E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα

Με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας που κάνει τη διαφορά

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 10/10/2019 | 00:18

Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα

Θα χρειαστούμε:

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες πάχους 2,5 εκ. περίπου
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ρύζι, τηγανητές πατάτες ή πουρέ για συνοδευτικό

Πάμε να τις ετοιμάσουμε:

1. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζουμε τις μπριζόλες για 7-8 λ ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

2. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι με τσιμπίδα και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα. (Εναλλακτικά ψήνουμε τις μπριζόλες μας σε γκριλιέρα ή στο φούρνο).

3. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα σκόρδα, τη μουστάρδα σε σκόνη, 1-2 πρέζες αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε για 1/2 λ.

4. Ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι ανακατεύοντας ζωηρά, προσθέτουμε το ξύδι και το κρασί συνεχίζοντας διαρκώς το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

5. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με συνοδευτικό επιλογής μας και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού θα βρεις στην Αθήνα ζαχαροπλαστεία με πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο

Eat + Drink 09.02.2025
Αναδίδουν αρώματα βανίλιας και φρέσκου γάλακτος!

Πως να φτιάξετε τις τέλειες πατάτες φούρνου σαν τηγανητές

Food 09.02.2025
Μια εύκολη και πιο υγιεινή συνταγή

Με αυτό το τρόπο θα προστατέψεις τα φυτά σου από την παγωνιά

Σπίτι 09.02.2025
Για να τα διατηρήσεις για πολλά χρόνια!

Ξέμεινες από ψωμί; Πιτούλες χωρίς μαγιά σε 5 λεπτά

Food Χτες
Καλύτερες και απο αυτές στα μαγαζιά

Mental detox: Η τεχνική που θα σε αποφορτίσει από την ψυχική κούραση!

Body+Mind Χτες
Όλοι γνωρίζουμε το detox στην διατροφή αλλά έχεις ξανά ακούσει για το πνευματικό detox;

Prive δείπνα, η νέα (ακριβή) τάση στη διασκέδαση και στην Ελλάδα

Living Προχτές
Η νέα τάση στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

Η Jennifer Lawrence μας δείχνει το απόλυτο χρώμα της άνοιξης

Style Προχτές
Η αγαπημένη ηθοποιός έδωσε το απόλυτο trend στους χρωματισμούς της άνοιξης

Millenials εναντίον Boomers μπαμπάδων: Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο

Family Προχτές
Μπορεί το generation gap να μικρύνει;

Η δίαιτα που δε μετρά θερμίδες αλλά υπόσχεται απώλεια λίπους

Body+Mind Προχτές
Μπορείς να την ακολουθήσεις;

Τα 6 καλύτερα serums για να μεγαλώσεις τις βλεφαρίδες και τα φρύδια σου

Body+Mind Προχτές
Χάρη στα καινοτόμα συστατικά τους τονώνουν και ενδυναμώνουν και τις λεπτές βλεφαρίδες