Τι να φάτε σήμερα: Πιτόγυρο κατ` οίκον
Από τα χεράκια σας!
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 26/9/2019 | 00:17
Θα χρειαστούμε:
Για τις πίτες
- 240 γρ. νερό χλιαρό
- 4 γρ. (1/2 φακελάκι) ξηρή μαγιά
- 15 γρ. ζάχαρη
- 25 ml ελαιόλαδο + λάδι για το ψήσιμο
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ. αλάτι
Για τον χοιρινό «γύρο»
- 4 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού, περίπου 300 γρ. η καθεμία, χωρίς κόκαλο
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκο θυμάρι
- 3 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
Για το σερβίρισμα
- 4-5 μέτριες πατάτες, με τη φλούδα τους, μισοβρασμένες, χοντροκομμένες και μετά τηγανισμένες μέχρι να γίνουν τραγανές
- ροδέλες από 4 κρεμμύδια, μαριναρισμένες με χυμό λεμονιού, ελάχιστο αλάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό για 10 λεπτά (στραγγίζουμε το μείγμα, χωρίς να το στύψουμε)
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
«Γύρος»
- Προθερμαίνουμε τον φούρνοστους 180°C.
- Βάζουμε τις μπριζόλες σε πολύ καυτό τηγάνι, σε δόσεις, με τα κλωνάρια θυμαριού και τα σκόρδα ανάμεσά τους.
- Τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τις μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψάκι με το υγρό του τηγανιού (χωρίς το θυμάρι και τα σκόρδα) και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Τις βγάζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Πίτες:
- Στον κάδο του μίξερ πάγκου ανακατεύουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το μετρημένο λάδι. Προσαρμόζουμε τον γάντζο, προσθέτουμε αργά το μισό αλεύρι και το αλάτι και δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε μια ελαστική και λεία ζύμη.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά, τη χωρίζουμε σε 6-7 ισομεγέθη κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη σε λεπτό δίσκο διαμέτρου 16-18 εκ.
- Ψήνουμε μία μία τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι, σε ελάχιστο λάδι, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
Σερβίρισμα:
Αλείφουμε τις πίτες με κέτσαπ, γιαούρτι ή τζατζίκι, βάζουμε γύρο, ροδέλες κρεμμυδιού με μαϊντανό και 3-4 πατάτες και τυλίγουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
Ο γύρος και τα μυστικά του: Ξέρεις πώς φτιάχνεται;
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 14.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
16.09.2019
Έτσι θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί
Food
02.12.2019
Τι να φάτε σήμερα: Σπιτική πίτσα μαργαρίτα
Food
15.09.2019
Λαζάνια στο φούρνο με τον αυθεντικό ιταλικό τρόπο
Food
19.10.2019
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
02.11.2019
Έχουμε την απόλυτη συνταγή για Cheeseburger
Food
07.12.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αυτές είναι οι έξι ορμόνες που επηρεάζουν το βάρος σου
Body+Mind
08.10.2024
Η καλή κατανόηση των ορμονών που επηρεάζουν το βάρος σου είναι καθοριστική για τη διαχείριση της διατροφής και του σωματικού βάρους
Σπάνε τα νύχια σου; Τι πρέπει να τσεκάρεις στην υγεία σου αλλά και την καθημερινότητά σου
Body+Mind
08.10.2024
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην αδυναμία και το σπάσιμο των νυχιών
Η συνήθεια που θα σε γεμίσει ενέργεια το απόγευμα
Body+Mind
08.10.2024
Βάλε το coffee nap στη ζωή σου
Πώς και πότε δημιουργήθηκαν οι πρώτες κοτομπουκιές
Food
08.10.2024
Τραγανό, παναρισμένο κομμάτι κοτόπουλο... αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων
Οι τροφές που σε χορταίνουν, και σε βοηθούν στη δίαιτα
Food
Χτες
Αν πεινάς συνέχεια, δοκίμασε αυτές τις τροφές
Οι 4 τρόποι για να δυναμώσεις τη μνήμη σου σύμφωνα με την επιστήμη
Body+Mind
Χτες
Εκτός από το σώμα και ο εγκέφαλος χρειάζεται τη γυμναστική του!
Πόσο συχνά κάνουν σeξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια
Σχέσεις
Χτες
Spoiler alert: Μερικές από αυτές τις απαντήσεις μπορεί να σας εκπλήξουν
5 ευρωπαϊκές πόλεις που μοιάζουν φτιαγμένες από ζαχαρωτά
Ταξίδια
Προχτές
Ένα ταξίδι στις παραμυθένιες πόλεις της Ευρώπης
8+1 προϊόντα για το δέρμα που είναι top για το φθινόπωρο
Body+Mind
Προχτές
Τα νέα προϊόντα to shop ASAP!
Aπλό ή ημιμόνιμο μανικιούρ; To καθε ένα έχει τα υπέρ και τα κατά του
Style
Προχτές
Η επιλογή ανάμεσα σε ένα απλό μανικιούρ και ημιμόνιμο μανικιούρ εξαρτάται από τις ανάγκες σου
Συμπτώματα που δείχνουν πως σας λείπει η βιταμίνη D, μια πολύ σημαντική βιταμίνη για το σώμα σας
Body+Mind
Προχτές
Επηρεάζει τη λειτουργία σχεδόν 2.000 διαφορετικών γονιδίων μας