E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί

...και λατρεύουμε μέχρι σήμερα

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 15/10/2019 | 00:09

Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί

Θα χρειαστούμε:

•   500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
•   250 γραμ. βούτυρο
ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
•   2 φλυτζ. τσαγιού (480 γραμ.) ζάχαρη
•   5 αυγά
•   1¼ φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
•   2 βανίλιες
•   2 - 3 κουτ. σούπας κακάο σκόνη κοσκινισμένο
•   2 κουτ. σούπας λικέρ ούζο ή κονιάκ
•   1 πρέζα αλάτι
•   ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

Πάμε να το ετοιμάσουμε

  1. Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, σε σφιχτή μαρέγκα.
  2. Έπειτα, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, για 5΄ να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια κι έναν - έναν τους κρόκους, ώστε να τους απορροφάει το μείγμα.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε το γάλα και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο, τη μαρέγκα με το αλεύρι.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά, μία στρογγυλή φόρμα για κέικ, αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα και στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα το κακάο και το ποτό.
  6. Χτυπάμε με το μίξερ για 1' να ενσωματωθούν καλά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα με το κακάο στη φόρμα και μ' ένα κουτάλι, γυρνώντας το κυκλικά, κάνουμε τον γύρο της φόρμας, για να δημιουργηθούν τα σχέδια.
  8. Ψήνουμε στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, στους 165°C για 60΄ περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί το κέικ.
  9. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 5' - 10΄ στη φόρμα, μετά το ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε δίσκο ή πιατέλα που έχουμε κοσκινίσει λίγη ζάχαρη άχνη. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το νέο μανικιούρ της Hailey Bieber που θα δεις παντού μέχρι το τέλος του 2025

Style 22.08.2025
Το μανικιούρ που αλλάζει για πάντα το κλασικό French

Η τροφή–παγίδα που φρενάρει τη δίαιτά σας: Τι να κόψετε για διπλάσια απώλεια βάρους

Food 22.08.2025
Θέλεις να χάσεις κιλά πιο γρήγορα; Απόφυγε αυτό στο πιάτο σου

4 setting sprays που κάνουν το μακιγιάζ σου να μένει άθικτο όλη μέρα – Ακόμα και στον καύσωνα

Style 22.08.2025
Αν θέλεις να επιβιώσεις στον καύσωνα χωρίς να ανησυχείς για το foundation που ‘τρέχει’, τότε ένα από αυτά τα sprays πρέπει να μπει άμεσα στο νεσεσέρ σου!

Tο ελληνικό superfood που ελάχιστοι ξέρουν

Body+Mind 22.08.2025
Η Ελλάδα κρύβει έναν πραγματικό διατροφικό θησαυρό

Βρήκαμε πού θα φας στην Αθήνα το πιο αμφιλεγόμενο πιάτο του κόσμου

Eat + Drink 22.08.2025
Κι όμως είναι ελληνική πατέντα!

Η Lily Collins ξέθαψε την πιο ξεχασμένη it bag των ’00s – και το internet παραληρεί!

Style Χτες
Από το girly chic στο απόλυτο city look με μια μόνο τσάντα!

Πρόωρη εφηβεία: Ο απρόσμενος ένοχος που υπάρχει σε σαπούνια, αρώματα και απορρυπαντικά

Body+Mind Χτες
Η πρόωρη εφηβεία και ο κρυφός «ένοχος» στα καλλυντικά

Η Κατερίνα Καινούργιου τράβηξε όλα τα βλέμματα στη Νάξο με αυτό το υπέροχο φόρεμα

Style Χτες
Κάθε της εμφάνιση γίνεται έμπνευση για τις γυναίκες που θέλουν να συνδυάσουν την άνεση με την υψηλή αισθητική

Αυτά τα 4 shimmering body oils θα σε κάνουν να γυαλίζεις σαν θεά στην παραλία

Style Προχτές
Αυτό το καλοκαίρι, άφησε τα shimmering oils να γίνουν το μυστικό σου όπλο!

Η κοιλάδα που μαγεύει και τον James Bond – Σμαραγδένια νερά και παραμυθένια χωριά στην Ελβετία!

Ταξίδια Προχτές
Σμαραγδένιο ποτάμι, άλματα σαν τον James Bond και χωριά-παραμύθι: η Valle Verzasca είναι ο απόλυτος ελβετικός θησαυρός!

Ghosting τέλος, speed‑dumping η φάση: Η νέα τάση στα ραντεβού

Σχέσεις Προχτές
Το φαινόμενο ονομάζεται speed-dumping και έρχεται να αντικαταστήσει τις αμήχανες σιωπές