E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η συνταγή για πορτοκαλόπιτα που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις άλλες

Χωρίς κόπο, με όλη τη γέυση και το φινετσάτο άρωμα πορτοκαλιού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/10/2019 | 00:37

Η συνταγή για πορτοκαλόπιτα που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις άλλες

Θα χρειαστούμε:

Για το σιρόπι

  • 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. νερό
  • χυμό, από 3 πορτοκάλια

Για τη βάση

  • 2 πορτοκάλια
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. σπορέλαιο
  • 250 γρ. γάλα, 3,5%
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 λοβούς βανίλιας
  • 3 αβγά

 

Πάμε να την ετοιμάσουμε:

  • Από τα 5 πορτοκάλια, βράζουμε τα 2 σε νερό για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Από τα άλλα 3 πορτοκάλια παίρνουμε το ξύσμα, στύβουμε τον χυμό και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει 1 βράση το σιρόπι αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό από τα 3 πορτοκάλια που κρατήσαμε στην άκρη.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το σιρόπι .

Για την πίτα

  • Όση ώρα περιμένουμε να κρυώσει το σιρόπι, ανοίγουμε τη συσκευασία από τα φύλλα και τα απλώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο (όσο γίνεται να μην ακουμπάει το ένα στο άλλο). Τα αφήνουμε να ξεραθούν, μπορεί να πάρει από 1 έως 3 ώρες. Είναι έτοιμα όταν τα πιάνουμε και γίνονται κομμάτια.                
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα βρασμένα πορτοκάλια στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στύβουμε τα πολλά υγρά.
  • Χτυπάμε τα πορτοκάλια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια με το ξύσμα από τα άλλα 3 πορτοκάλια, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες, τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σπάμε τα φύλλα με τα χέρια μας να γίνουν μικρά κομμάτια. 
  • Προσθέτουμε, μέσα στο μπολ με τη γέμιση, σε 5 δόσεις τα σπασμένα φύλλα, ανακατεύοντας πολύ καλά με μία σπάτουλα πριν προσθέσουμε τα επόμενα για να σιγουρευτούμε πως τα φύλλα δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψί 25x30 εκ.
  • Βάζουμε το μείγμα από τα φύλλα και γέμιση μέσα στο ταψί και με μια σπάτουλα ισιώνουμε καλά.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να γίνει ωραία τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα.
  • Με το που τη βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
  • Όταν κρυώσει κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με παγωτό και γλυκό πορτοκάλι.  
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι είναι το «υγρό θερμόμετρο»: Πώς σου «καίει» τον εγκέφαλο ο καύσωνας

Body+Mind 06.07.2025
Όταν ανεβαίνει το θερμόμετρο, πέφτει η διάθεση – και η μνήμη σου.

Δεν αντέχεις τα αντηλιακά; Αυτά τα 5 θα σε κάνουν να τα λατρέψεις φέτος!

Style 06.07.2025
Μην ξεχνάς πως το αντηλιακό είναι το Νο1 προϊόν αντιγήρανσης. Και με αυτές τις υφές; Δεν υπάρχει δικαιολογία!

Πόση ώρα περνάς στο κινητό; Η ψυχολογία εξηγεί τι σημαίνει αυτό για το μυαλό σου

Body+Mind 06.07.2025
Μάθε πώς το κινητό επηρεάζει τη σκέψη σου αλλά και πώς να πάρεις πίσω τον έλεγχο!

5 προϊόντα skincare κάτω από 20€ που θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου

Style 06.07.2025
Με τη σωστή χρήση, θα δεις την επιδερμίδα σου να αναζωογονείται, να αποκτά λάμψη και υγεία

H απόχρωση μαλλιών της Lindsay Lohan είναι το απόλυτο trend

Body+Mind 06.07.2025
Το νέο look που έκλεψε τις εντυπώσεις

Τα 5 καλύτερα φυτά για αρχάριους plant parents

Σπίτι 06.07.2025
Είναι εύκολα στη συντήρηση και πολύ όμορφα!

Παγωτό στην Αθήνα: Αγαπημένα και νέα μέρη για να το απολαύσεις

Eat + Drink 06.07.2025
Τι πιο δροσιστικό αυτές τις ημέρες από ένα παγωτό;

3 red flags που δείχνουν ότι η δουλειά σου σε εξαντλεί

Body+Mind 06.07.2025
Ποιος είπε ότι τα red flags αφορούν μόνο τις σχέσεις; Είναι το ίδιο σημαντικά και στη δουλειά!

Ο λόγος που ένα βρέφος δεν πρέπει να πίνει νερό

Family 06.07.2025
Μπορεί ακόμα και η ζωή του να βρεθεί σε κίνδυνο