E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα

Με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας που κάνει τη διαφορά

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 10/10/2019 | 00:18

Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα

Θα χρειαστούμε:

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες πάχους 2,5 εκ. περίπου
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ρύζι, τηγανητές πατάτες ή πουρέ για συνοδευτικό

Πάμε να τις ετοιμάσουμε:

1. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζουμε τις μπριζόλες για 7-8 λ ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

2. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι με τσιμπίδα και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα. (Εναλλακτικά ψήνουμε τις μπριζόλες μας σε γκριλιέρα ή στο φούρνο).

3. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα σκόρδα, τη μουστάρδα σε σκόνη, 1-2 πρέζες αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε για 1/2 λ.

4. Ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι ανακατεύοντας ζωηρά, προσθέτουμε το ξύδι και το κρασί συνεχίζοντας διαρκώς το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

5. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με συνοδευτικό επιλογής μας και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

6 μεζεδοπωλεία στα βόρεια της Αθήνας με αυλή που θυμίζει νησί

Eat + Drink 02.07.2025
Ιδανικά για όσους δεν έχουν φύγει ακόμα για διακοπές

Αυτό είναι το απόλυτο festival lookbook: Όλες οι επώνυμες εμφανίσεις που έκλεψαν την παράσταση στο Glastonbury 2025

Style 02.07.2025
Ροκ διάθεση, λάσπη, crop tops και αστέρια του σινεμά – Το Glasto επέστρεψε με στιλ και οι celebrities έδωσαν ρέστα!

Τελικά όντως «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα»;

Body+Mind 02.07.2025
Τα οφέλη του αγαπημένου φρούτου

Το υπέρλαμπρο βραδινό σύνολο της Ελένης Τσολάκη είναι η καλύτερη επιλογή για τις καλοκαιρινές μας εξόδους

Style Χτες
Αν ψάχνεις το ιδανικό σύνολο για τις βραδινές σου εξόδους, η εμφάνιση της Ελένης Τσολάκη είναι η τέλεια έμπνευση!

Αυτά είναι τα 5 φρούτα που... ποτίζουν το δέρμα σου το καλοκαίρι

Body+Mind Χτες
Ξεραίνεται το δέρμα σου; Δες ποια φρούτα κάνουν θαύματα με μία μόνο μπουκιά

Ποιες παθήσεις παρουσιάζουν αύξηση το καλοκαίρι – Τι να προσέξετε

Body+Mind Χτες
Το καλοκαίρι είναι για να το απολαύσουμε, αλλά και για να προσέχουμε

Ποια επιφάνεια κοπής είναι καλύτερη: Η ξύλινη ή η πλαστική;

Food Χτες
Η ερώτηση «πλαστική ή ξύλινη επιφάνεια κοπής;» έχει ανάψει πολλές κουζινικές κόντρες!

Zagori Mountain Running: Ο αγώνας που έγινε θεσμός στην καρδιά της Πίνδου

Ταξίδια Χτες
Από τα μονοπάτια του Βίκου μέχρι τις κορυφές της Τύμφης, το Zagori Mountain Running δεν είναι απλώς ένας αγώνας – είναι εμπειρία ζωής

Το πανέμορφο χωριό που θα θέλεις να επισκεφτείς και το λένε ... Κόβιντ!

Ταξίδια Προχτές
«Κόβιντ» και άλλα αλλόκοτα ονόματα σε περιοχές της Πορτογαλίας

Βρες εύκολα ποιο άρωμα σου ταιριάζει με 6 απλά βήματα

Style Προχτές
Ψάχνεις το άρωμα που να «μιλάει» για σένα; Σου έχουμε τη λύση – χωρίς πονοκέφαλο και χωρίς σπατάλες!