E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εύκολη κρεατόσουπα της μαμάς για τις βροχερές μέρες

Πεντανόστιμη, δυναμωτική και ιδανική για τις πρώτες κρύες ημέρες του Φθινοπώρου

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 7/10/2019 | 12:00

Η εύκολη κρεατόσουπα της μαμάς για τις βροχερές μέρες

Θα χρειαστούμε

  • 500γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι σε μεγάλες μπουκιές
  • 3 κόκκαλα με μεδούλι
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 4-5 ολόκληρα κλωναράκια σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 6
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 1 μικρή σελινόριζα, σε μεγάλες μπουκιές
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
  • 4-5 ολόκληρα μπαχάρια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζάνι του καφέ τραχανά ή κριθαράκι ή ρύζι καρολίνα
  • 2 αβγά
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Πάμε να την ετοιμάσουμε

1. Βράζουμε τα κόκκαλα στη χύτρα κατά προτίμηση ή σε κατσαρόλα με νερό όσο να τα σκεπάζει και αλάτι. Θέλουν αρκετό βράσιμο μέχρι να βγάλουν όλη τη νοστιμιά τους.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας με τα καρότα, τη σελινόριζα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μίγμα μπαχαρικών, τα μπαχάρια και τη δάφνη. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τα κόκκαλα με το ζουμί τους, το σέλινο και επιπλέον νερό που να καλύπτει καλά τα υλικά. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει πάρα πολύ καλά το κρέας.
3. Ρίχνουμε το ρύζι ή το ζυμαρικό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Σ’ αυτή τη φάση ελέγχουμε μήπως η σούπα θέλει λίγο παραπάνω νερό.
4. Αφαιρούμε το σέλινο, τη δάφνη, τα μπαχάρια και τα κόκκαλα αφού αφήσουμε το μεδούλι τους στη σούπα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, χτυπάμε στο μούλτι τα ασπράδια και μόλις ασπρίσουν προσθέτουμε τους κρόκους και το λεμόνι. Αφού χτυπηθούν, ρίχνετε δυό -τρεις κουτάλες από το ζουμί της κατσαρόλας και μεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
5. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 ελληνικά χωριά που πρέπει να επισκεφτείς πριν τα μάθουν όλοι

Ταξίδια 06.11.2025
Μικροί, ανεξερεύνητοι παράδεισοι που κρατούν ακόμα την αυθεντική ψυχή της Ελλάδας

Γιατί οι millennials παθαίνουν καρκίνο πιο συχνά από τους γονείς τους – και δεν το ξέρουν ακόμα!

Body+Mind 06.11.2025
Η γενιά των 30ρηδων και 40ρηδων μεγαλώνει με στρες, έλλειψη ύπνου και fast food - και οι επιστήμονες προειδοποιούν: το τίμημα θα είναι βαρύ

5 αρώματα που μυρίζουν ζεστασιά και καθαριότητα ‑ το απόλυτο φθινοπωρινό combo

Style 06.11.2025
Αυτό το φθινόπωρο, μην ψάχνεις να τραβήξεις την προσοχή - άφησε το άρωμά σου να μιλήσει από μόνο του!

Spa & θερμές πηγές: τα πιο αναζωογονητικά μέρη στην Ελλάδα για φθινοπωρινή απόδραση

Ταξίδια Χτες
Τα πιο μαγικά spots για να “λιώσεις” στο νερό και να ανανεωθείς εκ των έσω!

Η Σίσσυ Χρηστίδου με look που λέει ‘less is more’ με τον πιο κομψό τρόπο

Style Χτες
Το minimal look που κάνει τη Σίσσυ να ξεχωρίζει χωρίς καμία προσπάθεια!

Γιατί το δέρμα σου δείχνει «θαμπό» το φθινόπωρο και πώς να του ξαναδώσεις λάμψη

Style Προχτές
Μόλις αλλάξει η εποχή, αλλάζει και το δέρμα σου - και όχι πάντα προς το καλύτερο

Το ελληνικό τρικ που έκανε το μέλι μπλε και τους τουρίστες να τρελαίνονται

Food Προχτές
Μόλις το βλέπουν οι τουρίστες, «παθαίνουν πλάκα και το δοκιμάζουν» -

Το βραστό, ταπεινό λαχανικό με τη μεγάλη αξία

Food Προχτές
Πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C και Κ

Το πιο punk σημείο της Ευρώπης: Η πιο «παράνομη» γειτονιά που έγινε τουριστικό αξιοθέατο

Ταξίδια 03.11.2025
Πώς μια εγκαταλειμμένη στρατιωτική βάση μετατράπηκε σε εργαστήριο ελευθερίας