E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα

Με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας που κάνει τη διαφορά

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 10/10/2019 | 00:18

Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα

Θα χρειαστούμε:

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες πάχους 2,5 εκ. περίπου
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ρύζι, τηγανητές πατάτες ή πουρέ για συνοδευτικό

Πάμε να τις ετοιμάσουμε:

1. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζουμε τις μπριζόλες για 7-8 λ ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

2. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι με τσιμπίδα και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα. (Εναλλακτικά ψήνουμε τις μπριζόλες μας σε γκριλιέρα ή στο φούρνο).

3. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα σκόρδα, τη μουστάρδα σε σκόνη, 1-2 πρέζες αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε για 1/2 λ.

4. Ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι ανακατεύοντας ζωηρά, προσθέτουμε το ξύδι και το κρασί συνεχίζοντας διαρκώς το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

5. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με συνοδευτικό επιλογής μας και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι να πάρεις μαζί σου στο νεσεσέρ του Σαββατοκύριακου

Body+Mind 27.06.2025
Ετοίμασε το τσαντάκι σου και καλη εκδρομή!

Λάδι και baby oil για μαύρισμα: Πρόσεξε πολύ!

Body+Mind 27.06.2025
Γιατί το baby oil είναι επικίνδυνο στον ήλιο και τι να επιλέξεις

Το «μπαλκόνι» των Βαλκανίων! Ένας κρυμμένος θησαυρός που ‑μάλλον‑ είναι το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας

Ταξίδια Χτες
Εκεί που η πέτρα μιλά βλάχικα, τα σύννεφα περνάνε ξυστά από τα κεραμίδια και οι καταρράκτες κρύβουν θρύλους σε κάθε τους σταγόνα

Καρκίνος στομάχου και παχέος εντέρου: Πώς να προστατεύσουμε το πεπτικό μας σύστημα

Body+Mind Χτες
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο στην Ευρώπη

Trend alert: Θα φορούσες κι εσύ ένα ζαχαρωτό εσώρουχο όπως η Bianca Censori;

Style Χτες
Εσώρουχα που δεν χρειάζεται να βγάλεις… τα τρως!

5 ελληνικά νησιά που ούτε ήξερες ότι υπάρχουν ‑ κι όμως είναι παράδεισοι!

Ταξίδια Προχτές
Μικροί, άγνωστοι θησαυροί διασκορπισμένοι στο Αιγαίο και το Ιόνιο, που σου ψιθυρίζουν «έλα να χαθείς»

5 δροσερές αυλές στην Αθήνα για καφέ ή ποτό με την παρέα σου

Eat + Drink Προχτές
Πάρε την παρέα, διάλεξε αυλή και ζήσε τα πιο δροσερά βράδια της Αθήνας όπως τους αξίζει!

Πώς να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου λαμπερή στις διακοπές χωρίς πολλά προϊόντα

Style Προχτές
Λάμψε με απλά, αλλά αποτελεσματικά βήματα!