Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε αυτά τα μπιφτέκια γαλοπούλας με σος γιαουρτιού
Συνεδεύστε τα με πράσινη σαλάτα, ρύζι ή καντε τα μπέργκερ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 18/10/2019 | 17:56
Θα χρειαστούμε:
Για τα μπιφτέκια
- 600 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας, περασμένος μία φορά από τη μηχανή από το χοντρό κόσκινο, χωρίς την πέτσα (ο κιμάς γαλοπούλας κολλάει στα χέρια, γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο κρύος, κατευθείαν από το ψυγείο)
- 1 κουτ. σούπας κάρι, σε σκόνη
- 2 ασπράδια
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ούζο
- 1 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν ή δυόσμος ξερός, κοπανισμένος
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ελάχιστο λάδι για το λάδωμα του ταψιού
- 1 κουτ. σούπας
- αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 μέτριο καρότο, ψιλοτριμμένο
- 30 ml χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας φύλλα από φρέσκο δυόσμο, χοντροκομμένα, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, κοπανισμένος
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας, προσθέτουμε 4 - 5 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Πλάθουμε το μείγμα σε 8 μεγάλα μπιφτέκια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί. Βάζουμε τα μπιφτέκια στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 6 - 8 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν. Ελέγχουμε κόβοντας ένα μπιιφτέκι - δεν πρέπει να είναι ροζ στο εσωτερικό του.
- Σερβίρουμε με αραβικές πίτες ολικής άλεσης, πράσινη σαλάτα και τη σος γιαουρτιού. Αν θέλουμε, ετοιμάζουμε μπέργκερ, βάζοντας τα μπιφτέκια σε στρογγυλά ψωμάκια σικάλεως μαζί με 1 φέτα ντομάτα, 1«φέτα» κρεμμύδι, μαρούλι και λίγη σος γιαουρτιού.
Τα νόστιμα γεμιστά της Δευτέρας
Food
14.10.2019
Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί
Food
15.10.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το περιβόητο ελληνικό χωριό χωρίς ρεύμα κι αμάξια που όλοι λατρεύουν
Ταξίδια
14.11.2024
Αυτό το πανέμορφο χωριό θέλουν όλοι να επισκεφτούν
Το τέλειο δώρο: Τα beauty brands κυκλοφόρησαν τα πρώτα τους advent calendars
Body+Mind
14.11.2024
Τα αγαπημένα beauty brands υποδέχονται τη γιορτινή σεζόν με τη νέα γενιά advent calendars, γεμάτα λαμπερά προϊόντα και πολυτελή εκπλήξεις
Η ελληνική σούπα που θεωρείται από τις καλύτερες του κόσμου
Food
14.11.2024
Η ελληνική σούπα που βρίσκεται στη 3η θέση παγκοσμίως
Από ποιο αυτί ακούμε καλύτερα και γιατί
Body+Mind
14.11.2024
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα τριών πειραμάτων
5 συνήθειες που προσθέτουν βάρος και δεν το καταλαβαίνουμε
Body+Mind
Χτες
Ο εχθρός μας στη μάχη με τη ζυγαριά
Σε πονάει το στομάχι; Τι να τρως και τι να αποφεύγεις
Body+Mind
Χτες
Ποιες τροφές ερεθίζουν το στομάχι μας
5 μέρη στο Χαλάνδρι που σερβίρουν καλό φαγητό για όλα τα γούστα
Eat + Drink
Χτες
Από τις καλύτερες περιοχές να βγεις για φαγητό και όχι μόνο!
Το απόλυτο χρώμα της χρονιάς στα νύχια είναι μια απόχρωση για τολμηρές
Style
Χτες
Τα πράσινα νύχια είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις για το 2024, φέρνοντας τη φύση και τη φρεσκάδα στο προσκήνιο
Οι κορυφαίες τάσεις στα χριστουγεννιάτικα δέντρα για φέτος: Τι είναι στη μόδα;
Σπίτι
Χτες
Από κλασικά και ρουστίκ στυλ μέχρι μοντέρνες πινελιές, ας δούμε τι είναι στη μόδα αυτή τη χρονιά.
Ροζ ρύζι: Αυτή είναι η τροφή του μέλλοντος σύμφωνα με επιστήμονες
Food
Χτες
Υβριδικό ρύζι: Η βιοτεχνολογία φέρνει νέες λύσεις για το μέλλον της διατροφής