Θα χρειαστούμε:
- 1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 70 ml νερό χλιαρό
- 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 50 ml ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη
- 2 μπάλες (περίπου 60 γρ.) μοτσαρέλα, στραγγισμένη, σε λεπτές φέτες
- 1 δόση σάλτσα ντομάτας*
Πάμε να την ετοιμάσουμε:
Για τη ζύμη
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα αφρίσει λίγο η επιφάνεια του μείγματος).
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με τον γάντζο ή με τα χέρια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν η ζύμη είναι πιο σφιχτή, ρίχνουμε 1-2 κουτ. σούπας χλιαρό νερό. Αν όμως είναι πιο υδαρής, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη λαδώνουμε και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξεσκεπάζουμε, την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για άλλα 20 λεπτά, να ξαναφουσκώσει.
- Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 38 εκ. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ρηχό, ειδικό για πίτσα, ή τη λαμαρίνα του φούρνου) και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη.
Για την επικάλυψη
- Προθερμαίνουμε καλά (για τουλάχιστον 10 λεπτά) τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
- Καλύπτουμε τη ζύμη ομοιόμορφα με σάλτσα ντομάτας, απλώνουμε το τυρί και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, στη χαμηλότερη θέση του φούρνου, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια, αλλά να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.
*Σάλτσα ντομάτας
- Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε 2 πολύ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου για 15 δευτερόλεπτα.
- Ρίχνουμε αμέσως 3-4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο, ή ρίγανη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τι να φάτε σήμερα: Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με ούζο
Food
06.09.2019
Τι να φάτε σήμερα: Γεμιστές μελιτζάνες (Καρνίγιαρικ)
Food
04.09.2019
Τι να φάτε σήμερα: Μελιτζάνες παπουτσάκια
Food
10.09.2019
Φτιάξτε το πιο νόστιμο σπιτικό κοτόπουλο πανέ, στο φούρνο
Food
09.11.2019
Έτσι θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί
Food
02.12.2019
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αυτό είναι το καλύτερο beauty προϊόν που έγινε sold out το 2025 – αξίζει όντως τον ντόρο;
Style
19.12.2025
Έγινε viral, μπήκε σε χιλιάδες νεσεσέρ και υπόσχεται μαλλιά σαν να βγήκες μόλις από κομμωτήριο. Τι κάνει όμως πραγματικά;
Αυτό είναι το ωραιότερο χωριό του κόσμου για το 2025 – Και έχει το τύμπανο της Δευτέρας Παρουσίας
Ταξίδια
19.12.2025
Ένα παραμυθένιο ταξίδι στον χρόνο, εκεί όπου η μεσαιωνική τέχνη, η πίστη και η φύση συναντιούνται σε ένα χωριό χωρίς αυτοκίνητα
Η ελληνική σούπα που θωρακίζει τον οργανισμό τον χειμώνα – Πρωτεΐνη, σίδηρος και ασβέστιο σε ένα πιάτο
Food
19.12.2025
Παραδοσιακό, απλό και απίστευτα θρεπτικό
Πώς να χαρείτε το γιορτινό τραπέζι χωρίς να «εκτοξεύσετε» τη χοληστερίνη
Xmas
19.12.2025
Οι γιορτές δεν ακυρώνουν την ισορροπία
Το χριστουγεννιάτικο χρώμα νυχιών που αντικαθιστά το κόκκινο φέτος
Style
19.12.2025
Η ζεστή απόχρωση που δείχνει πολυτελής, ταιριάζει με όλα και έχει γίνει viral στα nail salons
5 τρόποι για να νικήσετε τη στuτική δυσλειτουργία
Body+Mind
19.12.2025
Το σώμα αλλάζει με την πάροδο των χρόνων
5 μοναδικά μέρη στην Ευρώπη για να κάνεις αλλαγή του χρόνου
Ταξίδια
19.12.2025
Αν θες φέτος να πεις «αντίο» στον παλιό χρόνο αλλιώς, αυτά τα ευρωπαϊκά destinations θα σου μείνουν αξέχαστα
Η «Σιβηρία» της Ελλάδας: Το χωριό που χιονίζει μέχρι τον Ιούνιο και ο υδράργυρος έφτασε στους ‑21°C
Ταξίδια
Χτες
Εκεί όπου ο χειμώνας κρατά 7 μήνες, το θερμόμετρο καταρρέει και το καλοκαίρι μοιάζει με… μύθο.
Ο υδατάνθρακας που τρως και δεν πεινάς, ρίχνει χοληστερόλη και «φτιάχνει» έντερο – Δεν είναι αυτός που νομίζεις
Food
Χτες
Η υπερτροφή που αλλάζει όσα ξέραμε για τους υδατάνθρακες και κάνει καλό σε καρδιά, έντερο και σάκχαρο
Aυτές οι πλαστικές επεμβάσεις θα είναι τα trends του 2026
Style
Χτες
BBL χωρίς BBL, facelift χωρίς ουλές: Τι πραγματικά ζητά ο κόσμος
Η Εβελυν Καζαντζόγλου σε ένα Parisian preppy look που ανεβάζει το chic στο επόμενο level
Style
Χτες
Αν ψάχνεις έμπνευση για εμφανίσεις που συνδυάζουν διαχρονικό στιλ και μοντέρνα αισθητική, αυτό το look είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς!
Το μυστικό χωριό των Τζουμέρκων που δεν αλλοιώθηκε από τον χρόνο
Ταξίδια
Προχτές
Φωλιασμένο ανάμεσα σε επιβλητικά βουνά, το πέτρινο χωριό της Ηπείρου αποκαλύπτει μια αυθεντική Ελλάδα γεμάτη φύση, ιστορία και ήρεμους ρυθμούς ζωής
