LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Μελιτζάνες παπουτσάκια

Η καλύτερη εποχή να τα τις φτιάξετε!

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 9/9/2019 | 17:43

Τι να φάτε σήμερα: Μελιτζάνες παπουτσάκια

Θα χρειαστούμε:

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την σάλτσα κιμά

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 2 τριμμένες φρέσκες ντομάτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 ξύλο κανέλας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Πάμε να τις ετοιμάσουμε:

  1. Για τις μελιτζάνες παπουτσάκια, πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος. Με μαχαίρι χαράζουμε σταυρωτά τη σάρκα και τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
  2. Με πινέλο τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και λίγο θυμάρι.
  3. Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 30 λεπτά να μαλακώσουν.

Για τη σάλτσα κιμά

  1. Zεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά να ψηθεί καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο. Ρίχνουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και τρίβουμε τη βάση.
  3. Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
  4. Ρίχνουμε και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του.
  5. Προς το τέλος του μαγειρέματος, αρωματίζουμε με τη δάφνη και την κανέλα για λίγα λεπτά. Τα αφαιρούμε.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ για τις μελιτζάνες παπουτσάκια

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα για 2′ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή λεία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το αβγό και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
  3. Γεμίζουμε τις ψητές μελιτζάνες με την πυκνή σάλτσα του κιμά.
  4. Καλύπτουμε κάθε μελιτζάνα με μια γεμάτη κουταλιά μπεσαμέλ και την απλώνουμε. Πασπαλίζουμε τα παπουτσάκια με το υπόλοιπο τυρί.
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κουρέματα που κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πιο πλούσια

Food Πριν λίγο
Θα δεις όντως διαφορά αν τα δοκιμάσεις το κεφάλι σου

Τα ζώδια σήμερα: 26 Οκτωβρίου

Food Πριν λίγο
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Το εκπληκτικό loft της Vanessa Carlton στη Νέα Υόρκη

Food Πριν λίγο
H μουσικός βγάζει το καλλιτεχικό της ταμπεραμέντο και στη διακόσμηση

Είσαι σίγουρη πως χρησιμοποιείς σωστά τα αντισηπτικά σου μαντηλάκια;

Food Πριν λίγο
Κι όμως κάτι κάναμε λάθος τόσο καιρό

Τα ζώδια σήμερα: 25 Οκτωβρίου

Food Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Κι όμως το σeξ είναι εγκεφαλικό και για τους άνδρες

Food Χτες
Τι συμβαίνει κατά την διάρκεια της σeξουαλικής πράξης στο σώμα

Ώρα για εκκαθάριση: Αυτά τα πράγματα δεν έχουν θέση στο σπίτι μας

Food Χτες
Αυτές οι μέρες είναι ιδανικές για να κάνουμε μια καλή εκκαθάριση

Τρεις επιλογές για πρωινό που θα οδηγήσουν στην απώλεια βάρους

Food Χτες
Πάρε ιδέες και δοκίμασέ τις για να αλλάξεις συνήθειες

Ο πεντανόστιμος χυμός της flat κοιλιάς που κάνει πάταγο στις celebrities

Food Χτες
Είναι καλοκαιρινός και θυμίζει κοκτέιλ στην παραλία
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.