LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα

Με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας που κάνει τη διαφορά

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 10/10/2019 | 00:18

Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα

Θα χρειαστούμε:

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες πάχους 2,5 εκ. περίπου
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ρύζι, τηγανητές πατάτες ή πουρέ για συνοδευτικό

Πάμε να τις ετοιμάσουμε:

1. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζουμε τις μπριζόλες για 7-8 λ ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

2. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι με τσιμπίδα και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα. (Εναλλακτικά ψήνουμε τις μπριζόλες μας σε γκριλιέρα ή στο φούρνο).

3. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα σκόρδα, τη μουστάρδα σε σκόνη, 1-2 πρέζες αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε για 1/2 λ.

4. Ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι ανακατεύοντας ζωηρά, προσθέτουμε το ξύδι και το κρασί συνεχίζοντας διαρκώς το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

5. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με συνοδευτικό επιλογής μας και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο μήνας που γεννήθηκες αποκαλύπτει τον πιο μεγάλο σου πόθο

Food Σήμερα
Αυτό που θέλεις πιο πολύ από όλα, αυτό που σε συγκινεί πιο βαθιά

Τα ζώδια σήμερα: 25 Φεβρουαρίου

Food Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Vintage Girls: H μόδα στο Tik Tok που μας αρέσει

Food Σήμερα
Σίγουρα πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία σε αυτά τα κορίτσια

Οι τροφές που καταστρέφουν την τεστοστερόνη

Food Σήμερα
Αν θες να είσαι ακμαίος, πρέπει να προσέχεις...

Τα ζώδια σήμερα: 24 Φεβρουαρίου

Food Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Η Influencer που έβαψε το πρόσωπό της μισό ‑ μισό

Food Χτες
Πώς βαφόμασταν το 2016 Vs πώς βαφόμαστε τώρα

Το καλοκαίρι όλες θα δοκιμάσουν αυτό το χτένισμα

Food Χτες
Εσυ θα το τολμήσεις; Είναι μεγάλη μόδα και έρχεται για να μείνει

Η βιταμίνη που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο

Food Χτες
Και μπορείς να την βρεις παντού

Γιατί ενώ τρως υγιεινά δεν πέφτει η ζυγαριά;

Food Χτες
Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί τι κάνουμε λάθος και δεν χάνουμε βαρος;

Το κραγιόν που πρέπει να έχουν όλες οι ξανθές στο νεσεσέρ τους

Food Χτες
Τους πάει τρελά και μπορούν να το φοράνε όλη την ημέρα

Οι τροφές που σε κάνουν να πεινάς περισσότερο

Food Χτες
Εσύ νομίζεις θα χορτάσεις αλλά σου ανοίγουν ακόμα πιο πολύ την όρεξη
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.