LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα

Με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας που κάνει τη διαφορά

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 10/10/2019 | 00:18

Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα

Θα χρειαστούμε:

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες πάχους 2,5 εκ. περίπου
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ρύζι, τηγανητές πατάτες ή πουρέ για συνοδευτικό

Πάμε να τις ετοιμάσουμε:

1. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζουμε τις μπριζόλες για 7-8 λ ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

2. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι με τσιμπίδα και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα. (Εναλλακτικά ψήνουμε τις μπριζόλες μας σε γκριλιέρα ή στο φούρνο).

3. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα σκόρδα, τη μουστάρδα σε σκόνη, 1-2 πρέζες αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε για 1/2 λ.

4. Ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι ανακατεύοντας ζωηρά, προσθέτουμε το ξύδι και το κρασί συνεχίζοντας διαρκώς το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

5. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με συνοδευτικό επιλογής μας και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ivy Park x Adidas: Όλα όσα πρέπει να μάθεις για τη νέα συλλογή της Beyonce

Food Σήμερα
Αποκαλύψεις για το τι θα φέρει στην αγορά

Τα ζώδια σήμερα: 16 Δεκεμβρίου

Food Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

O Δημήτρης Σταματίου σου προτείνει τα must προϊόντα για το καθημερινό σου μακιγιάζ

Food Σήμερα
Pink.gr Experts - Όσα χρειάζεσαι, και τίποτα παραπάνω

Να τι μπορείς να κάνεις αν δεν σου τηλεφωνεί

Food Σήμερα
Οι ειδικοί απαντούν σε αυτό το αιώνιο ζήτημα

Πώς να μην παχύνεις στις γιορτές

Food Σήμερα
Μείνε στα κιλά σου αυτές τις γιορτές με αυτές τις συμβουλές

Δεν θα πιστέψετε σε τι σχήμα βγάζει τα ψωμιά αυτός ο Γάλλος φούρναρης

Food Σήμερα
Ο μόνος στη χώρα που... δεν ντρέπεται διόλου!

6 λόγοι που η Πιερία είναι ο τέλειος ταξιδιωτικός προορισμός για το χειμώνα

Food Σήμερα
Σου δίνουμε ιδέες που εγγυημένα θα ευχαριστηθείς

Τα ζώδια σήμερα: 15 Δεκεμβρίου

Food Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

H οικονομική καφετιέρα για επαγγελματικό espresso στο σπίτι

Food Χτες
Και με δώρο 30 ευρώ σε κάψουλες Nespresso

Η πιο τρομακτική μάσκα ομορφιάς που όμως κάνει θαύματα

Food Χτες
Και μπορείς να τη βρεις και στην Ελλάδα
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.