E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μοσχάρι κοκκινιστό σαν της γιαγιάς, που λιώνει στο πηρούνι

Λατρεμένη συνταγή γεμάτη αρώματα, γεύσεις και... αναμνήσεις

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 1/11/2019 | 18:57

Μοσχάρι κοκκινιστό σαν της γιαγιάς, που λιώνει στο πηρούνι

Θα χρειαστούμε:

  • 700 γρ. μοσχάρι (σπάλα ή κιλότο), κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 120 ml κόκκινο κρασί
  • 240 γρ. τριμμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό

Πάμε να το ετοιμάσουμε:

1. Στεγνώνουμε πολύ καλά το τεμαχισμένο μοσχάρι, με χαρτί κουζίνας. Το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές.

2. Ζεσταίνουμε καλά τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μοσχάρι, χωρίς αρχικά να το κουνήσουμε με κουτάλα. Όταν τα κομμάτια αρχίσουν να ξεκολλάνε απ’ τον πάτο, σοτάρουμε καλά απ’ όλες τις μεριές, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.

3. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κρέας απ’ την κατσαρόλα σε πιάτο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

4. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε να “πιάσει” ελαφρώς στον πάτο της κατσαρόλας.

5. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (μπαχάρι, κανέλα, δάφνη) και σοτάρουμε να βγάλουν τ’ αρώματά τους.

6. Ρίχνουμε πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί, “ξύνοντας” με την κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας.

7. Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη.

8. Καλύπτουμε με το νερό και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή και αφήνουμε το κοκκινιστό να σιγοβράσει για 1 ½ ώρα (καλυμμένο με το καπάκι), μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Top 4 sleeping masks για ξηρό δέρμα που ξυπνάει φρέσκο και λαμπερό

Style 21.11.2025
Οι μάσκες ύπνου που χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση ενώ εσύ… κοιμάσαι!

Ο νευρολόγος που χακάρει τον χρόνο: Τα 6 μυστικά για να ζήσεις σαν σούπερμαν

Body+Mind 21.11.2025
Κάν’ τα αυτά κάθε μέρα και ο εγκέφαλός σου θα μείνει… 20 χρόνια νεότερος

Τι συμβαίνει με τους νέους; Εκρηκτική άνοδος καρκίνων σε ηλικίες 20–49!

Body+Mind 21.11.2025
Η μεγαλύτερη έρευνα των τελευταίων ετών αποκαλύπτει ανησυχητικά δεδομένα για τον τρόπο ζωής και τους νέους παράγοντες κινδύνου

6 προορισμοί κοντά στην Αθήνα για αποδράσεις το Σαββατοκύριακο που θα σε ανανεώσουν πριν τις γιορτές

Ταξίδια 21.11.2025
Κλείσε τώρα ένα Σαββατοκύριακο μόνο για σένα και μπες στις γιορτές πιο ανάλαφρη και γεμάτη ενέργεια!

Το sleeper train που αλλάζει τα ευρωπαϊκά ταξίδια: Με 50€ πας σε 4 χώρες… ενώ κοιμάσαι

Ταξίδια Χτες
Η νέα ευρωπαϊκή γραμμή που αλλάζει το παιχνίδι στα ταξίδια μικρού budget

Με ποιον τρόπο θα κάψετε λίπος κάνοντας βάρη

Body+Mind Χτες
Το καρδιο είναι καλό για συγκεκριμένα πράγματα

Το ταπεινό μυρωδικό που κρύβει μέσα του σοβαρή υπερδύναμη

Food Χτες
Μπορεί να φαίνεται διακριτικό στο πιάτο, αλλά είναι διατροφικός σύμμαχος

Η Έβελυν Καζαντζόγλου μας θυμίζει τι σημαίνει παριζιάνικη κομψότητα με ένα look που αποπνέει ζεστασιά και στιλ

Style Χτες
Ένα ζεστό, αβίαστα κομψό look που φέρνει αέρα παριζιάνικης φινέτσας στην καρδιά του φθινοπώρου!

Ο βαθύ κόκκινος «σούπερ χυμός» που ρίχνει την πίεση και θωρακίζει την καρδιά

Body+Mind Προχτές
Μπορεί ένα ποτήρι χυμό να λειτουργήσει σαν φυσικό… αντιυπερτασιακό;