E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρες τα επόμενα αγαπημένα σου βιβλία, ταινίες και συγκροτήματα μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/5/2024 | 00:00

Βρες τα επόμενα αγαπημένα σου βιβλία, ταινίες και συγκροτήματα μέσω της τεχνητής νοημοσύνης
Photo by Susan Q Yin on Unsplash

Σε έναν κόσμο όπου το να κάνεις scroll στο Netflix μέχρι να μην μπορείς να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά είναι σύνηθες φαινόμενο, οι υπερβολικές επιλογές μπορούν να γίνουν εχθρός σου. Οι προτάσεις από φίλους και συγγενείς μπορούν να σας βοηθήσουν να ταξινομήσετε τον ατελείωτο λαβύρινθο των μέσων, αλλά μερικές φορές απλώς δεν είναι του γούστου σας.

Ή ίσως ψάχνετε για ένα νέο βιβλίο για να διαβάσετε και δεν θέλετε να αναφέρετε τα 50 αγαπημένα σας ρομαντικά μυθιστορήματα στον κόσμο ώστε να βρείτε ένα ακόμα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχει μια νέα λύση για εσάς: το Global Network of Discovery.

Το Global Network of Discovery (ή Gnod, για συντομία) είναι ένα έργο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη του καινοτόμου Marek Gibney με έδρα τη Γερμανία, το οποίο, στον πυρήνα του, χρησιμοποιεί ό,τι οι άλλοι πιστεύουν ότι μπορεί να σας αρέσει. Πάνω από 300.000 άτομα χρησιμοποιούν το Gnod κάθε μήνα και αυτοί οι χρήστες συμπληρώνουν μικρά κουτάκια που υποδεικνύουν τους αγαπημένους τους συγγραφείς, ταινίες, συγκροτήματα και καλλιτέχνες. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό διδάσκει στην τεχνητή νοημοσύνη τι να προτείνει στους ανθρώπους με βάση τα τρέχοντα ενδιαφέροντά τους και σε σχέση με αυτά που αρέσουν στους άλλους.

Για παράδειγμα, αν πείτε ότι οι αγαπημένοι σας συγγραφείς είναι ο Oscar Wilde, η Jane Austen και ο Charles Dickens, η Gnod συνιστά να διαβάσετε την Edith Wharton. Αυτό συμβαίνει επειδή και άλλα άτομα που αναφέρουν τον Wilde, την Austen και/ή τον Dickens τείνουν επίσης να αναφέρουν ότι τους αρέσει η Wharton. Αυτή η δυνατότητα «ανακάλυψης» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εύρεση νέων καλλιτεχνών, συγγραφέων, ταινιών και μουσικών.

Το καλύτερο ωστόσο, είναι οι «τουριστικοί χάρτες» του Gnod. Αυτοί οι χάρτες είναι ουσιαστικά οπτικές αναπαραστάσεις των δεδομένων του Gnod για έναν συγκεκριμένο μουσικό, συγγραφέα ή ταινία. Σε έναν κύκλο ονομάτων, τα μέσα που είναι πιο παρόμοια με αυτά που έχετε επιλέξει θα βρίσκονται κοντά. Όσο πιο μακριά από το κέντρο, τόσο λιγότερο παρόμοια θα είναι.

Στον χάρτη για την ταινία Inception, για παράδειγμα, το Shutter Island και το Interstellar, βρίσκονται κοντά. Το Social Network και το Eternal Sunshine of the Spotless Mind, ωστόσο, βρίσκονται μακριά ως μόνο λίγο πιθανά ταιριαστά. Οι τουριστικοί χάρτες είναι διασκεδαστικά οπτικά εργαλεία που στοχεύουν στις στιγμές που θέλετε κάτι νέο, αλλά στο ίδιο πνεύμα με κάτι που ήδη γνωρίζετε και σας αρέσει.

Το Gnod έχει χιλιάδες καλλιτέχνες και δεκάδες χιλιάδες μουσικούς και συγγραφείς στη βάση δεδομένων του και κάθε χρήστης κάνει το δίκτυο και τους χάρτες του μεγαλύτερους και εξυπνότερους. Βρίσκοντας τη νέα σας εμμονή, βοηθάτε και άλλους ανθρώπους να βρουν τη δική τους, και τα δύο προσαρμοσμένα στα δικά σας γούστα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι Μεταφραστές: Η ταινία στο Ertflix που θα παίξει με το μυαλό σας

Σινεμά 17.05.2024
Μη βιαστείς να πεις πως βρήκες τον ένοχο

Maestro: Τι θα συμβεί στην πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν

TV Σειρές 13.05.2024
Η περιγραφή του πρώτου επεισοδίου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 12.05.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

HΑΝ NΑΗ: Ενα ποπ κορίτσι σε έναν άγριο κόσμο


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μουσική 11.05.2024
Μιλήσαμε μαζί της για να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα

5 θρυλικές σειρές που έκαναν πάταγο πριν οι σειρές γίνουν μόδα

TV Σειρές 11.05.2024
Τα κατάφεραν απλά με μια εμφάνιση στην ώρα τους σε ένα κανάλι

3 θρησκευτικές ταινίες που μάλλον δεν έχεις δει αν και θα έπρεπε

Πάσχα 10.05.2024
Για τους σινεφίλ η εξερεύνηση αυτών των κρυμμένων κινηματογραφικών θησαυρών είναι ένα πασχαλινό δώρο

H μυστηριώδης φαν των Beatles που αποκαλύφθηκε 60 χρόνια αργότερα

Μουσική 09.05.2024
Φαν των Beatles που έστελνε γράμματα και δώρα στο συγκρότημα κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους

Κιτς στιγμές της Eurovision που δε θα ξεχάσουμε

Eurovision 09.05.2024
Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα θέαμα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο της μουσικής για πάντα

Μουσική 07.05.2024
Οι 10 πιο επιδραστικές γυναίκες της ιστορίας της μουσικής