LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Μελιτζάνες παπουτσάκια

Η καλύτερη εποχή να τα τις φτιάξετε!

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 9/9/2019 | 17:43

Τι να φάτε σήμερα: Μελιτζάνες παπουτσάκια

Θα χρειαστούμε:

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την σάλτσα κιμά

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 2 τριμμένες φρέσκες ντομάτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 ξύλο κανέλας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Πάμε να τις ετοιμάσουμε:

  1. Για τις μελιτζάνες παπουτσάκια, πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος. Με μαχαίρι χαράζουμε σταυρωτά τη σάρκα και τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
  2. Με πινέλο τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και λίγο θυμάρι.
  3. Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 30 λεπτά να μαλακώσουν.

Για τη σάλτσα κιμά

  1. Zεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά να ψηθεί καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο. Ρίχνουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και τρίβουμε τη βάση.
  3. Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
  4. Ρίχνουμε και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του.
  5. Προς το τέλος του μαγειρέματος, αρωματίζουμε με τη δάφνη και την κανέλα για λίγα λεπτά. Τα αφαιρούμε.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ για τις μελιτζάνες παπουτσάκια

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα για 2′ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή λεία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το αβγό και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
  3. Γεμίζουμε τις ψητές μελιτζάνες με την πυκνή σάλτσα του κιμά.
  4. Καλύπτουμε κάθε μελιτζάνα με μια γεμάτη κουταλιά μπεσαμέλ και την απλώνουμε. Πασπαλίζουμε τα παπουτσάκια με το υπόλοιπο τυρί.
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

2+1 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζεις για το σeξ

Food Πριν 11 ώρες
Ήρθε η ώρα να τα μάθεις και να εκπλαγείς

Το παραμυθένιο φόρεμα που έφτιαξε η Μαίρη Κατράντζου για την Beyonce

Food Πριν 11 ώρες
Γεμάτο χρώμα και φαντασία, εντυπωσιάζει τον κόσμο

Τα ζώδια σήμερα: 13 Αυγούστου

Food Πριν 11 ώρες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Δείτε πότε το κλείσιμο των ματιών μπορεί να κρύβει κινδύνους

Food Πριν 11 ώρες
Πότε η υπνηλία μπορεί να είναι σημάδι καρδιαγγειακών προβλημάτων

Ο μήνας που γεννήθηκες αποκαλύπτει τον πιο μεγάλο σου πόθο

Food Πριν 11 ώρες
Αυτό που θέλεις πιο πολύ από όλα, αυτό που σε συγκινεί πιο βαθιά

Το μυστικό των στρατιωτών για ύπνο μέσα σε 120 δευτερόλεπτα

Food Πριν 11 ώρες
Για όσους έχουν θέματα αϋπνίας

3 πράγματα που σε φουσκώνουν και δεν το φαντάζεσαι καν

Food Πριν 11 ώρες
Πες αντίο στην κατακράτηση

Αυτό το διάστημα απαιτείται για να γραμμώσουν οι κοιλιακοί σου

Food Χτες
Πότε θα δεις το πολυπόθητο six pack στο κορμί σου;

Τα ζώδια σήμερα: 12 Αυγούστου

Food Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Ασχημα νέα για τους μονογαμικούς

Food Χτες
Νέα έρευνα βάζει βόμβα στις σχέσεις

Οι Ιταλοί απαγορεύουν τον καπουτσίνο μετά τις 11 για αυτόν τον λόγο

Food Χτες
Δεν πίνουν ποτέ αν περάσει αυτή η ώρα

Τα ζώδια που δεν παντρεύονται

Food Προχτές
Η σκέψη του γάμου τους προκαλεί ταραχή
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.