E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

Αγαπημένο και μαμαδίστικο φαγητό σε μια λαχταριστή εκδοχή

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 2/10/2019 | 00:08

Τι να φάτε σήμερα: Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

Θα χρειαστούμε:

  • 16 κομμάτια κανελόνια
  • πιπέρι
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 3 τομάτες ώριμες αποφλοιωμένες δίχως σπόρους (για τη γέμιση)
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα για το γκρατινάρισμα
  • 1 φλιτζάνι νερό ή όσο χρειαστεί για το ψήσιμο
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα τομάτας
  • Αλάτι

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

1. Αφήνουμε τους κύβους μελιτζάνας σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν, όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά (τομάτα, ανθότυρο, τυριά). Τους στραγγίζουμε καλά και τους σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο. Τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.

2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κυβάκια τομάτας. Βάζουμε τους κύβους μελιτζάνας και ντομάτας μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το ανθότυρο και τα αναμειγνύετε όλα μαζί απαλά για να μην λιώσουν και να κρατήσει κάθε υλικό το σχήμα του.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC. Πασπαλίζουμε με τυρί ένα σκεύος για τον φούρνο σε μέγεθος τόσο που να χωράει τα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο. Βουτάμε ένα από τα κανελόνια σε ζεστό νερό και γρήγορα το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πριν μαλακώσει και κολλήσει. Κρατώντας το με το ένα χέρι ανοιχτό, το γεμίζουμε με το άλλο σπρώχνοντας απαλά την γέμιση προς τα μέσα. Βάζουμε στο σκεύος κάθε κανελόνι που γεμίζουμε. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να σωθούν τα υλικά.

4. Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα μέσα στο ταψί και συμπληρώνουμε με νερό τόσο που να καλύπτονται τα κανελόνια κατά τα τρία τέταρτα. Περιχύνουμε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε τα κανελόνια για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει αρχίσει να βράζει η σάλτσα. Αν χρειαστεί στη διάρκεια του ψησίματος σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα για να μην αρπάξουν τα κανελόνια.

5. Τα σερβίρουμε ζεστά με επιπλέον τυρί, αν σας αρέσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις ένα όμορφο μπαλκόνι με γλάστρες χωρίς να έχεις ιδέα από φυτά

Σπίτι 05.07.2025
Μπορείς να έχεις το πιο chic και πράσινο μπαλκόνι της πολυκατοικίας, χωρίς να ξέρεις ούτε τι είναι το φυτό εσωτερικού χώρου!

Ξέχασε τη Βαρκελώνη: 9 «κρυμμένα διαμάντια» στην Ισπανία που δε θα σου πει κανείς – Αλλά πρέπει να δεις!

Ταξίδια 05.07.2025
Εναλλακτικά μέρη, άγριες παραλίες και χωριά-όνειρο που θα κάνουν το road trip σου στην Ισπανία την πιο αναπάντεχη περιπέτεια της χρονιάς

Βαριά πόδια το καλοκαίρι; Το λάθος που κάνουμε χωρίς να το ξέρουμε

Body+Mind 05.07.2025
Οι γιατροί αποκαλύπτουν το απλό κόλπο που δουλεύει

Kραγιόν: Ενας εύκολος οδηγός για να βρεις το nude που σου αξίζει

Style 05.07.2025
Βρες το σωστό nude για κραγιόν για σένα

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 05.07.2025
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

7 τρόποι για να συνδεθείς με τη θηλυκή σου ενέργεια

Body+Mind 05.07.2025
Όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη feminine energy που όλες κρύβουμε μέσα μας!

Πένθος, στρες, πίεση; Τα 4 βότανα που κάνουν restart στην καρδιά σου

Body+Mind Χτες
Από την αϋπνία ως τη μοναξιά, 4 βότανα «γιατροί» χωρίς συνταγή

H «Μαύρη Τρύπα» της Ελλάδας: Το μυστικό δάσος που δε βλέπει ποτέ ήλιο

Ταξίδια Χτες
Ένα φυσικό θαύμα κρυμμένο μέσα στην πιο σκληρή πλευρά της Μάνης – εκεί που ο ήλιος σταματά και η σιωπή φυτεύει δέντρα

Τι είναι καλύτερο, το σπρέι ή το roll on για τον ιδρώτα;

Body+Mind Χτες
Η επιλογή ανάμεσα σε σπρέι και roll-on αποσμητικό εξαρτάται από τον τύπο δέρματος, τις συνήθειες και τις ανάγκες σου