Τι να φάτε σήμερα: Μπριζολάκια χοιρινά μαριναρισμένα σε γευστική μαρινάδα κρασιού
Θα γλέιφετε τα δάχτυλα σας
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 7/9/2019 | 02:58

Θα χρειαστούμε
- 1.800 γρ. μπριζολάκια χοιρινά, κατά προτίμηση από σπάλα, κομμένα λεπτά, σε πάχος περίπου
- 1 - 1½ εκ. αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες
- 600 ml κρασί λευκό, ξηρό
- 2 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας
- 4 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο (σε ματσάκια ή σε γλαστράκια, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε καλά μανάβικα και σε φυτώρια) ή εναλλακτικά, 1 κουτ. σούπας ξερό, καλά κοπανισμένο
- 5 - 6 ίνες κρόκου Κοζάνης ή 1 κουτ. γλυκού κάρι
Πάμε να τα ετοιμάσουμε
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Αδειάζουμε το πράσο με το λάδι σε ένα βαθύ μπολ.
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε το μέλι, το δεντρολίβανο και τον κρόκο Κοζάνης ή το κάρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να διαλυθεί το μέλι και να μυρίσουν λίγο τα αρωματικά. Αποσύρουμε και αφήνουμε το αρωματικό αυτό μείγμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
- Αδειάζουμε το αρωματικό κρασί στο μπολ με τα πράσα. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες, τις βάζουμε και αυτές στο μπολ και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν από τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, τις βάζουμε στο ψυγείο και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 2 ώρες. Αν έχουμε χρόνο, τις μαρινάρουμε μέχρι 5 - 6 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο, στη λειτουργία του γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε το φούρνο.
- Στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις βάζουμε στη σχάρα.
- Ψήνουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους, καθότι το χοιρινό τρώγεται μόνο καλοψημένο. Αν χρειαστεί, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμη, χαμηλώνοντας όμως τη σχάρα μία σκάλα. Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C στις αντιστάσεις, λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, απλώνουμε τα μπριζολάκια σε μονή στρώση και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ένα μόνο look της Σταματίνας Τσιμτσιλή αρκεί για να καταλάβεις τι σημαίνει effortless chic φθινόπωρο
Style
18.11.2025
Η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο casual και το classy
Η μία ερώτηση που αποκαλύπτει κάθε ναρκισσιστή ‑ οι ψυχολόγοι το επιβεβαιώνουν
Σχέσεις
18.11.2025
Ναι όσο κι αν σου φανεί περίεργο...
Φτιάξε την πιο εύκολη πίτσα της ζωής σου: Δοκίμασε αυτό το δίλεπτο κόλπο στη ζύμη
Food
18.11.2025
Καμία κούραση, καμία δυσκολία
Τα συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη αλλά κρύβουν σοβαρό κίνδυνο καρδιάς στους νέους
Body+Mind
18.11.2025
Τα αθώα συμπτώματα που κανείς δεν πρέπει να αγνοεί
Οι 9 φράσεις για να ξεσκεπάσετε όποιον σας ζηλεύει κρυφά
Σχέσεις
18.11.2025
Δεν θα το ομολογήσουν, θα το δείξουν
Περιεμμηνόπαυση: Η «αόρατη» αιτία που ρίχνει τη σeξουαλική ευεξία των γυναικών
Body+Mind
Χτες
Η περιεμμηνόπαυση δεν κόβει τη διάθεση - αλλά φέρνει προκλήσεις που καμία γυναίκα δεν πρέπει να αγνοήσει
Γιατί η ιαπωνική τέχνη του «shinrin yoku» είναι το κλειδί για να αντιμετωπίσεις το άγχος
Body+Mind
Χτες
Ένας αρχαίος ιαπωνικός τρόπος ηρεμίας που υπόσχεται να μειώσει το άγχος σου… μόνο με μια βόλτα στη φύση!
Το μοναδικό «ασφαλές» κλάμα για τους άνδρες που δεν αμφισβητεί τον ανδρισμό τους
Body+Mind
Χτες
Τη λέει μια νέα έρευνα
Γιατί ερωτευόμαστε αυτούς που δε μας θέλουν όσο εμείς;
Σχέσεις
Χτες
Ακουσέ το στο Pink.gr και δες με πιο ξεκάθαρο τρόπο ποια μοτίβα χρειάζεται να αλλάξεις για να διεκδικήσεις μια σχέση που λειτουργεί ισότιμα
Τα καλύτερα foundations για δέρμα με τάση ακμής
Style
Χτες
Αν έχεις δέρμα με τάση ακμής, ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να βρεις ένα foundation που να καλύπτει χωρίς να επιδεινώνει την κατάσταση
Το πιο αθώο φαγητό που «σαμποτάρει» τον εγκέφαλό σου!
Body+Mind
Προχτές
Η απόλαυση που «ρίχνει» τη διάθεση και πώς η ζάχαρη μπορεί να γίνει ο πιο ύπουλος εχθρός της ψυχικής σου υγείας
Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν δεν τρώτε και πίνετε μόνο καφέ το πρωΐ
Body+Mind
Προχτές
Οι ειδικοί εξηγούν τι σημαίνει πραγματικά αυτή η συνήθεια






