E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

Αγαπημένο και μαμαδίστικο φαγητό σε μια λαχταριστή εκδοχή

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 2/10/2019 | 00:08

Τι να φάτε σήμερα: Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

Θα χρειαστούμε:

  • 16 κομμάτια κανελόνια
  • πιπέρι
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 3 τομάτες ώριμες αποφλοιωμένες δίχως σπόρους (για τη γέμιση)
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα για το γκρατινάρισμα
  • 1 φλιτζάνι νερό ή όσο χρειαστεί για το ψήσιμο
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα τομάτας
  • Αλάτι

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

1. Αφήνουμε τους κύβους μελιτζάνας σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν, όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά (τομάτα, ανθότυρο, τυριά). Τους στραγγίζουμε καλά και τους σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο. Τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.

2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κυβάκια τομάτας. Βάζουμε τους κύβους μελιτζάνας και ντομάτας μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το ανθότυρο και τα αναμειγνύετε όλα μαζί απαλά για να μην λιώσουν και να κρατήσει κάθε υλικό το σχήμα του.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC. Πασπαλίζουμε με τυρί ένα σκεύος για τον φούρνο σε μέγεθος τόσο που να χωράει τα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο. Βουτάμε ένα από τα κανελόνια σε ζεστό νερό και γρήγορα το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πριν μαλακώσει και κολλήσει. Κρατώντας το με το ένα χέρι ανοιχτό, το γεμίζουμε με το άλλο σπρώχνοντας απαλά την γέμιση προς τα μέσα. Βάζουμε στο σκεύος κάθε κανελόνι που γεμίζουμε. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να σωθούν τα υλικά.

4. Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα μέσα στο ταψί και συμπληρώνουμε με νερό τόσο που να καλύπτονται τα κανελόνια κατά τα τρία τέταρτα. Περιχύνουμε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε τα κανελόνια για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει αρχίσει να βράζει η σάλτσα. Αν χρειαστεί στη διάρκεια του ψησίματος σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα για να μην αρπάξουν τα κανελόνια.

5. Τα σερβίρουμε ζεστά με επιπλέον τυρί, αν σας αρέσει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτές είναι οι έξι ορμόνες που επηρεάζουν το βάρος σου

Body+Mind 08.10.2024
Η καλή κατανόηση των ορμονών που επηρεάζουν το βάρος σου είναι καθοριστική για τη διαχείριση της διατροφής και του σωματικού βάρους

Σπάνε τα νύχια σου; Τι πρέπει να τσεκάρεις στην υγεία σου αλλά και την καθημερινότητά σου

Body+Mind 08.10.2024
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην αδυναμία και το σπάσιμο των νυχιών

Η συνήθεια που θα σε γεμίσει ενέργεια το απόγευμα

Body+Mind 08.10.2024
Βάλε το coffee nap στη ζωή σου

4 ροφήματα για να κοιμηθείτε καλύτερα

Body+Mind 08.10.2024
Υπόσχονται θαύματα...

Πώς και πότε δημιουργήθηκαν οι πρώτες κοτομπουκιές

Food 08.10.2024
Τραγανό, παναρισμένο κομμάτι κοτόπουλο... αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων

Οι τροφές που σε χορταίνουν, και σε βοηθούν στη δίαιτα

Food Χτες
Αν πεινάς συνέχεια, δοκίμασε αυτές τις τροφές

Οι 4 τρόποι για να δυναμώσεις τη μνήμη σου σύμφωνα με την επιστήμη

Body+Mind Χτες
Εκτός από το σώμα και ο εγκέφαλος χρειάζεται τη γυμναστική του!

Πόσο συχνά κάνουν σeξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Σχέσεις Χτες
Spoiler alert: Μερικές από αυτές τις απαντήσεις μπορεί να σας εκπλήξουν

5 ευρωπαϊκές πόλεις που μοιάζουν φτιαγμένες από ζαχαρωτά

Ταξίδια Προχτές
Ένα ταξίδι στις παραμυθένιες πόλεις της Ευρώπης

8+1 προϊόντα για το δέρμα που είναι top για το φθινόπωρο

Body+Mind Προχτές
Τα νέα προϊόντα to shop ASAP!

Aπλό ή ημιμόνιμο μανικιούρ; To καθε ένα έχει τα υπέρ και τα κατά του

Style Προχτές
Η επιλογή ανάμεσα σε ένα απλό μανικιούρ και ημιμόνιμο μανικιούρ εξαρτάται από τις ανάγκες σου

Συμπτώματα που δείχνουν πως σας λείπει η βιταμίνη D, μια πολύ σημαντική βιταμίνη για το σώμα σας

Body+Mind Προχτές
Επηρεάζει τη λειτουργία σχεδόν 2.000 διαφορετικών γονιδίων μας