E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκια κοτόπουλο με σως ταχίνι

Έντονες γέυσεις και αρώματα σε μια γευστική πανδαισία

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

24/7/2019 | 00:03

Κομμάτια κοτόπουλα μαριναρισμένα με μεσογειακό τρόπο χρησιμοποιώντας μπαχαρικά, σκόρδο, λάιμ και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συνοδευόμενα με πολύχρωμα λαχανικά. Η απόλυτη τελειότητα!

Θα χρειαστούμε:

  • 2 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.σ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/4 κ.σ. κάρδαμο τριμμένο
  • αλατοπίπερο
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 15 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 3-4 λάιμ, στυμμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μέτρια κομμάτια

για την σως ταχίνι:

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 3/4 κούπα ταχίνι
  • 1/2 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ (ή λεμόνι αν προτιμάτε)
  • 1/4 κούπα κρύο νερό, ή περισσότερο αν χρειαστεί

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

για την σως ταχίνι:

  1. Χτυπάμε σε γουδί τις σκελίδες σκόρδο με το αλάτι ώσπου να γίνουν πάστα (εναλλακτικά περάστε το σκόρδο από πολοτποιητή σκόρδου κι ανακατέχτε το με το αλάτι).
  2. Προσθέτουμε την πάστα σκόρδου, το ταχίνι και τον χυμό λάιμ στο μούλτι. Προσθέστε το νερό ή όσο χρειαστεί για να πετύχετε την σωστή πυκνότητα.

για τα σουβλάκια:

  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε πάπρικα, θυμάρι, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο και αλατοπίπερο ώστε να φτιάξετε το μείγμα μπαχαρικών. Αναμειγνύουμε με αυτό τα κομμάτια κοτόπουλο.
  2. Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλο σε βαθύ πιάτο με τις φέτες κρεμμυδιού με το ελαιόλαδο. Συνδυάζουμε το πολτοποιημένο σκόρδο με το χυμό λάιμ και το προσθέτουμε στο ίδιο πιάτο. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες.
  3. Λίγο πριν τα ψήσουμε, βάζουμε το κοτόπουλο, όλες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ξύλινα σουβλάκια (αφου πρώτα τα έχουμε μουλιάσει σε νερό για μια ώρα)
  4. Ψήνουμε τα σουβλάκια σε γκριλιέρα, τηγάνι-σχάρα ή μπάρμπεκιου για 10-15 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε με πίτες και την σως ταχίνι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 9 Δεκεμβρίου

Food Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Μήπως σου λείπει σεροτονίνη;

Food Σήμερα
Τι προκαλεί η έλλειψή της;

Όλα τα μυστικά για τέλεια μακαρόνια με κιμά

Food Σήμερα
Και αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για να τα φτιάξεις

G4S iTOS: Θωρακίστε το σπίτι σας για τον χειμώνα με μόνο από €19,50 το μήνα

Food Σήμερα
H κορυφαία λύση smart security από τον παγκόσμιο ηγέτη στην ασφάλεια

Οι πιο τρελές πίτσες που είδες ποτέ

Food Σήμερα
Πού θα τις βρεις, και τι τις κάνει ξεχωριστές

Τα αγαπημένα διακοσμητικά των influencers που κάνουν τα σπίτια τους τέλεια

Food Σήμερα
Δείτε ποια είναι τα αντικείμενα που επιλέγουν για τον προσωπικό τους χώρο

Βασικά λάθη που πρέπει να κόψεις όταν έχεις βρεγμένα μαλλιά

Food Σήμερα
Προστάτευσε τα για να μακρύνουν

Μάλλον κανένας Έλληνας δεν θα ετρωγε αυτή την κρέπα

Food Σήμερα
Αν σου αρέσουν οι κρέπες, στην Ιαπωνία θα σε απογοητεύσουν...

Τα ζώδια σήμερα: 8 Δεκεμβρίου

Food Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τρεις συμβουλές για καλύτερο και περισσότερο ύπνο

Food Χτες
Απλές συνήθειες για να βελτιώσουμε την ποσότητα και την ποιότητα του ύπνου

Η τάση που φορούσαμε όταν είμασταν στο Δημοτικό επανέρχεται

Food Χτες
Τα χρωματιστά καλσόν είναι πάλι στη μόδα
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.