E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μοσχάρι κοκκινιστό σαν της γιαγιάς, που λιώνει στο πηρούνι

Λατρεμένη συνταγή γεμάτη αρώματα, γεύσεις και... αναμνήσεις

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 1/11/2019 | 18:57

Μοσχάρι κοκκινιστό σαν της γιαγιάς, που λιώνει στο πηρούνι

Θα χρειαστούμε:

  • 700 γρ. μοσχάρι (σπάλα ή κιλότο), κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 120 ml κόκκινο κρασί
  • 240 γρ. τριμμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό

Πάμε να το ετοιμάσουμε:

1. Στεγνώνουμε πολύ καλά το τεμαχισμένο μοσχάρι, με χαρτί κουζίνας. Το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές.

2. Ζεσταίνουμε καλά τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μοσχάρι, χωρίς αρχικά να το κουνήσουμε με κουτάλα. Όταν τα κομμάτια αρχίσουν να ξεκολλάνε απ’ τον πάτο, σοτάρουμε καλά απ’ όλες τις μεριές, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.

3. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κρέας απ’ την κατσαρόλα σε πιάτο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

4. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε να “πιάσει” ελαφρώς στον πάτο της κατσαρόλας.

5. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (μπαχάρι, κανέλα, δάφνη) και σοτάρουμε να βγάλουν τ’ αρώματά τους.

6. Ρίχνουμε πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί, “ξύνοντας” με την κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας.

7. Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη.

8. Καλύπτουμε με το νερό και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή και αφήνουμε το κοκκινιστό να σιγοβράσει για 1 ½ ώρα (καλυμμένο με το καπάκι), μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που είναι τοξικά για τις γάτες

Pets 27.04.2025
Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους

Αισθάνεσαι συνεχώς πρησμένη; Δοκίμασε αυτά τα πανεύκολα τρικ που θα σε βοηθήσουν

Body+Mind 27.04.2025
Ειδικά αν πρήζεται η κοιλιά σου θα δεις διαφορά

5 red flags που δεν πρέπει να αγνοήσεις στα πρώτα ραντεβού

Σχέσεις 27.04.2025
Για να μην καταλήξεις με ένα «ακατάλληλο» άτομο

Καρκίνος: Η 2η πιο συχνή αιτία θανάτου στην Ελλάδα – Υψηλότερη η θνητότητα στη χώρα μας σε σχέση με την Ευρώπη

Body+Mind Χτες
Νέα μελέτη αποκαλύπτει το τεράστιο επιδημιολογικό και οικονομικό φορτίο της νόσου στην Ελλάδα

10 πολύτιμες συμβουλές κηπουρικής για να κερδίσεις χρόνο, χρήμα και προσπάθεια

Σπίτι Χτες
Με τις παρακάτω συμβουλές, όχι μόνο θα γλιτώσεις κόπο και χρήματα, αλλά θα αποκτήσεις έναν όμορφο και βιώσιμο κήπο που θα σε ανταμείβει καθημερινά!

Τι κάνει το Ozempic στο δέρμα των ανθρώπων;

Body+Mind Χτες
Αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα δεν έχει αρκετό χρόνο να προσαρμοστεί στην απώλεια λίπους

Τα πιο νόστιμα burger στην Αθήνα που δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Τα πληθωρικά burgers τους ξεχωρίζουν τόσο πολύ, που θα σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά!

Ποιες ανασφάλειες μπορούν να χαλάσουν τις σχέσεις σου

Σχέσεις Χτες
Τα σημάδια ανασφάλειας που πρέπει να ξέρεις!

Το απρόσμενο πεντικιούρ της Rihanna είναι η τάση του φετινού καλοκαιριού

Style Προχτές
Η επιστροφή του λευκού στα νύχια ήρθε… και φέρει την υπογραφή της RiRi