Μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια, είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως brunch.

Θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό περίπου πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 200 γρ. λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
- 1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1/2 κούπα γάλα
- 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 6 μεγάλα αυγά
- 1/4 κούπα ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 1 πήλινο ταψί φούρνου (20x28 cm) ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 25 cm
Πάμε να τη μαγειρέψουμε:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά (ο χρόνςο εξαρτάται από το πόσο μεγάλα κομμάτια έχουμε κόψει τις πατάτες.
- Ταυτόχρονα, τοποθετούμε το λουκάνικο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια στο ταψί, ρίχνουμε από πάνω το μισό ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.
- Αφού οι πατάτες είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε κι αυτές στο ταψί μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Επαναφέρουμε στο φούρνο για 15 ακόμη λεπτά.
- Ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, την παρμεζάνα και λίγο αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.



Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
16.09.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καρπούζι με φέτα στην πιο λαχταριστή εκδοχή!
Food
05.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καλοκαιρινή χωριάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Food
08.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Η πιο νόστιμη κι εύκολη γαριδομακαρονάδα
Food
11.07.2019
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
5 ελληνικά χωριά που πρέπει να επισκεφτείς πριν τα μάθουν όλοι
Ταξίδια
06.11.2025
Μικροί, ανεξερεύνητοι παράδεισοι που κρατούν ακόμα την αυθεντική ψυχή της Ελλάδας
Γιατί οι millennials παθαίνουν καρκίνο πιο συχνά από τους γονείς τους – και δεν το ξέρουν ακόμα!
Body+Mind
06.11.2025
Η γενιά των 30ρηδων και 40ρηδων μεγαλώνει με στρες, έλλειψη ύπνου και fast food - και οι επιστήμονες προειδοποιούν: το τίμημα θα είναι βαρύ
5 αρώματα που μυρίζουν ζεστασιά και καθαριότητα ‑ το απόλυτο φθινοπωρινό combo
Style
06.11.2025
Αυτό το φθινόπωρο, μην ψάχνεις να τραβήξεις την προσοχή - άφησε το άρωμά σου να μιλήσει από μόνο του!
Πόσο τυρί χρειάζεται να τρώμε για να προστατεύσουμε τον εγκέφαλο από την άνοια
Body+Mind
Χτες
Νέα ιαπωνική μελέτη αποκαλύπτει
Spa & θερμές πηγές: τα πιο αναζωογονητικά μέρη στην Ελλάδα για φθινοπωρινή απόδραση
Ταξίδια
Χτες
Τα πιο μαγικά spots για να “λιώσεις” στο νερό και να ανανεωθείς εκ των έσω!
Η Σίσσυ Χρηστίδου με look που λέει ‘less is more’ με τον πιο κομψό τρόπο
Style
Χτες
Το minimal look που κάνει τη Σίσσυ να ξεχωρίζει χωρίς καμία προσπάθεια!
Γιατί το δέρμα σου δείχνει «θαμπό» το φθινόπωρο και πώς να του ξαναδώσεις λάμψη
Style
Προχτές
Μόλις αλλάξει η εποχή, αλλάζει και το δέρμα σου - και όχι πάντα προς το καλύτερο
Το ελληνικό τρικ που έκανε το μέλι μπλε και τους τουρίστες να τρελαίνονται
Food
Προχτές
Μόλις το βλέπουν οι τουρίστες, «παθαίνουν πλάκα και το δοκιμάζουν» -
Νέα μελέτη‑σοκ: Οι «αθώες» ιώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε έμφραγμα και εγκεφαλικό
Body+Mind
Προχτές
Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και γιατί
Ο τρόπος ζωής και διατροφής που σώζει από το εγκεφαλικό επεισόδιο
Body+Mind
03.11.2025
Ετσι μπορείς να προστατευτείς
Το πιο punk σημείο της Ευρώπης: Η πιο «παράνομη» γειτονιά που έγινε τουριστικό αξιοθέατο
Ταξίδια
03.11.2025
Πώς μια εγκαταλειμμένη στρατιωτική βάση μετατράπηκε σε εργαστήριο ελευθερίας
