E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

Αγαπημένο και μαμαδίστικο φαγητό σε μια λαχταριστή εκδοχή

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 2/10/2019 | 00:08

Τι να φάτε σήμερα: Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

Θα χρειαστούμε:

  • 16 κομμάτια κανελόνια
  • πιπέρι
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 3 τομάτες ώριμες αποφλοιωμένες δίχως σπόρους (για τη γέμιση)
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα για το γκρατινάρισμα
  • 1 φλιτζάνι νερό ή όσο χρειαστεί για το ψήσιμο
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα τομάτας
  • Αλάτι

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

1. Αφήνουμε τους κύβους μελιτζάνας σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν, όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά (τομάτα, ανθότυρο, τυριά). Τους στραγγίζουμε καλά και τους σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο. Τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.

2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κυβάκια τομάτας. Βάζουμε τους κύβους μελιτζάνας και ντομάτας μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το ανθότυρο και τα αναμειγνύετε όλα μαζί απαλά για να μην λιώσουν και να κρατήσει κάθε υλικό το σχήμα του.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC. Πασπαλίζουμε με τυρί ένα σκεύος για τον φούρνο σε μέγεθος τόσο που να χωράει τα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο. Βουτάμε ένα από τα κανελόνια σε ζεστό νερό και γρήγορα το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πριν μαλακώσει και κολλήσει. Κρατώντας το με το ένα χέρι ανοιχτό, το γεμίζουμε με το άλλο σπρώχνοντας απαλά την γέμιση προς τα μέσα. Βάζουμε στο σκεύος κάθε κανελόνι που γεμίζουμε. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να σωθούν τα υλικά.

4. Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα μέσα στο ταψί και συμπληρώνουμε με νερό τόσο που να καλύπτονται τα κανελόνια κατά τα τρία τέταρτα. Περιχύνουμε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε τα κανελόνια για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει αρχίσει να βράζει η σάλτσα. Αν χρειαστεί στη διάρκεια του ψησίματος σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα για να μην αρπάξουν τα κανελόνια.

5. Τα σερβίρουμε ζεστά με επιπλέον τυρί, αν σας αρέσει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να διώξεις την πιτυρίδα: Τips και τα καλύτερα σαμπουάν

Style 07.05.2025
Οι πιο σύγχρονες φόρμουλες συνδυάζουν ισχυρά ενεργά συστατικά με απαλυντικές βάσεις

Τα κρυμμένα διαμάντια της Κροατίας που δε θα σου πει κανένας ταξιδιωτικός οδηγός – Τι να κάνεις σε 3 μέρες στο Ζάγκρεμπ!

Ταξίδια 07.05.2025
Ένα τριήμερο στην πιο υποτιμημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης με γεύσεις, ποτό, vintage vibes και... hangover σε μουσείο!

Η ολόσωμη φόρμα της Ευγενίας Σαμαρά είναι η τέλεια πρόταση για ένα απλό αλλά και στιλάτο ανοιξιάτικο look

Style 07.05.2025
Η Ευγενία ξέρει από στιλ - και εμείς απλώς… την ακολουθούμε!

4 μαγαζιά για να απολαύσεις το γλυκό σου μπροστά στη θάλασσα

Eat + Drink 07.05.2025
Πάρε μαζί το βιβλιαράκι σου, βάλε αντηλιακό και χάρισε στον εαυτό σου το πιο γλυκό διάλειμμα της εβδομάδας!

Βούισμα στα αυτιά: Tι μπορεί να σημαίνει ‑ Πότε να ανησυχήσεις;

Body+Mind 07.05.2025
Μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες

Met Gala: Οι ξεχωριστές εμφανίσεις της βραδιάς

Style Χτες
Kim Kardashian, Sabrina Carpenter, Rihanna και άλλες

5 αρώματα που μυρίζουν… ακριβά αλλά κοστίζουν κάτω από 30€

Style Χτες
Είναι όλα υπέροχα και σε απίστευτες τιμές!

Η ευρωπαϊκή πόλη που έχει κορυφαίο αξιοθέατο τα ΜΜΜ της

Ταξίδια Χτες
Όταν οι συγκοινωνίες γίνονται το πιο φωτογραφημένο αξιοθέατο

Τέλος στο πρήξιμο! Το φρούτο που εξαφανίζει την κατακράτηση υγρών φυσικά

Body+Mind Χτες
Φυσικό, νόστιμο και... θαυματουργό – αυτό το φρούτο «ξεφουσκώνει» το σώμα και αποτοξινώνει χωρίς κόπο!

MET Gala: Τα πιο iconic looks που ξεχώρισαν τις τελευταίες δεκαετίες

Style Χτες
Τα looks που άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της μόδας