LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Μελιτζάνες παπουτσάκια

Η καλύτερη εποχή να τα τις φτιάξετε!

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 9/9/2019 | 17:43

Τι να φάτε σήμερα: Μελιτζάνες παπουτσάκια

Θα χρειαστούμε:

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την σάλτσα κιμά

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 2 τριμμένες φρέσκες ντομάτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 ξύλο κανέλας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Πάμε να τις ετοιμάσουμε:

  1. Για τις μελιτζάνες παπουτσάκια, πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος. Με μαχαίρι χαράζουμε σταυρωτά τη σάρκα και τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
  2. Με πινέλο τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και λίγο θυμάρι.
  3. Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 30 λεπτά να μαλακώσουν.

Για τη σάλτσα κιμά

  1. Zεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά να ψηθεί καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο. Ρίχνουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και τρίβουμε τη βάση.
  3. Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
  4. Ρίχνουμε και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του.
  5. Προς το τέλος του μαγειρέματος, αρωματίζουμε με τη δάφνη και την κανέλα για λίγα λεπτά. Τα αφαιρούμε.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ για τις μελιτζάνες παπουτσάκια

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα για 2′ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή λεία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το αβγό και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
  3. Γεμίζουμε τις ψητές μελιτζάνες με την πυκνή σάλτσα του κιμά.
  4. Καλύπτουμε κάθε μελιτζάνα με μια γεμάτη κουταλιά μπεσαμέλ και την απλώνουμε. Πασπαλίζουμε τα παπουτσάκια με το υπόλοιπο τυρί.
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιnfluencer δείχνει το πρόσωπό της πριν και μετά το μακιγιάζ

Food Πριν 2 ώρες
Η Lex Gillis είναι μια από τις πιο γνωστές influencers

Πώς η μπαλαρίνα κάνει πιρουέτα και δε ζαλίζεται;

Food Πριν 2 ώρες
Δεν πέφτουν. Πώς γίνεται αυτό;

Τα ζώδια σήμερα: 19 Φεβρουαρίου

Food Πριν 2 ώρες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Πώς καταστρέφεις τα πουλόβερ σου χωρίς να το καταλαβαίνεις

Food Πριν 2 ώρες
Μπορεί να καταστραφεί πολύ σύντομα, σχεδόν από δυο-τρία πλυσίματα

Αυτά είναι τα ιδανικά χρώματα για μανικιούρ αν φοράς πολλά δαχτυλίδια

Food Πριν 2 ώρες
Δες πως θα κάνεις τα χέρια σου να μην δείχνουν σαν... πανηγύρι

5 πράγματα που δείχνουν πως δεν σε θέλει πραγματικά

Food Χτες
Μήπως συμβαίνουν και απλώς δεν τα προσέχεις;

Τα ζώδια σήμερα: 18 Φεβρουαρίου

Food Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Kι όμως αυτό το χρώμα είναι το απόλυτο color trend της σεζόν

Food Χτες
Αυστηρό αλλά και τόσο βολικό που δεν θα ξεκολλήσεις από αυτό

Τα ζώδια σήμερα: 17 Φεβρουαρίου

Food Προχτές
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Είναι τα vintage πάλι στη μόδα;

Food Προχτές
Ποιες διάσημες το έφεραν πάλι στα πράγματα - Πού μπορείς να βρεις τέτοιους θησαυρούς

Αν κοιμάσαι λιγότερο από 6 ώρες τότε κινδυνεύεις από αυτές τις ασθένειες

Food Προχτές
Με τα νούμερα να είναι τρομακτικά, οι γιατροί τοποθετούν την έλλειψη ύπνου στους πιο επικίνδυνους εχθρούς της υγείας μας

Τα hair trends που ξεχώρισαν στην Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης

Food Προχτές
Ετοιμαστείτε για το Φθινόπωρο/Χειμώνα του 2020
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.