E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μοσχάρι κοκκινιστό σαν της γιαγιάς, που λιώνει στο πηρούνι

Λατρεμένη συνταγή γεμάτη αρώματα, γεύσεις και... αναμνήσεις

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 1/11/2019 | 18:57

Μοσχάρι κοκκινιστό σαν της γιαγιάς, που λιώνει στο πηρούνι

Θα χρειαστούμε:

  • 700 γρ. μοσχάρι (σπάλα ή κιλότο), κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 120 ml κόκκινο κρασί
  • 240 γρ. τριμμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό

Πάμε να το ετοιμάσουμε:

1. Στεγνώνουμε πολύ καλά το τεμαχισμένο μοσχάρι, με χαρτί κουζίνας. Το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές.

2. Ζεσταίνουμε καλά τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μοσχάρι, χωρίς αρχικά να το κουνήσουμε με κουτάλα. Όταν τα κομμάτια αρχίσουν να ξεκολλάνε απ’ τον πάτο, σοτάρουμε καλά απ’ όλες τις μεριές, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.

3. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κρέας απ’ την κατσαρόλα σε πιάτο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

4. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε να “πιάσει” ελαφρώς στον πάτο της κατσαρόλας.

5. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (μπαχάρι, κανέλα, δάφνη) και σοτάρουμε να βγάλουν τ’ αρώματά τους.

6. Ρίχνουμε πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί, “ξύνοντας” με την κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας.

7. Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη.

8. Καλύπτουμε με το νερό και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή και αφήνουμε το κοκκινιστό να σιγοβράσει για 1 ½ ώρα (καλυμμένο με το καπάκι), μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φόρεσέ το όπως οι Olsen: Τα καλοκαιρινά look που δε θα θέλεις να βγάλεις ποτέ

Style 18.06.2025
Oversized πουκάμισα, «άσχημα» σανδάλια που έγιναν fashion statement και το πιο κομψό all-white look του καλοκαιριού

Το λευκό φόρεμα με φράουλες της Ευγενίας Σαμαρά είναι το απόλυτο summer crush

Style 18.06.2025
Δροσερό, girly και απόλυτα instagrammable, αυτό το φόρεμα έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί!

Ποιο πρωινό είναι ιδανικό για το πεπτικό σύστημα

Body+Mind 18.06.2025
Και δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί...

Τα rooftop μπαρ της στο κέντρο της Αθήνας που θα σε κάνουν να ξεχάσεις ότι δουλεύεις αύριο

Eat + Drink 18.06.2025
Αν ψάχνεις το ιδανικό μέρος για να αφήσεις πίσω σου το άγχος της μέρας, αυτές οι ταράτσες είναι η απόλυτη λύση!

Πώς η Jennifer Aniston έχει ΠΑΝΤΑ τέλεια μαλλιά; Το μυστικό δεν είναι στο κομμωτήριο

Body+Mind Χτες
Έχει δικά της προϊόντα – αλλά δεν τα προωθεί όπως οι άλλες σταρ. Ξέρει γιατί.

Γιατί είναι σημαντική η λευκίνη και πού τη βρίσκουμε στη διατροφή μας;

Body+Mind Χτες
Ενα από τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα

Νέα έρευνα: Μπορείς να κερδίσεις έως και 6,5 χρόνια εγκεφαλικής νιότης απλά με έναν ... υπνάκο!

Body+Mind Χτες
Η επιστήμη δικαιώνει τους υπναράδες – αλλά με μέτρο!

Mascara για καύσωνα, θάλασσα και ιδρώτα – οι 5 που αξίζουν κάθε ευρώ

Style Χτες
Επένδυσε σε μία από αυτές τις μάσκαρα και απόλαυσε το καλοκαίρι σου χωρίς άγχος για το βλέμμα σου!

Η απόλυτη απόδραση του Ιουλίου είναι στη Λίμνη Πλαστήρα – Και έχει τρελό line up!

Ταξίδια Χτες
Μουσική δίπλα στο νερό, camping μέσα στη φύση και το πιο δυνατό line-up του καλοκαιριού!

Η σημασία της λεπτομέρειας στο μπουκάλι της μπύρας που δεν έχεις προσέξει

Food Χτες
Πολλά πράγματα έχουν τη σημασία τους αλλά δεν τα προσέχουμε