Τι να φάτε σήμερα: Πιτόγυρο κατ` οίκον
Από τα χεράκια σας!
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 26/9/2019 | 00:17

Θα χρειαστούμε:
Για τις πίτες
- 240 γρ. νερό χλιαρό
- 4 γρ. (1/2 φακελάκι) ξηρή μαγιά
- 15 γρ. ζάχαρη
- 25 ml ελαιόλαδο + λάδι για το ψήσιμο
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ. αλάτι
Για τον χοιρινό «γύρο»
- 4 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού, περίπου 300 γρ. η καθεμία, χωρίς κόκαλο
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκο θυμάρι
- 3 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
Για το σερβίρισμα
- 4-5 μέτριες πατάτες, με τη φλούδα τους, μισοβρασμένες, χοντροκομμένες και μετά τηγανισμένες μέχρι να γίνουν τραγανές
- ροδέλες από 4 κρεμμύδια, μαριναρισμένες με χυμό λεμονιού, ελάχιστο αλάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό για 10 λεπτά (στραγγίζουμε το μείγμα, χωρίς να το στύψουμε)
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
«Γύρος»
- Προθερμαίνουμε τον φούρνοστους 180°C.
- Βάζουμε τις μπριζόλες σε πολύ καυτό τηγάνι, σε δόσεις, με τα κλωνάρια θυμαριού και τα σκόρδα ανάμεσά τους.
- Τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τις μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψάκι με το υγρό του τηγανιού (χωρίς το θυμάρι και τα σκόρδα) και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Τις βγάζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Πίτες:
- Στον κάδο του μίξερ πάγκου ανακατεύουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το μετρημένο λάδι. Προσαρμόζουμε τον γάντζο, προσθέτουμε αργά το μισό αλεύρι και το αλάτι και δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε μια ελαστική και λεία ζύμη.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά, τη χωρίζουμε σε 6-7 ισομεγέθη κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη σε λεπτό δίσκο διαμέτρου 16-18 εκ.
- Ψήνουμε μία μία τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι, σε ελάχιστο λάδι, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
Σερβίρισμα:
Αλείφουμε τις πίτες με κέτσαπ, γιαούρτι ή τζατζίκι, βάζουμε γύρο, ροδέλες κρεμμυδιού με μαϊντανό και 3-4 πατάτες και τυλίγουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
Ο γύρος και τα μυστικά του: Ξέρεις πώς φτιάχνεται;
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 14.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
16.09.2019
Έτσι θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί
Food
02.12.2019
Τι να φάτε σήμερα: Σπιτική πίτσα μαργαρίτα
Food
15.09.2019
Λαζάνια στο φούρνο με τον αυθεντικό ιταλικό τρόπο
Food
19.10.2019
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
02.11.2019
Έχουμε την απόλυτη συνταγή για Cheeseburger
Food
07.12.2019
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τι να πάρεις μαζί σου στο νεσεσέρ του Σαββατοκύριακου
Body+Mind
27.06.2025
Ετοίμασε το τσαντάκι σου και καλη εκδρομή!
Λάδι και baby oil για μαύρισμα: Πρόσεξε πολύ!
Body+Mind
27.06.2025
Γιατί το baby oil είναι επικίνδυνο στον ήλιο και τι να επιλέξεις
Τι συμβαίνει όταν οι άντρες δεν αυτοϊκανοποιούνται για 7 ημέρες
Body+Mind
27.06.2025
Τι σχέση έχει η τεστοστερόνη
Η Βάσια Κωσταρά βολτάρει στο κέντρο με το πιο άνετο ρούχο από τη νέα της συλλογή
Style
Χτες
Απλά υπέροχο!
Τσιμπήματα από κουνούπι, τσιμπούρι και ψύλλο ‑ Πώς να τα ξεχωρίσετε και να τα αντιμετωπίσετε σωστά
Body+Mind
Χτες
Tα τσιμπήματά τους διαφέρουν
Το «μπαλκόνι» των Βαλκανίων! Ένας κρυμμένος θησαυρός που ‑μάλλον‑ είναι το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας
Ταξίδια
Χτες
Εκεί που η πέτρα μιλά βλάχικα, τα σύννεφα περνάνε ξυστά από τα κεραμίδια και οι καταρράκτες κρύβουν θρύλους σε κάθε τους σταγόνα
Καρκίνος στομάχου και παχέος εντέρου: Πώς να προστατεύσουμε το πεπτικό μας σύστημα
Body+Mind
Χτες
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο στην Ευρώπη
Trend alert: Θα φορούσες κι εσύ ένα ζαχαρωτό εσώρουχο όπως η Bianca Censori;
Style
Χτες
Εσώρουχα που δεν χρειάζεται να βγάλεις… τα τρως!
5 ελληνικά νησιά που ούτε ήξερες ότι υπάρχουν ‑ κι όμως είναι παράδεισοι!
Ταξίδια
Προχτές
Μικροί, άγνωστοι θησαυροί διασκορπισμένοι στο Αιγαίο και το Ιόνιο, που σου ψιθυρίζουν «έλα να χαθείς»
5 δροσερές αυλές στην Αθήνα για καφέ ή ποτό με την παρέα σου
Eat + Drink
Προχτές
Πάρε την παρέα, διάλεξε αυλή και ζήσε τα πιο δροσερά βράδια της Αθήνας όπως τους αξίζει!
Πώς να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου λαμπερή στις διακοπές χωρίς πολλά προϊόντα
Style
Προχτές
Λάμψε με απλά, αλλά αποτελεσματικά βήματα!