E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Σπιτική πίτσα μαργαρίτα

Πιο έυκολα και γρήγορα από ότι φαντάζεστε

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

14/9/2019 | 05:00

Θα χρειαστούμε:

  • 1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 70 ml νερό χλιαρό
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη

  • 2 μπάλες (περίπου 60 γρ.) μοτσαρέλα, στραγγισμένη, σε λεπτές φέτες
  • 1 δόση σάλτσα ντομάτας*

Πάμε να την ετοιμάσουμε:

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα αφρίσει λίγο η επιφάνεια του μείγματος).
  2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με τον γάντζο ή με τα χέρια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν η ζύμη είναι πιο σφιχτή, ρίχνουμε 1-2 κουτ. σούπας χλιαρό νερό. Αν όμως είναι πιο υδαρής, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη λαδώνουμε και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξεσκεπάζουμε, την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για άλλα 20 λεπτά, να ξαναφουσκώσει.
  4. Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 38 εκ. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ρηχό, ειδικό για πίτσα, ή τη λαμαρίνα του φούρνου) και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη.

Για την επικάλυψη

  1. Προθερμαίνουμε καλά (για τουλάχιστον 10 λεπτά) τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
  2. Καλύπτουμε τη ζύμη ομοιόμορφα με σάλτσα ντομάτας, απλώνουμε το τυρί και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, στη χαμηλότερη θέση του φούρνου, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια, αλλά να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.

*Σάλτσα ντομάτας

  1. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε 2 πολύ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου για 15 δευτερόλεπτα.
  2. Ρίχνουμε αμέσως 3-4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
  3. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο, ή ρίγανη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις