Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε αυτά τα μπιφτέκια γαλοπούλας με σος γιαουρτιού
Συνεδεύστε τα με πράσινη σαλάτα, ρύζι ή καντε τα μπέργκερ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 18/10/2019 | 17:56

Θα χρειαστούμε:
Για τα μπιφτέκια
- 600 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας, περασμένος μία φορά από τη μηχανή από το χοντρό κόσκινο, χωρίς την πέτσα (ο κιμάς γαλοπούλας κολλάει στα χέρια, γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο κρύος, κατευθείαν από το ψυγείο)
- 1 κουτ. σούπας κάρι, σε σκόνη
- 2 ασπράδια
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ούζο
- 1 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν ή δυόσμος ξερός, κοπανισμένος
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ελάχιστο λάδι για το λάδωμα του ταψιού
- 1 κουτ. σούπας
- αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 μέτριο καρότο, ψιλοτριμμένο
- 30 ml χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας φύλλα από φρέσκο δυόσμο, χοντροκομμένα, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, κοπανισμένος
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας, προσθέτουμε 4 - 5 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Πλάθουμε το μείγμα σε 8 μεγάλα μπιφτέκια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί. Βάζουμε τα μπιφτέκια στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 6 - 8 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν. Ελέγχουμε κόβοντας ένα μπιιφτέκι - δεν πρέπει να είναι ροζ στο εσωτερικό του.
- Σερβίρουμε με αραβικές πίτες ολικής άλεσης, πράσινη σαλάτα και τη σος γιαουρτιού. Αν θέλουμε, ετοιμάζουμε μπέργκερ, βάζοντας τα μπιφτέκια σε στρογγυλά ψωμάκια σικάλεως μαζί με 1 φέτα ντομάτα, 1«φέτα» κρεμμύδι, μαρούλι και λίγη σος γιαουρτιού.
Τα νόστιμα γεμιστά της Δευτέρας
Food
14.10.2019
Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί
Food
15.10.2019
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τι να πάρεις μαζί σου στο νεσεσέρ του Σαββατοκύριακου
Body+Mind
27.06.2025
Ετοίμασε το τσαντάκι σου και καλη εκδρομή!
Λάδι και baby oil για μαύρισμα: Πρόσεξε πολύ!
Body+Mind
27.06.2025
Γιατί το baby oil είναι επικίνδυνο στον ήλιο και τι να επιλέξεις
Τι συμβαίνει όταν οι άντρες δεν αυτοϊκανοποιούνται για 7 ημέρες
Body+Mind
27.06.2025
Τι σχέση έχει η τεστοστερόνη
Η Βάσια Κωσταρά βολτάρει στο κέντρο με το πιο άνετο ρούχο από τη νέα της συλλογή
Style
Χτες
Απλά υπέροχο!
Τσιμπήματα από κουνούπι, τσιμπούρι και ψύλλο ‑ Πώς να τα ξεχωρίσετε και να τα αντιμετωπίσετε σωστά
Body+Mind
Χτες
Tα τσιμπήματά τους διαφέρουν
Το «μπαλκόνι» των Βαλκανίων! Ένας κρυμμένος θησαυρός που ‑μάλλον‑ είναι το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας
Ταξίδια
Χτες
Εκεί που η πέτρα μιλά βλάχικα, τα σύννεφα περνάνε ξυστά από τα κεραμίδια και οι καταρράκτες κρύβουν θρύλους σε κάθε τους σταγόνα
Καρκίνος στομάχου και παχέος εντέρου: Πώς να προστατεύσουμε το πεπτικό μας σύστημα
Body+Mind
Χτες
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο στην Ευρώπη
Trend alert: Θα φορούσες κι εσύ ένα ζαχαρωτό εσώρουχο όπως η Bianca Censori;
Style
Χτες
Εσώρουχα που δεν χρειάζεται να βγάλεις… τα τρως!
5 ελληνικά νησιά που ούτε ήξερες ότι υπάρχουν ‑ κι όμως είναι παράδεισοι!
Ταξίδια
Προχτές
Μικροί, άγνωστοι θησαυροί διασκορπισμένοι στο Αιγαίο και το Ιόνιο, που σου ψιθυρίζουν «έλα να χαθείς»
5 δροσερές αυλές στην Αθήνα για καφέ ή ποτό με την παρέα σου
Eat + Drink
Προχτές
Πάρε την παρέα, διάλεξε αυλή και ζήσε τα πιο δροσερά βράδια της Αθήνας όπως τους αξίζει!
Πώς να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου λαμπερή στις διακοπές χωρίς πολλά προϊόντα
Style
Προχτές
Λάμψε με απλά, αλλά αποτελεσματικά βήματα!