E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Από την πολυτέλεια και την καλή ζωή στο έγκλημα: Η ζωή της έγινε ταινία, πολλά χρόνια μετά

Ο χαμένος κύκνος της Νέας Υόρκης

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 23/1/2024 | 01:20

Από την πολυτέλεια και την καλή ζωή στο έγκλημα: Η ζωή της έγινε ταινία, πολλά χρόνια μετά
collage

Η Ann Woodward έπρεπε να έχει ένα παραμυθένιο τέλος. Ξεκίνησε να δουλεύει σε κλαμπ και κατέληξε στο να παντρευτεί τον πιο περιζήτητο εργένη της Αμερικής. Αλλά μια ξαφνική και μυστηριώδης στροφή την οδήγησε κοινωνικό σε ένα σκοτεινό μονοπάτι. Αυτό που κατέληξε σε αίμα, προδοσία και τον δικό της φρικτό θάνατο.

Από την αρχή, το μόνο που ήθελε να είναι η Ann Woodward ήταν να γίνει διάσημη. Αν και γεννήθηκε στην επαρχία μέχρι τα 23 της είχε μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, άλλαξε το όνομά της σε «Ann Eden» και η υπέροχη εμφάνισή της τη βοήθησε να δουλέψει ως μοντέλο! 

H ομορφιά της ήταν αρκετή για να της δώσουν οι ακροατές τον κάπως παράδοξο τίτλο «The Most Beautiful Girl In Radio»

Στα τέλη της δεκαετίας του 1930, η Ann είχε γίνει περιζήτητη ηθοποιός ραδιοφώνου, και μάλιστα είχε έναν ρόλο στο Set to Music του Noel Coward. Με τα γυαλιστερά μαλλιά της, τα μεγάλα μάτια και τα σαρκώδη χείλη της, η ομορφιά της ήταν αρκετή για να της δώσουν οι ακροατές τον κάπως παράδοξο τίτλο «The Most Beautiful Girl In Radio». Αλλά έμελλε να ανακαλύψει ότι θα υπήρχε πάντα μια ζοφερή πλευρά στα αστραφτερά όνειρά της.

Αν και η Ann είδε κάποια επιτυχία στα πρώτα της χρόνια στη Νέα Υόρκη, ήταν επίσης ένα τρόμο να συνεχίσει οποιαδήποτε από αυτή την επιτυχία. Στα 20 της, δούλευε ως επί το πλείστον ως showgirl για το Monte Carlo του FeFe, ένα νυχτερινό κέντρο που εξυπηρετούσε τους πλούσιους και ισχυρούς άνδρες της πόλης. Και πάλι, η Ann ήξερε ακριβώς τι να κάνει με τους πλούσιους και ισχυρούς άνδρες...

Η ιστορία της και το τέλος

Η Ann Woodward γεννήθηκε ως Evangeline Crowell στις 12 Δεκεμβρίου 1915 στο Πίτσμπουργκ του Κάνσας. Μετά το διαζύγιο και τους νέους γάμους των γονιών της, η φιλόδοξη νεαρή καλλονή μετακόμισε στο Κάνσας Σίτι και εφηύρε ξανά τον εαυτό της ως Ann Eden. Η μητέρα της πέθανε το 1941 και η Eden μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ακολουθήσει μια καριέρα ως μοντέλο και ηθοποιός. Μέσα από τη φιλοδοξία και τη σκληρή δουλειά, έκλεισε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων John Robert Powers, καθώς και πολλούς ρόλους στη σκηνή και στο ραδιόφωνο.

Η Σχέση με τον Billy Woodward

Ενώ εργαζόταν ως showgirl στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης FeFe's Monte Carlo της Νέας Υόρκης, η Ann γνώρισε τον William Woodward Sr., έναν πλούσιο κληρονόμο της Εθνικής Τράπεζας του Ανόβερου και της Belair Farm στο Μέριλαντ. Σύντομα ερωτεύτηκε τον μικρό γιο του William, και τον ιδιοκτήτη του κορυφαίου αλόγου ιπποδρομιών Nashua. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1943. Αν και αρχικά την απέφευγε η υψηλή κοινωνία, η Ann έγινε δημοφιλής σοσιαλιτέ ενώ το ζευγάρι απέκτησε δύο γιους, τον William και τον James. Ο Billy ζήτησε διαζύγιο το 1947, αλλά η Ann αρνήθηκε, απρόθυμη να εγκαταλείψει τον πλούτο και την κοινωνική της θέση.

Το φθινόπωρο του 1955, μια σειρά από διαρρήξεις σημειώθηκαν στη γειτονιά της Woodwards. Αργά ένα βράδυ, πιστεύοντας ότι άκουσε έναν διαρρήκτη, η Ann πυροβόλησε δύο φορές με το κυνηγετικό όπλο της, σκοτώνοντας τον σύζυγό της! Αν και το ερώτημα παραμένει αν επρόκειτο για ατύχημα ή δολοφονία, το μεγάλο δικαστήριο δεν της απήγγειλε κατηγορία. Μετά το θάνατο του, η πόρτα της κοινωνίας έκλεισε με δύναμη για την Ann.

Το 1975, ο Truman Capote δημοσίευσε μια λεπτώς κεκαλυμμένη αφήγηση της ιστορίας της Ann η οποία oύτε λίγο ούτε πολύ την κατηγορούσε για απροκάλυπτη δολοφονία. Η Ann αυτοκτόνησε την ίδια χρονιά. Και οι δύο γιοι της αυτοκτόνησαν, πηδώντας ο καθένας από ένα παράθυρο στο Μανχάταν.

Ο νεότερος James το 1976, ένα χρόνο μετά τη μητέρα του, και ο William το 1999. Η ζωή της έγινε ταινία, πολλά χρόνια μετά...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς ήταν η καθημερινή ζωή στον Μεσαίωνα;

Ιστορικά 03.05.2024
Δύσκολη, ανυπόφορη, ατελείωτη

Γιατί η Κίνα έχει 65 εκατομμύρια άδεια σπίτια

Stories 03.05.2024
Ολόκληρες πόλεις που χτίστηκαν αλλά δεν κατοικήθηκαν ποτέ

Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν όριο ζωής 150 ετών, αλλά πώς θα τα φτάσουν;

Νέα Εποχή 03.05.2024
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν για πάντα, αλλά δεν έχουμε φτάσει καν στο όριο για το πόσο θα αντέξει το σώμα μας

Πώς τρεις Γαλλίδες πριγκίπισσες κατέλυσαν μια ολόκληρη δυναστεία

Πρόσωπα 03.05.2024
Τι επέφερε μια τόσο καταστροφική αλλαγή που αποδυνάμωσε και τελικά κατέστρεψε τη δυναστεία των Καπετιδών; Η απάντηση είναι, τρεις νεαρές γυναίκες.

Πώς περνάς το Πάσχα όταν είσαι vegan;


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Πρόσωπα 03.05.2024
Τι τρως και πώς είναι τα οικογενειακά τραπέζια

Γνωρίστηκαν online και σύντομα έμειναν μαζί: Μια σχέση που κατέληξε σε φόνο

Stories Χτες
Ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι ο σύντροφός σου

Η πόλη που εξαφανίστηκε από προσώπου γης: Όλα χάθηκαν στις φλόγες

Ιστορικά Χτες
Η φωτιά έχτισε ένα συμπαγές, αδιαπέραστο τείχος κατά μήκος της πόλης

Ατύχημα ή δολοφονία; Ο μυστηριώδης θάνατος μιας διάσημης χολιγουντιανής σταρ

Stories Χτες
Ο θάνατος της παραμένει τυλιγμένος στο μυστήριο και έχει πυροδοτήσει πολλές θεωρίες όλα αυτά τα χρόνια