E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

Αγαπημένο και μαμαδίστικο φαγητό σε μια λαχταριστή εκδοχή

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 2/10/2019 | 00:08

Τι να φάτε σήμερα: Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα, ανθότυρο και ντομάτα

Θα χρειαστούμε:

  • 16 κομμάτια κανελόνια
  • πιπέρι
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 3 τομάτες ώριμες αποφλοιωμένες δίχως σπόρους (για τη γέμιση)
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα για το γκρατινάρισμα
  • 1 φλιτζάνι νερό ή όσο χρειαστεί για το ψήσιμο
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα τομάτας
  • Αλάτι

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

1. Αφήνουμε τους κύβους μελιτζάνας σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν, όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά (τομάτα, ανθότυρο, τυριά). Τους στραγγίζουμε καλά και τους σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο. Τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.

2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κυβάκια τομάτας. Βάζουμε τους κύβους μελιτζάνας και ντομάτας μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και το ανθότυρο και τα αναμειγνύετε όλα μαζί απαλά για να μην λιώσουν και να κρατήσει κάθε υλικό το σχήμα του.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC. Πασπαλίζουμε με τυρί ένα σκεύος για τον φούρνο σε μέγεθος τόσο που να χωράει τα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο. Βουτάμε ένα από τα κανελόνια σε ζεστό νερό και γρήγορα το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πριν μαλακώσει και κολλήσει. Κρατώντας το με το ένα χέρι ανοιχτό, το γεμίζουμε με το άλλο σπρώχνοντας απαλά την γέμιση προς τα μέσα. Βάζουμε στο σκεύος κάθε κανελόνι που γεμίζουμε. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να σωθούν τα υλικά.

4. Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα μέσα στο ταψί και συμπληρώνουμε με νερό τόσο που να καλύπτονται τα κανελόνια κατά τα τρία τέταρτα. Περιχύνουμε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε τα κανελόνια για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει αρχίσει να βράζει η σάλτσα. Αν χρειαστεί στη διάρκεια του ψησίματος σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα για να μην αρπάξουν τα κανελόνια.

5. Τα σερβίρουμε ζεστά με επιπλέον τυρί, αν σας αρέσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Expert tip: Το ένα βήμα που κάνει τα μάτια να δείχνουν πιο ανοιχτά σε δευτερόλεπτα

Style 11.12.2025
Το eyeliner trick που ανορθώνει αμέσως τα «πεσμένα» βλέφαρα

Η Χριστιάνα Μπέτα σε ένα μαύρο signature‑chic σύνολο που παίζει με λεπτομέρειες και κομψότητα

Style Χτες
Το μαύρο λειτουργεί σαν καμβάς, και η Χριστιάνα ξέρει ακριβώς πώς να τον μετατρέπει σε statement!

Οι Σουηδοί ξέρουν: H βρωμιά κάνει καλό στα παιδιά!

Family Χτες
Λιγότερη καθαριότητα, περισσότερη υγεία: Η νέα παιδιατρική αλήθεια

6 μαγικά προϊόντα που αντιμετωπίζουν την ερυθρότητα του προσώπου το χειμώνα

Style Χτες
Το κρύο, ο αέρας και η ξηρότητα μπορεί να τρελάνουν το δέρμα σου - αυτά τα προϊόντα όμως το επαναφέρουν στη στιγμή!

Η Ζέτα Μακρυπούλια σε μια φωτεινή μονοχρωμία με απόλυτη φινέτσα

Style Προχτές
Φωτεινές αποχρώσεις που αναδεικνύουν τη ζεστή, minimal κομψότητα της Ζέτας!

Winter Coating: Γιατί όλοι ξαναμιλούν στους πρώην τα Χριστούγεννα – και πώς να μην την πατήσεις

Σχέσεις Προχτές
Αγάπη, μοναξιά ή απλώς… χειμωνιάτικη συνήθεια;

Το ασιατικό superfood που εκτοξεύει το ανοσοποιητικό

Food Προχτές
Νέα μελέτη αποκαλύπτει γιατί αυτό είναι το πιο δυνατό φυσικό «όπλο» για το έντερο!

Τι μπορούμε να κερδίσουμε με την αποχή από το σeξ

Body+Mind Προχτές
Τι δείχνουν πραγματικά τα δεδομένα

Νοσταλγία, viral τάσεις και μεγάλες επιστροφές: Τι πραγματικά φόρεσε ο κόσμος της μόδας το 2025

Style 08.12.2025
Τα 15 αντικείμενα που έγραψαν ιστορία στη μόδα του 2025 – από Labubu μέχρι flip-flops