E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

Αγαπημένο και μαμαδίστικο φαγητό σε μια λαχταριστή εκδοχή

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 2/10/2019 | 00:08

Τι να φάτε σήμερα: Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

Θα χρειαστούμε:

  • 16 κομμάτια κανελόνια
  • πιπέρι
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 3 τομάτες ώριμες αποφλοιωμένες δίχως σπόρους (για τη γέμιση)
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα για το γκρατινάρισμα
  • 1 φλιτζάνι νερό ή όσο χρειαστεί για το ψήσιμο
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα τομάτας
  • Αλάτι

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

1. Αφήνουμε τους κύβους μελιτζάνας σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν, όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά (τομάτα, ανθότυρο, τυριά). Τους στραγγίζουμε καλά και τους σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο. Τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.

2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κυβάκια τομάτας. Βάζουμε τους κύβους μελιτζάνας και ντομάτας μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το ανθότυρο και τα αναμειγνύετε όλα μαζί απαλά για να μην λιώσουν και να κρατήσει κάθε υλικό το σχήμα του.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC. Πασπαλίζουμε με τυρί ένα σκεύος για τον φούρνο σε μέγεθος τόσο που να χωράει τα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο. Βουτάμε ένα από τα κανελόνια σε ζεστό νερό και γρήγορα το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πριν μαλακώσει και κολλήσει. Κρατώντας το με το ένα χέρι ανοιχτό, το γεμίζουμε με το άλλο σπρώχνοντας απαλά την γέμιση προς τα μέσα. Βάζουμε στο σκεύος κάθε κανελόνι που γεμίζουμε. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να σωθούν τα υλικά.

4. Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα μέσα στο ταψί και συμπληρώνουμε με νερό τόσο που να καλύπτονται τα κανελόνια κατά τα τρία τέταρτα. Περιχύνουμε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε τα κανελόνια για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει αρχίσει να βράζει η σάλτσα. Αν χρειαστεί στη διάρκεια του ψησίματος σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα για να μην αρπάξουν τα κανελόνια.

5. Τα σερβίρουμε ζεστά με επιπλέον τυρί, αν σας αρέσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτά τα 4 shimmering body oils θα σε κάνουν να γυαλίζεις σαν θεά στην παραλία

Style 20.08.2025
Αυτό το καλοκαίρι, άφησε τα shimmering oils να γίνουν το μυστικό σου όπλο!

Η κοιλάδα που μαγεύει και τον James Bond – Σμαραγδένια νερά και παραμυθένια χωριά στην Ελβετία!

Ταξίδια 20.08.2025
Σμαραγδένιο ποτάμι, άλματα σαν τον James Bond και χωριά-παραμύθι: η Valle Verzasca είναι ο απόλυτος ελβετικός θησαυρός!

Ghosting τέλος, speed‑dumping η φάση: Η νέα τάση στα ραντεβού

Σχέσεις 20.08.2025
Το φαινόμενο ονομάζεται speed-dumping και έρχεται να αντικαταστήσει τις αμήχανες σιωπές

Όλη η αλήθεια για τα smartwatches: Βοηθούν πραγματικά ή μπερδεύουν τους γιατρούς;

Body+Mind 20.08.2025
Γιατί ο γιατρός σου μπορεί να αγνοήσει τα δεδομένα σου

Το πανέμορφο χωριό με τις μπλε πόρτες που μοιάζει με LEGO

Ταξίδια 20.08.2025
Ένα χωριό-μυστήριο, χτισμένο εξολοκλήρου από πέτρα, με γαλάζιες πόρτες, παραμυθένια εκκλησία και σοκάκια που σε κάνουν να νιώθεις πως περπατάς μέσα σε καρτ-ποστάλ

5 κορυφαίες ψαροταβέρνες για ουζάκι και ψάρι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Eat + Drink 20.08.2025
Αν σε βγάλει ο δρόμος προς τα ‘κει μετά το μπάνιο σου, πήγαινε οπωσδήποτε!

Ποιο είναι το χειρότερο τρόφιμο για το έντερο σου

Food Χτες
Καλή στιγμή να το κόψεις εντελώς

Τα άνετα παπούτσια των ’90s που λατρέψαμε και επιστρέφουν δυναμικά

Style Χτες
Και παίρνουν τη θέση των τακουνιών το φθινόπωρο 2025

Το απόλυτο παγωτό Biscoff χωρίς παγωτομηχανή

Food Προχτές
Κρεμώδες, αρωματικό και γεμάτο γεύση μπισκότου

Το ψυχολογικό φαινόμενο που χτυπά μετά τις διακοπές

Body+Mind Προχτές
Όταν η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι πιο βαριά απ’ όσο περίμενες

Αυτό είναι το άρωμα που φοράει η Ελένη Μενεγάκη εδώ και 30 χρόνια

Style Προχτές
Θα τολμήσεις να μυρίσεις όπως η Ελένη; Ανακάλυψε το άρωμα που δεν έβγαλε ποτέ από τη ζωή της – και ίσως γίνει και το δικό σου signature scent!