Αυτή η γευστική συνταγή είναι ο Μεσογειακός τρόπος να απολαύσετε τα θαλασσινά! Χρησιμοποιήστε τον αγαπημένο σας τύπο ζυμαρικών κι ετοιμάστε ένα πεντανόστιμο γέυμα για δυο, χαμηλό σε λιπαρά.
Θα χρειαστούμε
- 2 ώριμες τομάτες
- 2 κόκκινες πιπεριές ή πιπεριές φλωρίνης
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 1/4 κούπα ούζο
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 10 μεγάλες γαρίδες (5 ανα μερίδα)
- 5-8 φύλλα αβσιλικού, κομμένα
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- 1/2 κούπα τυρί φέτα, θρυματισμένο για το σερβίρισμα
- αλατοπίπερο
- μισό πακέτο σπαγγέτι ή λινγκούινι (ή όση ποσότητα θεωρείτε κατάλληλη για δυο μερίδες)
Πάμε να τη φτιάξουμε
- Προθερμάινουμε το φούρνο στους 220°C.
- Κόβουμε τις τομάτες στη μέση και τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά πάνω, σε χαρτί ψησίματος πάνω σε ταψί μαζί με τις πιπεριές. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και την φλούδα τους. Αφαιρούμε την φλούδα και απο τις τομάτες. Χτυπάμε τομάτες και πιπεριές στο μούλτι ή σε food processor.
- Ξεπλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κελύφη. Τυλίγουμε κελύφη και κεφάλια σε ένα καθαρό, λεπτό πανί και κλείνουμε με κλωστή, κάνοντας το σαν πουγκί.
- Τοποθετούμε το πουγκί που φτιάξαμε σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Μόλις το νερό έρθει σε βράση αφαιρούμε το πουγκί και ρίχνουμε τα ζυμαρικά και αρκετό αλάτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να τα κρατήσουμε al dente. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, σωτάρουμε το κρεμμύδι με τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, για περίπου 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πουρέ τομάτας/πιπεριάς, τον πελτέ, το ούζο, αλατοπίπερο και βράζουμε για 1 λεπτό έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη.
- Όταν οι γαρίδες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μειώνουμε την ένταση της φωτιάς, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Σεβίρουμε ρίχνοντας μπούκοβο και θρυματισμένη φέτα.
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
16.09.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καρπούζι με φέτα στην πιο λαχταριστή εκδοχή!
Food
05.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καλοκαιρινή χωριάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Food
08.07.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς να διατηρείτε τα λεμόνια φρέσκα στο ψυγείο έως και τρεις μήνες
Food
01.05.2025
Ποιο είναι το κόλπο που πρέπει να κάνετε με τα λεμόνια
Πώς επηρεάζει ο ύπνος τη σεξουαλική ζωή;
Body+Mind
01.05.2025
Είναι πολύ πιο αλληλένδετα απ` όσο φανταζόμαστε
Το μυστικό της αιώνιας νεότητας κρύβεται σε αυτή την πρωτεΐνη
Body+Mind
01.05.2025
Ένα «κουμπί» για τη γήρανση ανακάλυψαν Ιάπωνες επιστήμονες
7 παραδεισένια μέρη στην Αττική για σύντομες αποδράσεις
Ταξίδια
01.05.2025
Θα σε φέρουν πιο κοντά στη φύση και την ιστορία της περιοχής
5 ταβερνάκια δίπλα στο κύμα για τις πρώτες ανοιξιάτικες εξορμήσεις στην ανατολική Αττική
Eat + Drink
01.05.2025
Καλό φαγητό και θέα θάλασσα!
Κάνει τελικά καλό στον οργανισμό σου η διαλειμματική νηστεία;
Body+Mind
01.05.2025
Tι συμβαίνει στο σώμα σου όταν αφήνεις πολλές ώρες ανάμεσα στα γεύματα;
Το μυστικό της Τζένης Μελιτά για γυμνασμένο σώμα θέλει μόλις 30 λεπτά
Body+Mind
01.05.2025
Ακόμα κι όταν οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις αυξάνονται, δεν παραμελεί τη φυσική της κατάσταση
Τι πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε φυτά από ανθοκομικές εκθέσεις
Σπίτι
01.05.2025
Όλα τα tips για να αγοράζεις πάντα τα καλύτερα φυτά!
Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι
Σπίτι
01.05.2025
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!
Watery Nails: Το trend που θα κλέψει τις εντυπώσεις το καλοκαίρι
Body+Mind
Χτες
Η τάση που θυμίζει κυματισμούς, σταγόνες νερού και τη διάφανη λάμψη της θάλασσας
30 ιδέες για να «πιάσεις το Μάη» ‑ ένα βήμα από την Αθήνα
Ταξίδια
Χτες
Ανοιξιάτικες αποδράσεις για κάθε γούστο – με φόντο παπαρούνες, ανθισμένες πλαγιές και ελληνική ομορφιά