E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο

Θα μοσχομυρίσει η γειτονιά

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 30/7/2019 | 00:11

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια νησιώτικα, με ούζο και δυόσμο. Έτσι τα φτιάχνουμε στα νησιά και όταν τηγανίζονται, μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια.

  • 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ώριμη μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 4 κ.σ. ούζο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος
  • 4-5 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • λίγο αλεύρι

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά για τα κεφτεδάκια και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη. Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στη λεκάνη.
  2. Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες.
  3. Πλάθουμε κεφτεδάκια (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες. Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι. Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλέυρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε, πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 5 Ιουλίου

Food Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

To άνετο σανδάλι που είδαμε παντού

Food Σήμερα
Υπάρχει από πολύ φτηνό εως πολύ ακριβό και είναι στο χέρι σου ποιο θα αποκτήσεις

H στυλίστρια της Gigi Hadid προτείνει 5 ρούχα που πρέπει να έχεις στη ντουλάπα σου

Food Σήμερα
Τι πρέπει λοιπόν να έχεις από ρούχα για να είσαι πάντα στυλάτη

Οι στάσεις στο σeξ που αγχώνουν άνδρες και γυναίκες

Food Σήμερα
Και όμως μερικές φορές το σeξ δεν κάνει καλό...

Πώς το ασυνείδητο εξουσιάζει τη σκέψη σου χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

Food Σήμερα
Το νέο ασυνείδητο και τι μας διδάσκει για τη συμπεριφορά μας

6+1 μύθοι για την περίοδο

Food Σήμερα
Γιατί πολλά ακούγονται, αλλά τι είναι αλήθεια τελικά;

Το άψογο μακιγιάζ των 5 λεπτών που θα σε σώσει

Food Σήμερα
Δες πως θα το κάνεις και θα δείχνεις πάντα κούκλα

Πώς οι καλοί γείτονες βοηθούν στην υγεία μας

Food Σήμερα
Τι αναφέρει η έρευνα του Πανεπιστημίου του Michigan

Τα ζώδια σήμερα: 4 Ιουλίου

Food Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Η εφταήμερη δίαιτα της πατάτας

Food Χτες
Τι είναι και γιατί είναι τόσο δημοφιλής
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.