LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Γιατί η μελιτζάνα αυτή την περίοδο είναι στα καλύτερα της

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 19/7/2019 | 13:34

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Η καλύτερη εποχή για να πειραματιστούμε με την αγαπημένη μελιτζάνα! Ακολυθήστε την παρακάτω συνταγή ή προσθαφαιρέστε υλικά σύμφωνα με τα γούστα σας. Το αποτέλεσμα δε θα σας απογοητεύσει!

Θα χρειαστούμε:

3 μέτριες μελιτζάνες
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα αλάτι
4 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την γέμιση:

100 γρ. κινόα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ και σκόρδο σε πάστα (πολτοποιημένα)
1/4 κ.σ. κουρκουμάς
1/4 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
100 γρ. τόφου ή ένα τυρί όπως φέτα ή μοτσαρέλα (τριμένα ή θρυμματισμένα)
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα
1/4 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι

Για τα τραγανά λαχανικά:

1 πατζάρι, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
2 καρότα, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

  1. Πλένουμε και μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας νερό η ζωμό. Σουρώνουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε 3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο και το αλάτι.
  3. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε οριζόντιες φέτες με πάχος 4 χιλιοστών. Αλείφουμε και τις δυο πλευρές από κάθε φέτα με το μίγμα ελαιόλαδου που φτιάξαμε προηγουμένως.
  4. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι-σχάρα ή απλό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να γίνουν μαλακές και να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τις ψημένες φέτες σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
  5. Για την γέμιση, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ωσότου πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  6. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και τζίντζερ, κουρκουμά, αλάτι και τσίλι και σωτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.
  7. Προσθέτουμε την βρασμένη κινόα και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ολοκληρώνουμε με το γκάραμ μασάλα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
  8. Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ξύλο κοπής, βάζουμε μια γεναία δόση γέμισης και τυλίγουμε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί συμβαίνει στους άνδρες η «Καθυστερημένη εκσπερμάτιση»

Food Πριν 11 ώρες
Το πρόβλημα τις περισσότερες φορές δεν είναι οργανικό

Τα ζώδια σήμερα: 27 Σεπτεμβρίου

Food Πριν 11 ώρες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Ένας «καταρράκτης» μέσα στον ωκεανό

Food Πριν 11 ώρες
Θα έχετε σίγουρα ακούσει για τον Μαυρίκιο...

Οι τροφές που λειτουργούν σαν ηρεμιστικό

Food Πριν 11 ώρες
Μαγείρεψε το άγχος σου

Ρυτίδες στο μέτωπο: Πως να τις προλάβεις, αλλά και να τις διώξεις

Food Πριν 11 ώρες
Πως μπορείς να κρατήσεις το δέρμα σου σε άψογη κατάσταση

Youtuber εξαφάνισε την κυτταρίτιδα ακολουθώντας τα κόλπα των celebrities

Food Πριν 11 ώρες
Δείτε πως κατάφερε να αποκτήσει το τέλειο δέρμα

Αυτό είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο στην τσάντα σου

Food Πριν 11 ώρες
Επιστήμονες μελέτησαν όλα τα αντικείμενα σε μια τσάντα

Mια μακαρονάδα που ήρθε από τον παράδεισο

Food Πριν 11 ώρες
Ειλικρινά, είναι η τέλεια λυση για την πείνα σου

Πώς θα ήταν το σπίτι των Friends αν το διακοσμούσαν σήμερα;

Food Πριν 11 ώρες
Δεν χρειάζεται να το μαντέψετε, μια εταιρεία το ανέλαβε

Τα ζώδια σήμερα: 26 Σεπτεμβρίου

Food Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Μόνο το 1% των ανθρώπων βλέπουν αυτές τις λέξεις

Food Χτες
Μήπως ανήκετε σε αυτήν την εκλεκτή ομάδα
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.