E-Daily

Πως είναι να ζεις στην πόλη όπου ο κόσμος έχει εμμονή με το πρωινό γεύμα

Οι κάτοικοι ξυπνούν χαράματα για να το απολαύσουν, σχεδόν ψυχαναγκαστικά

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

30/3/2021 | 00:08

Φωτογραφία από τον χρήστη Ponyo Sakana στο Pexels

Υπάρχει μια πόλη στην Ταϊλάνδη όπου οι κάτοικοι της ξυπνούν από τις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να φάνε πρωινό και να απολαύσουν τον καφέ τους. Από πολύ νωρίς το πρωί τα μαγαζιά που σερβίρουν αντίστοιχα γεύματα και καφέ είναι γεμάτα, ενώ οι πωλητές των δρόμων δεν προλαβαίνουν να πουλάν τα καλούδια τους.

Στην Τρανγκ λοιπόν – όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη πόλη – ο κόσμος έχει αυτήν την παράδοση, να τρώει συνέχεια και να ξεκινά τα γεύματα του από πολύ νωρίς κάθε μέρα. Θα μπορούσε να πει κανείς πως οι κάτοικοι της είναι σχεδόν εμμονικοί με το πρωινό, καθώς το θεωρούν κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Όσο για τα φαγητά που τρώνε στην αρχή της ημέρας τους, αυτά ποικίλουν από νουντλς και κουάκερ ρυζιού, μέχρι πατάτες, σούπες και κρέας.

Φωτογραφία από τον χρήστη Vicky Tran στο Pexels

Μάλιστα, αυτή η λατρεία με το φαγητό φαίνεται ότι επικρατεί μέχρι όλο το 24ωρο, καθώς τα εστιατόρια της περιοχής είναι πάντα γεμάτα και έτοιμα να σερβίρουν ένα σωρό πιάτα σε όποιον το ζητήσει.  Κοινώς, οι άνθρωποι στην Τρανγκ τρώνε συνέχεια.

Όμως, αυτή η τόσο πρωινή παράδοση, έχει να κάνει με έναν άλλον παράγοντα που την δημιούργησε. Φαίνεται ότι η καλλιέργεια καουτσούκ είναι η πιο σημαντική αγροτική δραστηριότητα στην περιοχή γύρω από την συγκεκριμένη πόλη, επομένως είναι πολύς ο κόσμος που δουλεύει στα χωράφια. Και μιας και εργάτες πρέπει να μαζέψουν πολύ νωρίς τον χυμό από το συγκεκριμένο πρωινό, κάπως έτσι εξελίχθηκε και καθιερώθηκε μια κουλτούρα, που τελικά εξελίχθηκε σε πολύ ισχυρή και επιβάλλει το πρωινό οπωσδήποτε. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εργάτες μπορεί να έχουν φάει ήδη δυο φορές πριν την ανατολή του ήλιου.

Φωτογραφία από τον χρήστη Jonathan Borba στο Pexels

Ακόμα ένας παράγοντας που έκανε το πρωινό να τρώγεται τόσο νωρίς στην Τρανγκ ήταν η μετανάστευση, αφού από το 15ο αιώνα και έπειτα ένας τεράστιος αριθμός μεταναστών από την Κίνα εγκαταστάθηκε εκεί. Αυτοί οι άνθρωποι άλλαξαν για πάντα τον τρόπο που η πόλη έπαιρνε το πρωινό της. Φαίνεται ότι ενώ στην αρχή αυτοί έπιναν μόνο τσάι το πρωί, με το πέρασμα των δεκαετιών οι τσαγερί της Τρανγκ άρχισαν να προσφέρουν και κάποια πιάτα, ενώ τελικά με τα χρόνια μεταμορφώθηκαν σε πλήρη εστιατόρια.

Πλέον, αυτή η πόλη είναι ταυτισμένη με τις τεράστιες αίθουσες που προσφέρουν ψητά, τηγανιτά, ζυμαρικά και άλλες τόσες επιλογές για όποιον θέλει να τις δοκιμάσει. Υπάρχει ακόμα και η τοπική σπεσιαλιτέ που είναι πασίγνωστη παγκοσμίως, το ψητό χοιρινό, το οποίο έχει τις ρίζες του στις κινέζικες γιορτές και θα το βρει κανείς να πωλείται παντού, από πάγκους του δρόμου, μέχρι τα πιο ακριβά μαγαζιά.

🏠 ที่ตั้ง : 201/5 ถ.ห้วยยอด ต.ทับเที่ยง จ.ตรัง (เยื้อง บขส.เก่า) ⏰ เวลาเปิดปิด : 6.00 - 13.30 น. 💲 ราคา : กิโลละ 420 บาท ☎ โทร : 089-723-9328 ขอขอบคุณเพจ Chillpainai ด้วยนะครับ :D

Δημοσιεύτηκε από ร้านตรังหมูย่าง στις Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

Όσον αφορά τα πρωινά γεύματα, ένα από τα πιο δημοφιλή είναι τα μπαστούνια τηγανισμένης ζύμης που πωλούνται στον δρόμο και εξαντλούνται αμέσως. Το καλό με αυτά, είναι ότι μπορούν να παραμείνουν για πολύ καιρό τραγανά από έξω και μαλακά από μέσα, επομένως ο κόσμος τα λατρεύει.

Δεν είναι όμως μόνο κινέζικα τα πιάτα που πρωταγωνιστούν στο γαστρονομικό ταξίδι της Τρανγκ, καθώς η νότια Ταϊλάνδη είναι γνωστή για τον εξίσου μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό της που έχει την δική του κουζίνα.

Με τόση μεγάλη ποικιλία σε πιάτα και τεράστια παράδοση στο φαγητό, δεν είναι τυχαίο που οι κάτοικοι της Τρανγκ έχουν τη φήμη των καλοφαγάδων, ενώ μπορούν να τρώνε μέχρι και 9 γεύματα την ημέρα.

Φωτογραφία από τον χρήστη Jonathan Borba στο Pexels

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral

Stories 11.05.2025
Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από το ενοίκιο, αλλά πόσοι θα δεχόμασταν να ζούμε κυριολεκτικά σε μια τουαλέτα για να το πετύχουμε;

Το ελληνικό ψαροχώρι που ιδρύθηκε από μια ταβέρνα

Νέα Εποχή 11.05.2025
Το ψαροχώρι της Μεσσηνίας που γεννήθηκε από μια ταβέρνα και έγινε τουριστικός παράδεισος

Το 70s παιδικό παιχνίδι που απαγορεύτηκε ως επικίνδυνο, αλλά έγινε... τραγούδι

Retro 11.05.2025
Από επικίνδυνο παιχνίδι σε μουσικό σουξέ

Γιατί η Σουηδία πατάει το OFF στις οθόνες των παιδιών

Νέα Εποχή 11.05.2025
Η Σουηδία προειδοποιεί «Απομακρύνετε από τις οθόνες τα παιδιά κάτω των 2 ετών»

Πότε μπήκαν οι υπολογιστές στα σπίτια των ανθρώπων; Η περίπτωση της Ελλάδας

Stories 11.05.2025
Πότε έγιναν κομμάτι της καθημερινότητας της Ελλάδας

Πότε δημιουργήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Νέα Εποχή 11.05.2025
Σίγουρα δεν το ξέρετε

Απολύθηκε από τη δουλειά της. 5 χρόνια μετά, πήρε Grammy

Stories Χτες
Έχασε τη δουλειά της, κέρδισε τη μουσική. H ιστορία της Doechii!

Ήταν η πιο μισητή γυναίκα της Αυστραλίας, αλλά αθωώθηκε 20 χρόνια μετά

Stories Χτες
Από τη φυλάκιση στην αποκατάσταση της αλήθειας

Ο πιο «τυχερός άνθρωπος της Καρδίτσας» και το τραγικό τέλος του

Stories Χτες
«Μακάρι να είχα σκίσει αυτό το λαχείο»

Όταν η μητρότητα σκοτεινιάζει – Η φωνή της Νικολέττας Ράλλη δίνει λόγο σε χιλιάδες γυναίκες

Απόψεις Προχτές
Η εξομολόγηση της Νικολέττας Ράλλη για την επιλόχειο κατάθλιψη μας αγγίζει είτε είμαστε μαμάδες είτε όχι