LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η συνταγή για πορτοκαλόπιτα που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις άλλες

Χωρίς κόπο, με όλη τη γέυση και το φινετσάτο άρωμα πορτοκαλιού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/10/2019 | 00:37

Η συνταγή για πορτοκαλόπιτα που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις άλλες

Θα χρειαστούμε:

Για το σιρόπι

  • 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. νερό
  • χυμό, από 3 πορτοκάλια

Για τη βάση

  • 2 πορτοκάλια
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. σπορέλαιο
  • 250 γρ. γάλα, 3,5%
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 λοβούς βανίλιας
  • 3 αβγά

 

Πάμε να την ετοιμάσουμε:

  • Από τα 5 πορτοκάλια, βράζουμε τα 2 σε νερό για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Από τα άλλα 3 πορτοκάλια παίρνουμε το ξύσμα, στύβουμε τον χυμό και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει 1 βράση το σιρόπι αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό από τα 3 πορτοκάλια που κρατήσαμε στην άκρη.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το σιρόπι .

Για την πίτα

  • Όση ώρα περιμένουμε να κρυώσει το σιρόπι, ανοίγουμε τη συσκευασία από τα φύλλα και τα απλώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο (όσο γίνεται να μην ακουμπάει το ένα στο άλλο). Τα αφήνουμε να ξεραθούν, μπορεί να πάρει από 1 έως 3 ώρες. Είναι έτοιμα όταν τα πιάνουμε και γίνονται κομμάτια.                
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα βρασμένα πορτοκάλια στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στύβουμε τα πολλά υγρά.
  • Χτυπάμε τα πορτοκάλια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια με το ξύσμα από τα άλλα 3 πορτοκάλια, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες, τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σπάμε τα φύλλα με τα χέρια μας να γίνουν μικρά κομμάτια. 
  • Προσθέτουμε, μέσα στο μπολ με τη γέμιση, σε 5 δόσεις τα σπασμένα φύλλα, ανακατεύοντας πολύ καλά με μία σπάτουλα πριν προσθέσουμε τα επόμενα για να σιγουρευτούμε πως τα φύλλα δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψί 25x30 εκ.
  • Βάζουμε το μείγμα από τα φύλλα και γέμιση μέσα στο ταψί και με μια σπάτουλα ισιώνουμε καλά.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να γίνει ωραία τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα.
  • Με το που τη βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
  • Όταν κρυώσει κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με παγωτό και γλυκό πορτοκάλι.  
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτά είναι τα 7 στοιχεία που πρέπει να σβήσετε αμέσως από το βιογραφικό σας

Food Σήμερα
Σκεφτόμαστε πολύ τι να γράψουμε... αλλά δεν σκεφτόμαστε και τόσο τι πρέπει να σβήσουμε

Τα ζώδια σήμερα: 25 Iουλίου

Food Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Όταν τελικά κατάλαβα τι σημαίνει το «δεν μου βγαίνει» που άκουγα από τους πρώην

Food Σήμερα
Μια έκφραση που μας έχει στοιχειώσει στα ερωτικά μας

10 εσπαντρίγιες που δεν θα σταματήσεις να φοράς το καλοκαίρι

Food Σήμερα
Το παπούτσι που δεν λείπει απο τις ντουλάπες μας το καλοκαίρι

Απογείωσε την διατροφή σου με τις ayurveda συμβουλές μιας σεφ

Food Σήμερα
Η Radhi Devlukia-Shetty θα σου εξηγήσει γιατί τα χόρτα, το μασάζ με ελαιόλαδο και το τσάι θα σε κάνουν να νιώσεις θεικά

Τι συμβαίνει όταν τα γόνατά σας πονάνε τη νύχτα

Food Χτες
Πότε μπορεί να είναι ένα σοβαρότερο πρόβλημα

Τα ζώδια σήμερα: 24 Iουλίου

Food Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Το σeξουαλικό όνειρο που βλέπει το 92% των ανδρών

Food Χτες
Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο στις γυναίκες

Όταν ο πόνος του χωρισμού, μετατρέπεται σε κάτι πιο σοβαρό

Food Χτες
Και τότε είναι που πρέπει να προσέξεις ακόμα περισσότερο τον εαυτό σου

Το χωριό που οι σκεπές των σπιτιών είναι ταυτόχρονα δρόμοι και αυλές

Food Χτες
Στο βόρειο Ιράν, η εικόνα μιλάει από μόνη της

Γιατί οι λουκουμάδες έχουν τρύπα στη μέση;

Food Χτες
Μια πολύ δημοφιλής ερώτηση στο Google, η προέλευση της τρύπας του ντόνατ!
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.