «νυχτερινοί τύποι» κινδυνεύουν περισσότερο – και η αιτία θα σε σοκάρει

Δεν είναι μύθος: Στην Ιταλία υπάρχει σιντριβάνι που ρέει δωρεάν κρασί 24/7

Ταξίδια Χτες
Πού βρίσκεται το εντυπωσιακό αξιοθέατο

Η κορεάτικη τεχνική layering που υπόσχεται επιδερμίδα σαν… πορσελάνη

Style Προχτές
Το μυστικό των K-beauty experts για δέρμα που λάμπει από υγεία και φρεσκάδα

Η ελληνική «Ιερουσαλήμ» που κρύβει 72 ναούς και μια βιβλιοθήκη… θησαυρό παγκόσμιας εμβέλειας!

Ταξίδια Προχτές
Μια βόλτα στη Βέροια αποκαλύπτει μυστικά βυζαντινά στολίδια, γειτονιές-χρονικά και μια βιβλιοθήκη που έχει κλέψει τις εντυπώσεις σε όλο τον κόσμο!

Έρευνα: Από ποια ηλικία αρχίζουμε να «γερνάμε απότομα»;

Body+Mind Προχτές
Η κρίσιμη δεκαετία που αλλάζει το σώμα μας και όσα δείχνουν οι επιστήμονες

Ξεχασμένο θαύμα: Η αρχαία πόλη της Μεσογείου με το θέατρο που κόβει την ανάσα

Ταξίδια 29.09.2025
Ανακαλύψτε την πόλη που στέκει απόρθητη πάνω από 1.600 χρόνια

Δεν κοιμήθηκες καλά; Ποιες ασκήσεις να αποφύγεις και ποιες να κάνεις για να μη «καταστρέψεις» το σώμα σου

Body+Mind 29.09.2025
Μάθε ποιες ασκήσεις σε προστατεύουν μετά από μια άυπνη νύχτα και ποιες μπορεί να βλάψουν το σώμα σου