E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η συνταγή για πορτοκαλόπιτα που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις άλλες

Χωρίς κόπο, με όλη τη γέυση και το φινετσάτο άρωμα πορτοκαλιού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/10/2019 | 00:37

Η συνταγή για πορτοκαλόπιτα που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις άλλες

Θα χρειαστούμε:

Για το σιρόπι

  • 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. νερό
  • χυμό, από 3 πορτοκάλια

Για τη βάση

  • 2 πορτοκάλια
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. σπορέλαιο
  • 250 γρ. γάλα, 3,5%
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 λοβούς βανίλιας
  • 3 αβγά

 

Πάμε να την ετοιμάσουμε:

  • Από τα 5 πορτοκάλια, βράζουμε τα 2 σε νερό για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Από τα άλλα 3 πορτοκάλια παίρνουμε το ξύσμα, στύβουμε τον χυμό και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει 1 βράση το σιρόπι αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό από τα 3 πορτοκάλια που κρατήσαμε στην άκρη.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το σιρόπι .

Για την πίτα

  • Όση ώρα περιμένουμε να κρυώσει το σιρόπι, ανοίγουμε τη συσκευασία από τα φύλλα και τα απλώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο (όσο γίνεται να μην ακουμπάει το ένα στο άλλο). Τα αφήνουμε να ξεραθούν, μπορεί να πάρει από 1 έως 3 ώρες. Είναι έτοιμα όταν τα πιάνουμε και γίνονται κομμάτια.                
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα βρασμένα πορτοκάλια στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στύβουμε τα πολλά υγρά.
  • Χτυπάμε τα πορτοκάλια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια με το ξύσμα από τα άλλα 3 πορτοκάλια, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες, τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σπάμε τα φύλλα με τα χέρια μας να γίνουν μικρά κομμάτια. 
  • Προσθέτουμε, μέσα στο μπολ με τη γέμιση, σε 5 δόσεις τα σπασμένα φύλλα, ανακατεύοντας πολύ καλά με μία σπάτουλα πριν προσθέσουμε τα επόμενα για να σιγουρευτούμε πως τα φύλλα δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψί 25x30 εκ.
  • Βάζουμε το μείγμα από τα φύλλα και γέμιση μέσα στο ταψί και με μια σπάτουλα ισιώνουμε καλά.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να γίνει ωραία τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα.
  • Με το που τη βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
  • Όταν κρυώσει κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με παγωτό και γλυκό πορτοκάλι.  
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι να πάρεις μαζί σου στο νεσεσέρ του Σαββατοκύριακου

Body+Mind 27.06.2025
Ετοίμασε το τσαντάκι σου και καλη εκδρομή!

Λάδι και baby oil για μαύρισμα: Πρόσεξε πολύ!

Body+Mind 27.06.2025
Γιατί το baby oil είναι επικίνδυνο στον ήλιο και τι να επιλέξεις

Το «μπαλκόνι» των Βαλκανίων! Ένας κρυμμένος θησαυρός που ‑μάλλον‑ είναι το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας

Ταξίδια Χτες
Εκεί που η πέτρα μιλά βλάχικα, τα σύννεφα περνάνε ξυστά από τα κεραμίδια και οι καταρράκτες κρύβουν θρύλους σε κάθε τους σταγόνα

Καρκίνος στομάχου και παχέος εντέρου: Πώς να προστατεύσουμε το πεπτικό μας σύστημα

Body+Mind Χτες
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο στην Ευρώπη

Trend alert: Θα φορούσες κι εσύ ένα ζαχαρωτό εσώρουχο όπως η Bianca Censori;

Style Χτες
Εσώρουχα που δεν χρειάζεται να βγάλεις… τα τρως!

5 ελληνικά νησιά που ούτε ήξερες ότι υπάρχουν ‑ κι όμως είναι παράδεισοι!

Ταξίδια Προχτές
Μικροί, άγνωστοι θησαυροί διασκορπισμένοι στο Αιγαίο και το Ιόνιο, που σου ψιθυρίζουν «έλα να χαθείς»

5 δροσερές αυλές στην Αθήνα για καφέ ή ποτό με την παρέα σου

Eat + Drink Προχτές
Πάρε την παρέα, διάλεξε αυλή και ζήσε τα πιο δροσερά βράδια της Αθήνας όπως τους αξίζει!

Πώς να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου λαμπερή στις διακοπές χωρίς πολλά προϊόντα

Style Προχτές
Λάμψε με απλά, αλλά αποτελεσματικά βήματα!