E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Γιορτάζουμε τη παγκόσμια μέρα σάντουιτς με συνταγές

To 2ο καλύτερο sandwich του κόσμου είναι Eλληνικό!

11ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance

Δημοσίευση 24/3/2016 | 08:18

To 2ο καλύτερο sandwich του κόσμου είναι Eλληνικό!

Ο 11ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance, που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Μαρτίου, στο πλαίσιο της έκθεσης Sandwich & Snack Show στο Παρίσι, ανέδειξε τρεις νικητές, με το δεύτερο καλύτερο sandwich να έχει δημιουργηθεί από χέρια ελληνικά.

Το κύριο θέμα της 11ης έκδοσης του διαγωνισμού ήταν η γαστρονομία των χωρών που αντιπροσώπευσαν 10 σπουδαστές γαστρονομίας, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα sandwich βασιζόμενοι σε ένα εμβληματικό πιάτο της πατρίδας τους. Η γαστρονομία, η ταχύτητα προετοιμασίας, η διατροφική αξία και το κόστος, ήταν τα κριτήρια με βάση τα οποία η επιτροπή επέλεξε τους καλύτερους υποψήφιους.

Η νικητήρια τριάδα των ταλαντούχων σπουδαστριών. Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Καρολίνα Πλιάτσικα, Ivalu Acurio, Eylul Siir Guven.

Το επίπεδο των διαγωνιζομένων ήταν υψηλό και το έργο της κριτικής επιτροπής δύσκολο, όμως τελικά το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην Ivalu Acurio από το Περού, που παρουσίασε το sandwich “El Chimbombazo” με βάση ciabattina με κινόα, σε μια εκδοχή street food με hake, τοπικά μπαχαρικά και σως Huacatay.

Το “El Chimbombazo” της Ivalu Acurio από το Περού

Το 2ο βραβείο κατέκτησε η Καρολίνα Πλιάτσικα που παρουσίασε ένα πρωτότυπο sandwich με την ονομασία «Αποδομημένη Φασολάδα». Το sandwich που δημιουργήθηκε με βάση ciabattina με σπόρους σουσαμιού, ηλίανθου, λιναριού και κινόα, συνδύασε ιδανικά τον πουρέ φασολιών και σέλινου με καπνιστή πέστροφα, σφαιροποιημένα τοματίνια και κουλί καρότου, συμπυκνώνοντας την παράδοση, τη γεύση, τις μνήμες και τη μοντέρνα αντίληψη της ελληνικής κουζίνας. Μάλιστα, ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin Arnaud Donckele, που ήταν ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής,το χαρακτήρισε «ωδή στην ελληνική γαστρονομία» αλλά και ένα sandwich που θα ήθελε να υπάρχει στο εστιατόριό του.

Το “The Blooming Spring” της Eylul Siir Guven από την Τουρκία

Τέλος, στην τρίτη θέση βρέθηκε η Eylul Siir Guven από την Τουρκία με το πολύχρωμο “The Blooming Spring”, που δημιουργήθηκες με βάση ψωμί “heritage” με δημητριακά, πέστροφα, αγκινάρα, ελαιόλαδο, σκόρδο, σιρόπι ροδιού, ιβίσκο, βασιλικό, ρόδι, μεσογειακά μπαχαρικά και αμπελόφυλλα.

Όσο για το έπαθλα, η πρώτη νικήτρια κέρδισε 15 ημέρες εκπαίδευσης αξίας 5.000€ στην Ecole de Boulangerie et Pâtisserie de Paris, στο Hotel Bayview Genève με τον 3άστερο chef Michel Roth και σε ένα κατάστημα Délifrance, ενώ η δεύτερη και η τρίτη νικήτρια κέρδισαν μαγειρικά σκεύη Mauviel αξίας 440€ και 340€ αντίστοιχα.

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: To sandwich που έφτιαξε η Καρολίνα Πλιάτσικα.

E-Daily 3.Left

5 γκουρμέ σάντουιτς που θα λατρέψετε

Φτιάξτε τα γρήγορα και εύκολα
E-Daily 3.Left

Το καλύτερο σάντουιτς BLT που θα φάτε ποτέ

Φτιάξτε μόνοι σας την εναλλακτική εκδοχή που θα σας ενθουσιάσει!
E-Daily 3.Left

3 σάντουιτς με κοτόπουλο που θα φας ξανά και ξανά

Για τα πρώτα καλοκαιρινά σου γεύματα
E-Daily 3.Left

6 Σάντουιτς της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσεις άμεσα

Υλικά που κλείνονται σε λαχταριστά ψωμάκια και γίνονται έργα τέχνης, που περιμένουν υπομονετικά να σε κάνουν οπαδό τους!
Food
E-Daily 3.Left

To 2ο καλύτερο sandwich του κόσμου είναι Eλληνικό!

11ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance
E-Daily 3.Left

Δυο πανεύκολα και υγιεινά σάντουιτς για το ταπεράκι του γραφείου

Έξυπνες προτάσεις που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και παντού
E-Daily 3.Left
E-Daily 3.Left

Φτιάξε το κολασμένο choripan, το παραδοσιακό αργεντίνικο σάντουιτς με λουκάνικο

Μια από τις σπεσιαλιτέ τους και ένα από τα πιο διάσημα street food της χώρας
Food

Γνωρίστε το πιο διάσημο σάντουιτς του κόσμου

Φτιάχνεται εύκολα και αξίζει κάθε του μπουκιά
E-Daily 3.Left

Το «σάντουιτς του κανίβαλου» που τρώνε στις γιορτές

Κάθε χρόνο στέλνει στο νοσοκομείο δεκάδες κόσμου
E-Daily 3.Left

Friends: Πώς να φτιάξεις το σάντουιτς που έκανε τον Ross να ουρλιάζει σαν τρελός

Αυτό που του έφτιαχνε η Monica και κάποιος του το πήρε από το ψυγείο
Stories

Ποια πόλη είναι ακριβότερη σύμφωνα με τον «Δείκτη Club Σάντουιτς»

Ένας ακόμα τρόπος μέτρησης της ακρίβειας στα χνάρια του «Δείκτη Bic Mac»
E-Daily 3.Left
E-Daily 3.Left
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα εξωτικά νησιά με ελληνικά ονόματα που δεν βρίσκονται στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Από τις Μπαχάμες μέχρι τα πέρατα του κόσμου, ελληνικά ονόματα κοσμούν τροπικούς παραδείσους που δεν έχουν καμία διοικητική σχέση με τη χώρα μας.

Περπατάς με τα χέρια πίσω από την πλάτη σαν παππούς; Δες τι λέει για την προσωπικότητά σου

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η στάση σώματος που αποκαλύπτει περισσότερα απ` όσα νομίζεις

Μην κάνετε σeξ για να μην τσακωθείτε: Τι λένε οι ειδικοί

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η παγίδα του «κινήτρου αποφυγής» και το 24ωρο block

8 απλά κόλπα για να κοιμάστε δροσερά τις νύχτες του καύσωνα και χωρίς aircondition

E-Daily 1.Hero 25.06.2026
Οι πολύ ζεστές νύχτες είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια του καλοκαιριού

Ποιο ξεχασμένο παπούτσι των 2000s κάνει εντυπωσιακό comeback αυτό το καλοκαίρι

E-Daily 3.Left Χτες
Η τάση που επιστρέφει από το παρελθόν και υπόσχεται άνεση και στιλ

Το απλό αντικείμενο που μπορεί να σας δροσίσει καλύτερα από τον ανεμιστήρα στο σπίτι

E-Daily 3.Left Χτες
Η θερμοφόρα που χρησιμοποιείτε τον χειμώνα κρύβει έναν놀αξιοπρόσεκτο τρόπο να δροσιστείτε χωρίς ρεύμα και κόστος.

6 τρόποι για να βελτιώσετε το σeξ μετά τα 50

E-Daily 3.Left Χτες
Μέσα σε αυτή την απαιτητική καθημερινότητα, δεν είναι καθόλου περίεργο που η λίμπιντο και η εpωτική επιθυμία μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα

Γιατί όταν πίνουμε ποτά θέλουμε να φάμε κάτι αλμυρό;

E-Daily 3.Left Χτες
Το μυστικό πίσω από τη λιγούρα

Ποιος σπάνιος καρκίνος των ανδρών αναμένεται να εκτιναχθεί τις επόμενες δεκαετίες

E-Daily 3.Left Χτες
Νέα επιστημονικά δεδομένα προβλέπουν δραματική αύξηση των περιστατικών έως το 2050, με τους ειδικούς να εντοπίζουν τους βασικούς παράγοντες κινδύνου.

Déserance: Η καλοκαιρινή συλλογή της Semiology που θα αλλάξει τη γκαρνταρόμπα σου

Ομορφιά - Στυλ Προχτές
Φυσικά υφάσματα, χαλαρές γραμμές και βιώσιμες επιλογές στη νέα θερινή εκδοχή της συλλογής Déserance για το καλοκαίρι 2026.

Ποια 17 ελληνικά νησιά ξεχώρισαν οι Times ως «καταφύγια γαλήνης» ‑ Δείτε αν είναι το αγαπημένο σας

E-Daily 3.Left Προχτές
Οι βρετανικοί Times αναδεικνύουν 17 ελληνικά νησιά που διατηρούν τον αυθεντικό τους χαρακτήρα μακριά από τον μαζικό τουρισμό, προσφέροντας ηρεμία, φυσική ομορφιά και ανεπιτήδευτη φιλοξενία.