Το Μαροκινό πιλάφι είναι ίσως το πιο αρωματικό συνοδευτικό. Το ρύζι μπασμάτι μπλέκει τη γεύση του με αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

Για 5 μερίδες θα χρειαστούμε:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/4 κ.γ. μπαχάρι
- 1/8 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο (ή 2-3 ολόκληρα)
- 1/4 κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- αλατοπίπερο
- 2 κούπες ρύζι μπασμάτι
- 3 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο (ή απλώς σκέτο νερό)
- 1/4 κ.γ. κρόκο κοζάνης (σαφράν)
- 3 χουρμάδες, ψιλοκομμένους
- 3 αποξηραμένα βερύκοκα, ψιλοκομμένα
- 1/4 κούπα σταφίδες, ψιλοκομμένες
- 1/4 κούπα αμύγδαλα, θρυμματισμένα
Πάμε να το ετοιμάσουμε:
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε κύμινο, μπαχάρι, γαρύφαλο, κάρδαμο, ξυλακι κανέλας, φύλλα δάφνης, πιπέρι και ρύζι κι ανακατεύουμε ωσότου πάρει ένα άσπρο χρώμα, για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό, αλάτι και κρόκο κοζάνης, σκεπάζουμε με το καπάκι και περιμένουμε ωσότου πάρει βράση. Μειώνουμε αισθητά την ένταση της εστίας στο χαμηλό και περιμένουμε να απορροφηθεί όλο το νερό χωρίς να ανακατεύουμε, για περίπου 10-14 λεπτά.
- Σβήνουμε την εστία, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας απαλά με ένα πηρούνι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το πιλάφι να ξεκουραστεί για 15 -20 λεπτά.
Για πιο "al dente" αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε 2 1/2 κούπες νερό.

Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
16.09.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καρπούζι με φέτα στην πιο λαχταριστή εκδοχή!
Food
05.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καλοκαιρινή χωριάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Food
08.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Η πιο νόστιμη κι εύκολη γαριδομακαρονάδα
Food
11.07.2019
Ελληνική φριτάτα φούρνου για να πάει καλά η εβδομάδα
Food
07.10.2019
Τι να φάτε σήμερα: Το πιο νόστιμο σκορδόψωμο, έτοιμο σε 15 λεπτά
Food
16.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα, έτοιμη σε 3 βήματα
Food
17.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Ομελέτα με πατάτες
Food
18.07.2019
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Βάλια Χατζηθεοδώρου σε ένα urban‑edgy combo που αφήνει το cool να μιλήσει μόνο του
Style
24.12.2025
Το urban στοιχείο δεν είναι “στημένο”, αλλά φυσική προέκταση της προσωπικότητάς της!
4 μοναδικά αρώματα για να χαρίσεις στη μητέρα σου τα Χριστούγεννα
Style
24.12.2025
Πέντε επιλογές που μυρίζουν αγάπη, κομψότητα και “μαμά” - γιατί το άρωμα είναι πάντα το πιο προσωπικό δώρο
Orange flags στο dating: τα σημάδια που δεν είναι τυχαία
Σχέσεις
24.12.2025
Δεν είναι λόγος να φύγεις, αλλά είναι λόγος να προσέξεις πριν η σχέση πάρει λάθος κατεύθυνση
Τα ορεινά χωριά που ζουν ακόμα τα Χριστούγεννα όπως παλιά – Μακριά από τα πλήθη, κοντά στη μαγεία
Ταξίδια
24.12.2025
Πέτρινα σπίτια, καπνισμένες καμινάδες και σιωπή που σε γαληνεύει: οι αυθεντικοί ορεινοί προορισμοί της Ελλάδας για γιορτές χωρίς συνωστισμό, μακριά από τα τουριστικά κλισέ
Πριν αγοράσεις κρέας για το γιορτινό τραπέζι, δες τι προσέχει ένας χημικός τροφίμων στο κρεοπωλείο
Food
24.12.2025
Τι παρατηρεί μια χημικός τροφίμων όταν μπαίνει σε κρεοπωλείο
Όταν το σώμα δεν κάνει ρεβεγιόν: Χρόνια νοσήματα μέσα στις γιορτές και τι να αποφύγετε
Living
24.12.2025
Προσοχή και μέτρο, θέλετε να τρέχετε στα επείγοντα;
Βρες το τέλειο άρωμα για κάθε προσωπικότητα ‑ Ένας οδηγός x‑mas δώρων για όλες τις περιστάσεις
Xmas
Χτες
30+ αρώματα για κάθε άνθρωπο της ζωής σου
5 body butters που μυρίζουν Χριστούγεννα
Style
Χτες
Ζεστές, γλυκές και απολαυστικές μυρωδιές που μετατρέπουν το σώμα σε χριστουγεννιάτικο ritual!
Ποιο νησί βάζει την Ελλάδα ξανά στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού τουρισμού για το 2026
Ταξίδια
Χτες
Απευθείας πτήσεις, διεθνείς διακρίσεις και μια απρόσμενη άνοδος στον τουρισμό
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς τύψεις – Γιορτινές ιδέες κάτω από 500 θερμίδες
Food
Χτες
Χριστούγεννα χωρίς φούσκωμα: Τι να βάλεις στο τραπέζι και να το χαρείς
Μια σεφ αποκαλύπτει: 10 απλές τεχνικές που κάνουν το καθημερινό φαγητό πολύ καλύτερο
Food
Προχτές
Συμβουλές για να κάνεις κάθε γεύμα τέλειο
