Τι να φάτε σήμερα: Συνταγή για σαλάτα με φακές και παντζάρι
Ιδανική για συνοδευτικό ή για ένα υγιεινό, γρήγορο γεύμα
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 5/8/2019 | 19:46

Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά που είναι απλώς ακαταμάχητα. Ακολουθήστε αυτές τη συνταγή και δημιουργήστε μια τέλεια καλοκαιρινή σαλάτα.
Θα χρειαστούμε:
- 1 συσκευασία παντζάρι βρασμένο ή στον ατμό
- 250 γρ φακές
- 100 γρ φετα
- Ένα ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομμένο
- Λάδι
- μπαλσάμικο ξίδι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάμε να την ετοιμάσουμε:
- Βράζουμε τις φακές με λίγο αλάτι, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Κόβουμε το παντζάρι σε ροδέλες και το μισό το κοβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τις φακές, τον μαιντανό, το κομμένο σε κυβάκια παντζάρι και προσθέτουμε λάδι, ξίδι και αλατοπίπερο ανάλογα με την γεύση μας.
- Στήνουμε στο πιάτο πρώτα τις ροδέλες παντζαριού και έπειτα μια-δυο κουταλιές από την αναμεμειγμένη σαλάτα.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα.

Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
16.09.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καλοκαιρινή χωριάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Food
08.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Η πιο νόστιμη κι εύκολη γαριδομακαρονάδα
Food
11.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο
Food
30.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Σκοπελίτικη τυρόπιτα
Food
31.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Μελιτζάνες με τομάτα και φέτα στο φούρνο
Food
03.08.2019
Τι να φάτε σήμερα: Συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Food
05.08.2019
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πόσο τυρί χρειάζεται να τρώμε για να προστατεύσουμε τον εγκέφαλο από την άνοια
Body+Mind
05.11.2025
Νέα ιαπωνική μελέτη αποκαλύπτει
Spa & θερμές πηγές: τα πιο αναζωογονητικά μέρη στην Ελλάδα για φθινοπωρινή απόδραση
Ταξίδια
05.11.2025
Τα πιο μαγικά spots για να “λιώσεις” στο νερό και να ανανεωθείς εκ των έσω!
Η Σίσσυ Χρηστίδου με look που λέει ‘less is more’ με τον πιο κομψό τρόπο
Style
05.11.2025
Το minimal look που κάνει τη Σίσσυ να ξεχωρίζει χωρίς καμία προσπάθεια!
Γιατί το δέρμα σου δείχνει «θαμπό» το φθινόπωρο και πώς να του ξαναδώσεις λάμψη
Style
Χτες
Μόλις αλλάξει η εποχή, αλλάζει και το δέρμα σου - και όχι πάντα προς το καλύτερο
Το ελληνικό τρικ που έκανε το μέλι μπλε και τους τουρίστες να τρελαίνονται
Food
Χτες
Μόλις το βλέπουν οι τουρίστες, «παθαίνουν πλάκα και το δοκιμάζουν» -
Νέα μελέτη‑σοκ: Οι «αθώες» ιώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε έμφραγμα και εγκεφαλικό
Body+Mind
Χτες
Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και γιατί
Ο τρόπος ζωής και διατροφής που σώζει από το εγκεφαλικό επεισόδιο
Body+Mind
Προχτές
Ετσι μπορείς να προστατευτείς
Το πιο punk σημείο της Ευρώπης: Η πιο «παράνομη» γειτονιά που έγινε τουριστικό αξιοθέατο
Ταξίδια
Προχτές
Πώς μια εγκαταλειμμένη στρατιωτική βάση μετατράπηκε σε εργαστήριο ελευθερίας
Ο ακριβότερος καφές στον κόσμο πωλείται πλέον στο Ντουμπάι – και η τιμή του προκαλεί ίλιγγο
Food
Προχτές
«Είναι σοκαριστικό, αλλά αυτό είναι το Ντουμπάι» λένε
Το μυστικό των κατοίκων της Νικόγια που ζουν πάνω από 100 χρόνια: Τι τρώνε;
Food
Προχτές
Τα 3 φτηνά τρόφιμα που τρώνε καθημερινά στην Κόστα Ρίκα
Μήπως τα ψυχολογικά βάρη που κουβαλάς δεν είναι δικά σου;
Σχέσεις
Προχτές
Στο νέο επεισόδιο του «Πόσο Εγώ;» μιλάμε για τα βάρη που δε φαίνονται αλλά σε κρατούν κάτω - εκείνα που δεν είναι καν δικά σου, μα τα κουβαλάς σαν να σου ανήκουν.






