E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο

Θα μοσχομυρίσει η γειτονιά

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 30/7/2019 | 00:11

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια νησιώτικα, με ούζο και δυόσμο. Έτσι τα φτιάχνουμε στα νησιά και όταν τηγανίζονται, μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια.

  • 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ώριμη μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 4 κ.σ. ούζο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος
  • 4-5 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • λίγο αλεύρι

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά για τα κεφτεδάκια και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη. Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στη λεκάνη.
  2. Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες.
  3. Πλάθουμε κεφτεδάκια (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες. Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι. Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλέυρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε, πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπάντεν ‑ Μπάντεν, το μέρος που δύσκολα ξεχνάς αν έχεις πάει

Food Σήμερα
Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων νοστάλγησε το σπίτι του στο Μπάντεν Μπάντεν, λογικό μας φαίνεται

Τα ζώδια του μήνα: Δεκέμβριος

Food Σήμερα
BONUS: Τι θα σας φέρει ο Άη Βασίλης;

Τα ζώδια σήμερα: 1 Δεκεμβρίου

Food Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Να γιατί οι πρώην έχουν την τάση να επιστρέφουν

Food Σήμερα
Τι τους πιάνει και τρελαίνονται πάνω που νομίζεις ότι το μεταξύ σας τελείωσε

Αυτά τα ζώδια ερωτεύονται με την πρώτη ματιά

Food Σήμερα
Ένα βλέμμα αρκεί για να τους δέσει

Τι χρειάζεσαι για να πετύχεις το όραμά σου;

Food Χτες
Όσα σου προτείνει ο Νικόλας Ουρανός, Life & Relationship Coach

Αυτό το κέικ θα κάνει το σπίτι να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα

Food Χτες
Θέλεις οπωσδήποτε να το φτιάξεις, πίστεψέ μας

Τα ζώδια σήμερα: 30 Νοεμβρίου

Food Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Η διατροφή που σε προστατεύει από την στυτική δυσλειτουργία

Food Χτες
Ασπίδα στη στυτική δυσλειτουργία

Τι να αποφύγεις στο σeξ κατά την πανδημία, ώστε να είσαι ασφαλής

Food Χτες
Καλώς ή κακώς, πρέπει να παίρνεις και για αυτό τα μέτρα σου

Τα ζώδια σήμερα: 29 Νοεμβρίου

Food Προχτές
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.