LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Γιατί η μελιτζάνα αυτή την περίοδο είναι στα καλύτερα της

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 19/7/2019 | 13:34

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Η καλύτερη εποχή για να πειραματιστούμε με την αγαπημένη μελιτζάνα! Ακολυθήστε την παρακάτω συνταγή ή προσθαφαιρέστε υλικά σύμφωνα με τα γούστα σας. Το αποτέλεσμα δε θα σας απογοητεύσει!

Θα χρειαστούμε:

3 μέτριες μελιτζάνες
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα αλάτι
4 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την γέμιση:

100 γρ. κινόα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ και σκόρδο σε πάστα (πολτοποιημένα)
1/4 κ.σ. κουρκουμάς
1/4 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
100 γρ. τόφου ή ένα τυρί όπως φέτα ή μοτσαρέλα (τριμένα ή θρυμματισμένα)
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα
1/4 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι

Για τα τραγανά λαχανικά:

1 πατζάρι, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
2 καρότα, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

  1. Πλένουμε και μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας νερό η ζωμό. Σουρώνουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε 3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο και το αλάτι.
  3. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε οριζόντιες φέτες με πάχος 4 χιλιοστών. Αλείφουμε και τις δυο πλευρές από κάθε φέτα με το μίγμα ελαιόλαδου που φτιάξαμε προηγουμένως.
  4. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι-σχάρα ή απλό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να γίνουν μαλακές και να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τις ψημένες φέτες σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
  5. Για την γέμιση, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ωσότου πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  6. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και τζίντζερ, κουρκουμά, αλάτι και τσίλι και σωτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.
  7. Προσθέτουμε την βρασμένη κινόα και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ολοκληρώνουμε με το γκάραμ μασάλα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
  8. Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ξύλο κοπής, βάζουμε μια γεναία δόση γέμισης και τυλίγουμε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 9 Δεκεμβρίου

Food Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Μήπως σου λείπει σεροτονίνη;

Food Σήμερα
Τι προκαλεί η έλλειψή της;

Όλα τα μυστικά για τέλεια μακαρόνια με κιμά

Food Σήμερα
Και αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για να τα φτιάξεις

G4S iTOS: Θωρακίστε το σπίτι σας για τον χειμώνα με μόνο από €19,50 το μήνα

Food Σήμερα
H κορυφαία λύση smart security από τον παγκόσμιο ηγέτη στην ασφάλεια

Οι πιο τρελές πίτσες που είδες ποτέ

Food Σήμερα
Πού θα τις βρεις, και τι τις κάνει ξεχωριστές

Τα αγαπημένα διακοσμητικά των influencers που κάνουν τα σπίτια τους τέλεια

Food Σήμερα
Δείτε ποια είναι τα αντικείμενα που επιλέγουν για τον προσωπικό τους χώρο

Βασικά λάθη που πρέπει να κόψεις όταν έχεις βρεγμένα μαλλιά

Food Σήμερα
Προστάτευσε τα για να μακρύνουν

Μάλλον κανένας Έλληνας δεν θα ετρωγε αυτή την κρέπα

Food Σήμερα
Αν σου αρέσουν οι κρέπες, στην Ιαπωνία θα σε απογοητεύσουν...

Τα ζώδια σήμερα: 8 Δεκεμβρίου

Food Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τρεις συμβουλές για καλύτερο και περισσότερο ύπνο

Food Χτες
Απλές συνήθειες για να βελτιώσουμε την ποσότητα και την ποιότητα του ύπνου

Η τάση που φορούσαμε όταν είμασταν στο Δημοτικό επανέρχεται

Food Χτες
Τα χρωματιστά καλσόν είναι πάλι στη μόδα
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.