E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Φρουτάλια ή φουρτάλια, λαχταριστή ομελέτα από την Τήνο

Μια συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 2/8/2019 | 00:25

Τι να φάτε σήμερα: Φρουτάλια ή φουρτάλια, λαχταριστή ομελέτα από την Τήνο

Η Τηνιακή φρουτάλια ή φουρτάλια με αγκινάρα είναι μία φαντασική παραδοσιακή ομελέτα με τοπικό λουκάνικο Τήνου, άγριο αγκιναράκι και πατάτες. Είναι μια ομελέτα που θα σας μείνει αξέχαστη.

Θα χρειαστούμε:

  • 8 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φλυτζ. γάλα
  • 8 τεμ αγκιναράκια Τήνου από βαζάκι, περίπου δύο αγκινάρες
  • 15 κομμένες ροδέλες από λουκάνικα Τήνου
  • 4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
  • 1 φλυτζ. τσαγιού τυρί βολάκι Τήνου τριμμένο
  • 1/2 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι
  • ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πάμε να την φτιάξουμε:

  1. Τηγανίζουμε τις πατάτες μας και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά το γάλα αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και τα τριμμένα τυριά να γίνει ένα μείγμα.
  3. Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 – 30 εκατοστά ρίχνουμε τα λουκάνικα και τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις μεριές.
  4. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις τηγανιτές πατάτες και σιγά σιγά τα χτυπημένα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Αφήνουμε να ψηθούν σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά και ελέγχουμε μετά από λίγο αν έχει ροδίσει από κάτω.
  6. Μεταφέρουμε την ομελέτα στο καπάκι επάνω από τον νεροχύτη για να μην λερωθεί η κουζίνα μας και την τουμπάρουμε και πάλι στο τηγάνι για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  7. Μόλις ψηθεί και από την άλλη πλευρά την βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.
  8. Συνοδεύουμε με μία ντοματοσαλάτα δροσερή και καλή μας όρεξη.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε τα παραδοσιακά υλικά αντικαταστήστε με ένα καλό φρέσκο λουκάνικο και κάποιο άλλο παραδοσιακό τυρί ή μια ξερή μυζήθρα.

Μπορούμε να την ψήσουμε και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη αλλά κρύβουν σοβαρό κίνδυνο καρδιάς στους νέους

Body+Mind 18.11.2025
Τα αθώα συμπτώματα που κανείς δεν πρέπει να αγνοεί

Οι 9 φράσεις για να ξεσκεπάσετε όποιον σας ζηλεύει κρυφά

Σχέσεις 18.11.2025
Δεν θα το ομολογήσουν, θα το δείξουν

Περιεμμηνόπαυση: Η «αόρατη» αιτία που ρίχνει τη σeξουαλική ευεξία των γυναικών

Body+Mind Χτες
Η περιεμμηνόπαυση δεν κόβει τη διάθεση - αλλά φέρνει προκλήσεις που καμία γυναίκα δεν πρέπει να αγνοήσει

Γιατί η ιαπωνική τέχνη του «shinrin yoku» είναι το κλειδί για να αντιμετωπίσεις το άγχος

Body+Mind Χτες
Ένας αρχαίος ιαπωνικός τρόπος ηρεμίας που υπόσχεται να μειώσει το άγχος σου… μόνο με μια βόλτα στη φύση!

Γιατί ερωτευόμαστε αυτούς που δε μας θέλουν όσο εμείς;

Σχέσεις Χτες
Ακουσέ το στο Pink.gr και δες με πιο ξεκάθαρο τρόπο ποια μοτίβα χρειάζεται να αλλάξεις για να διεκδικήσεις μια σχέση που λειτουργεί ισότιμα

Τα καλύτερα foundations για δέρμα με τάση ακμής

Style Χτες
Αν έχεις δέρμα με τάση ακμής, ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να βρεις ένα foundation που να καλύπτει χωρίς να επιδεινώνει την κατάσταση

Το πιο αθώο φαγητό που «σαμποτάρει» τον εγκέφαλό σου!

Body+Mind Προχτές
Η απόλαυση που «ρίχνει» τη διάθεση και πώς η ζάχαρη μπορεί να γίνει ο πιο ύπουλος εχθρός της ψυχικής σου υγείας

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν δεν τρώτε και πίνετε μόνο καφέ το πρωΐ

Body+Mind Προχτές
Οι ειδικοί εξηγούν τι σημαίνει πραγματικά αυτή η συνήθεια