E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε αυτά τα μπιφτέκια γαλοπούλας με σος γιαουρτιού

Συνεδεύστε τα με πράσινη σαλάτα, ρύζι ή καντε τα μπέργκερ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 18/10/2019 | 17:56

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε αυτά τα μπιφτέκια γαλοπούλας με σος γιαουρτιού

Θα χρειαστούμε:

Για τα μπιφτέκια

  • 600 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας, περασμένος μία φορά από τη μηχανή από το χοντρό κόσκινο, χωρίς την πέτσα (ο κιμάς γαλοπούλας κολλάει στα χέρια, γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο κρύος, κατευθείαν από το ψυγείο)
  • 1 κουτ. σούπας κάρι, σε σκόνη
  • 2 ασπράδια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν ή δυόσμος ξερός, κοπανισμένος
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ελάχιστο λάδι για το λάδωμα του ταψιού
  • 1 κουτ. σούπας
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σος γιαουρτιού

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μέτριο καρότο, ψιλοτριμμένο
  • 30 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα από φρέσκο δυόσμο, χοντροκομμένα, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, κοπανισμένος
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας, προσθέτουμε 4 - 5 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Πλάθουμε το μείγμα σε 8 μεγάλα μπιφτέκια.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί. Βάζουμε τα μπιφτέκια στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 6 - 8 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν. Ελέγχουμε κόβοντας ένα μπιιφτέκι - δεν πρέπει να είναι ροζ στο εσωτερικό του.
  4. Σερβίρουμε με αραβικές πίτες ολικής άλεσης, πράσινη σαλάτα και τη σος γιαουρτιού. Αν θέλουμε, ετοιμάζουμε μπέργκερ, βάζοντας τα μπιφτέκια σε στρογγυλά ψωμάκια σικάλεως μαζί με 1 φέτα ντομάτα, 1«φέτα» κρεμμύδι, μαρούλι και λίγη σος γιαουρτιού.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ελένη Πετρουλάκη κάνει το μαύρο ξανά πρωταγωνιστή στις βραδινές εξόδους

Style 04.10.2025
Το all time classic χρώμα που απογειώνει τη θηλυκότητα και επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ

Το τέλειο λουκ της Dakota Johnson μας δίνει ιδέες για το φθινόπωρο

Style 04.10.2025
Η Dakota Johnson αποδεικνύει ξανά και ξανά πως το στυλ δεν χρειάζεται να θυσιάζει την άνεση.

Τα παλιότερα ταβερνάκια της Αθήνας που κρύβουν ιστορίες και αυθεντικές γεύσεις

Eat + Drink 04.10.2025
Νιώθεις σαν να παίζεις σε παλιά ελληνική ταινία!

Θέλεις να βλέπεις τη δουλειά σου πιο θετικά; Διάβασε αυτό!

Body+Mind 04.10.2025
Για να πηγαίνεις πάντα στη δουλειά σου με χαμόγελο!

Το νέο «game changer» στη skincare ρουτίνα – Οι δερματολόγοι το αποθεώνουν για προβλήματα ακμής

Body+Mind Χτες
Ξεπερνά το σαλικυλικό οξύ, καταπραΰνει χωρίς ερεθισμούς και υπόσχεται δέρμα καθαρό, λείο και φωτεινό

Το «άγνωστο» γερμανικό χωριό που στέφθηκε το ομορφότερο στην Ευρώπη

Ταξίδια Χτες
Το πιο όμορφο χωριό της Ευρώπης βρίσκεται στη Γερμανία

3 παραμυθένια χωριά με πλατάνια, καταρράκτες και κορυφές που θα σε κάνουν να λες «θέλω να μείνω για πάντα»

Ταξίδια Χτες
Σαν να ‘χεις βρεθεί στις Αλπεις: Τα «κρυφά» διαμαντάκια των Τζουμέρκων που κόβουν την ανάσα

Η συνήθεια που πρέπει να αλλάξουμε αν θέλουμε να γεράσουμε καλά

Living Χτες
Mια από τις πιο σημαντικές συνήθειες που πρέπει να αλλάξουμε γενικώς

Η αιτία για ένα θανατηφόρο καρκίνο μπορεί να κρύβεται στο στόμα μας

Body+Mind Προχτές
Η στοματική υγιεινή ίσως παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο απ’ όσο πιστεύαμε