Η καλύτερη εποχή για να πειραματιστούμε με την αγαπημένη μελιτζάνα! Ακολυθήστε την παρακάτω συνταγή ή προσθαφαιρέστε υλικά σύμφωνα με τα γούστα σας. Το αποτέλεσμα δε θα σας απογοητεύσει!
Θα χρειαστούμε:
3 μέτριες μελιτζάνες
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα αλάτι
4 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
100 γρ. κινόα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ και σκόρδο σε πάστα (πολτοποιημένα)
1/4 κ.σ. κουρκουμάς
1/4 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
100 γρ. τόφου ή ένα τυρί όπως φέτα ή μοτσαρέλα (τριμένα ή θρυμματισμένα)
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα
1/4 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
Για τα τραγανά λαχανικά:
1 πατζάρι, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
2 καρότα, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
- Πλένουμε και μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας νερό η ζωμό. Σουρώνουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε 3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο και το αλάτι.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε οριζόντιες φέτες με πάχος 4 χιλιοστών. Αλείφουμε και τις δυο πλευρές από κάθε φέτα με το μίγμα ελαιόλαδου που φτιάξαμε προηγουμένως.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι-σχάρα ή απλό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να γίνουν μαλακές και να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τις ψημένες φέτες σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
- Για την γέμιση, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ωσότου πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και τζίντζερ, κουρκουμά, αλάτι και τσίλι και σωτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.
- Προσθέτουμε την βρασμένη κινόα και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ολοκληρώνουμε με το γκάραμ μασάλα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
- Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ξύλο κοπής, βάζουμε μια γεναία δόση γέμισης και τυλίγουμε.
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
16.09.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καρπούζι με φέτα στην πιο λαχταριστή εκδοχή!
Food
05.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καλοκαιρινή χωριάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Food
08.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Η πιο νόστιμη κι εύκολη γαριδομακαρονάδα
Food
11.07.2019
Ελληνική φριτάτα φούρνου για να πάει καλά η εβδομάδα
Food
07.10.2019
Τι να φάτε σήμερα: Το πιο νόστιμο σκορδόψωμο, έτοιμο σε 15 λεπτά
Food
16.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα, έτοιμη σε 3 βήματα
Food
17.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Ομελέτα με πατάτες
Food
18.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Μαροκινό ρύζι
LOL
19.07.2019
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Έλενα Γαλύφα προτείνει το πιο διαχρονικό δίδυμο για κομψές εμφανίσεις
Style
11.10.2025
Ο συνδυασμός που δε φεύγει ποτέ από τη μόδα και ταιριάζει σε κάθε περίσταση
Τα φθινοπωρινά φυτά που θα δώσουν νέα ζωή στο σπίτι σου
Σπίτι
11.10.2025
Το φθινόπωρο δεν είναι εποχή για μαραμένα λουλούδια· είναι η στιγμή να φυτέψεις ξανά και να φτιάξεις τη διάθεσή σου!
Το ελληνικό χωριό που είναι χτισμένο μέσα στα βράχια
Ταξίδια
11.10.2025
Ένα Σαββατοκύριακο είναι αρκετό για να σε μαγέψει
Πως ένα παραμύθι την ημέρα μπορεί να αλλάξει το μέλλον του παιδιού σας
Family
11.10.2025
Κυριολεκτικά
Πώς να αναβαθμίσεις το σπίτι σου για το φθινόπωρο
Σπίτι
11.10.2025
Το σπίτι είναι ο καμβάς – κι εσύ ο καλλιτέχνης που τον ζωγραφίζει κάθε μέρα με τη διάθεσή σου
Βρήκαμε πού θα φας στην Αθήνα το πιο αμφιλεγόμενο πιάτο του κόσμου
Eat + Drink
11.10.2025
Κι όμως είναι ελληνική πατέντα!
Ποιες είναι οι «πράσινες δραστηριότητες» που διώχνουν το άγχος;
Body+Mind
11.10.2025
Αν είσαι αγχώδης, δοκίμασε να τις ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου!
Πώς να μετατρέψεις την απλή ενυδατική σου σε super κρέμα πολυτελείας
Style
Χτες
Τα μικρά μυστικά που θα απογειώσουν το skincare σου χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία
5 φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ευρώπη που θα σε εκπλήξουν με την ομορφιά τους
Ταξίδια
Χτες
Φτιάξε βαλίτσα, πάρε παλτό και ετοιμάσου να ερωτευτείς το φθινόπωρο σε αυτές τις πόλεις!
Πολυτέλεια στην οικονομική θέση; Ναι, αν πετάς με αυτή την εταιρεία
Ταξίδια
Χτες
Egg tarts, οθόνες και τεχνολογία
Η Φαίη Σκορδά δίνει ιδέα για το πιο chic office–casual σύνολο της σεζόν
Style
Προχτές
Το look που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη από το γραφείο μέχρι την απογευματινή βόλτα
To πρόβλημα του μεταβολισμού μετά τα 40 δεν είναι αυτό που νομίζεις
Body+Mind
Προχτές
Ο μεταβολισμός αλλάζει – αλλά δεν σταματά