E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Σπιτική πίτσα μαργαρίτα

Πιο έυκολα και γρήγορα από ότι φαντάζεστε

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

14/9/2019 | 05:00

Θα χρειαστούμε:

  • 1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 70 ml νερό χλιαρό
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη

  • 2 μπάλες (περίπου 60 γρ.) μοτσαρέλα, στραγγισμένη, σε λεπτές φέτες
  • 1 δόση σάλτσα ντομάτας*

Πάμε να την ετοιμάσουμε:

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα αφρίσει λίγο η επιφάνεια του μείγματος).
  2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με τον γάντζο ή με τα χέρια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν η ζύμη είναι πιο σφιχτή, ρίχνουμε 1-2 κουτ. σούπας χλιαρό νερό. Αν όμως είναι πιο υδαρής, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη λαδώνουμε και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξεσκεπάζουμε, την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για άλλα 20 λεπτά, να ξαναφουσκώσει.
  4. Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 38 εκ. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ρηχό, ειδικό για πίτσα, ή τη λαμαρίνα του φούρνου) και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη.

Για την επικάλυψη

  1. Προθερμαίνουμε καλά (για τουλάχιστον 10 λεπτά) τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
  2. Καλύπτουμε τη ζύμη ομοιόμορφα με σάλτσα ντομάτας, απλώνουμε το τυρί και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, στη χαμηλότερη θέση του φούρνου, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια, αλλά να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.

*Σάλτσα ντομάτας

  1. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε 2 πολύ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου για 15 δευτερόλεπτα.
  2. Ρίχνουμε αμέσως 3-4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
  3. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο, ή ρίγανη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποντίκια στο σπίτι; Πόσο κινδυνεύει η υγεία σας και πώς θα προστατευθείτε

Σπίτι 13.05.2025
Φορείς σοβαρών κινδύνων για την υγεία

Προσοχή: Αυτό το μέρος θα σας κάνει να ερωτευτείτε! ‑ Η πόλη‑κόσμημα της Πελοποννήσου που μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα

Ταξίδια 13.05.2025
Σοκάκια που ψιθυρίζουν ιστορίες, κάστρα που αγκαλιάζουν τον ορίζοντα και βόλτες που μυρίζουν γιασεμί στην πιο ρομαντική πόλη

Τελικά αρέσουν οι ταινίες στους σκύλους;

Σινεμά 13.05.2025
Τι έδειξε μια έρευνα που βασίστηκε στην ταινία κινουμένων σχεδίων Flow

Τα νέα beauty trends τα είδαμε στο κόκκινο χαλί: Crystal brows, hair donuts & gloss lips

Style 13.05.2025
Οι 4 τάσεις ομορφιάς που θα βλέπεις παντού

Tι ανεβάζει την κορτιζόλη μας και πού μας επηρεάζει

Body+Mind Χτες
Είναι καλό να γνωρίζεις

Αν κάνεις συχνά αυτά τα 3 πράγματα, το υποσυνείδητό σου προσπαθεί να σου πει κάτι σοβαρό

Body+Mind Χτες
Πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες δεν είναι τόσο τυχαίες όσο νομίζουμε

Sharon Stone: Ο αισθητικός της έδωσε σημαντικές συμβουλές για τις ώριμες επιδερμίδες

Style Προχτές
Η ώριμη επιδερμίδα έχει ιδιαίτερες ανάγκες καθώς αντιμετωπίζει φυσική μείωση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της ενυδάτωσης

Το απρόσμενο πεντικιούρ της Rihanna είναι η τάση του φετινού καλοκαιριού

Style Προχτές
Η επιστροφή του λευκού στα νύχια ήρθε… και φέρει την υπογραφή της RiRi

6 μεζεδοπωλεία εκτός κέντρου της Αθήνας με καλό φαγητό

Eat + Drink Προχτές
Τέλειο φαγητό και μουσικούλα! Τι καλύτερο!