E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Γιατί η μελιτζάνα αυτή την περίοδο είναι στα καλύτερα της

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 19/7/2019 | 13:34

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Η καλύτερη εποχή για να πειραματιστούμε με την αγαπημένη μελιτζάνα! Ακολυθήστε την παρακάτω συνταγή ή προσθαφαιρέστε υλικά σύμφωνα με τα γούστα σας. Το αποτέλεσμα δε θα σας απογοητεύσει!

Θα χρειαστούμε:

3 μέτριες μελιτζάνες
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα αλάτι
4 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την γέμιση:

100 γρ. κινόα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ και σκόρδο σε πάστα (πολτοποιημένα)
1/4 κ.σ. κουρκουμάς
1/4 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
100 γρ. τόφου ή ένα τυρί όπως φέτα ή μοτσαρέλα (τριμένα ή θρυμματισμένα)
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα
1/4 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι

Για τα τραγανά λαχανικά:

1 πατζάρι, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
2 καρότα, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

  1. Πλένουμε και μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας νερό η ζωμό. Σουρώνουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε 3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο και το αλάτι.
  3. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε οριζόντιες φέτες με πάχος 4 χιλιοστών. Αλείφουμε και τις δυο πλευρές από κάθε φέτα με το μίγμα ελαιόλαδου που φτιάξαμε προηγουμένως.
  4. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι-σχάρα ή απλό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να γίνουν μαλακές και να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τις ψημένες φέτες σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
  5. Για την γέμιση, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ωσότου πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  6. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και τζίντζερ, κουρκουμά, αλάτι και τσίλι και σωτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.
  7. Προσθέτουμε την βρασμένη κινόα και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ολοκληρώνουμε με το γκάραμ μασάλα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
  8. Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ξύλο κοπής, βάζουμε μια γεναία δόση γέμισης και τυλίγουμε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Lagom: Το μυστικό για ψυχική ισορροπία έρχεται από τη Σουηδία

Body+Mind 03.05.2025
Το Lagom αποτελεί μια απλή, αλλά βαθιά φιλοσοφία που προσφέρει έναν δρόμο προς την ισορροπημένη ζωή και την ψυχική ευημερία

Tα πιο συχνά σeξουαλικά προβλήματα των ζευγαριών

Σχέσεις 03.05.2025
Συμβαίνουν σε όλους κατά διαστήματα

Μήπως ο οργανισμός σου διψάει και τον αγνοείς; Πώς θα το καταλάβεις

Body+Mind 03.05.2025
Πολλές φορές είμαστε αφυδατωμένες και δεν το καταλαβαίνουμε

Οι δυο μοναδικοί φόβοι με τους οποίους γεννιόμαστε

Body+Mind 03.05.2025
Όλοι οι άλλοι είναι επίκτητοι

Η Σύρος πρώτη ανάμεσα στα «κρυμμένα πετράδια» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​

Ταξίδια Χτες
Την κορυφή καταλαμβάνει η Σύρος στο νέο κατάλογο που ανακοίνωσε η ολλανδική ιστοσελίδα Griekenland.net

Όλοι μιλάνε για την εμφάνιση της Sydney Sweeney στο Stagecoach – Κι όχι άδικα!

Style Χτες
Το πιο καυτό τρίο της ερήμου: Sydney Sweeney, Lizzo και Paris Hilton με outfit που έγραψαν ιστορίαα

Ξέχνα τα χάπια! Αυτό το φτηνό ρόφημα από το ψυγείο σου είναι το απόλυτο superfood για γερό ανοσοποιητικό!

Body+Mind Χτες
Το ρόφημα που θωρακίζει το ανοσοποιητικό, ρυθμίζει τον μεταβολισμό και κάνει το έντερό σου... ευτυχισμένο!

Το «Μαϊάμι» της Πελοποννήσου που κάνει τη Μύκονο να... ιδρώνει – Η Guardian το αποθεώνει, οι Έλληνες το ανακαλύπτουν τώρα!

Ταξίδια Χτες
Κυκλαδίτικη αύρα, εξωτικά νερά και παρθένα φύση – και όλα αυτά χωρίς πλοίο!