Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια νησιώτικα, με ούζο και δυόσμο. Έτσι τα φτιάχνουμε στα νησιά και όταν τηγανίζονται, μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια.
- 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 1 ώριμη μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
- 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
- 4 κ.σ. ούζο
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος
- 4-5 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- λίγο αλεύρι
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά για τα κεφτεδάκια και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη. Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στη λεκάνη.
- Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες. Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι. Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλέυρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε, πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.
Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα
Food
20.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκια κοτόπουλο με σως ταχίνι
Food
24.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Κιμαδόπιτα με μόνο δύο υλικά
Food
07.08.2019
Τι να φάτε σήμερα: Ομελέτα φούρνου με σύγκλινο
Food
29.07.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τέρμα πια το απλό γαλλικό στα νύχια: Δες τέλειες παραλλαγές
Style
10.05.2024
Που είναι φανταστικές για αυτή την εποχή!
Ένας αναπάντεχος κίνδυνος υγείας που προκύπτει από τα περιττά κιλά
Body+Mind
10.05.2024
Τα επιπλέον κιλά, εκτός των άλλων, συνδέονται με την υγεία των ματιών
4 εστιατόρια για να απολαύσεις τη λιακάδα στην ανοιξιάτικη Αθήνα
Eat + Drink
10.05.2024
Βάλτα οπωσδήποτε στη λίστα σου!
Αυτές οι ράτσες σκύλων τα πάνε καλά με τις γάτες
Pets
Χτες
Αυτά τα φιλικά προς τις γάτες σκυλιά είναι ευγενικά και καλά
Πού θα φας ανατολίτικο street food στη Θεσσαλονίκη
Food
Χτες
Κεμπάμπ, μπαμπαγανούζ, χούμους και άλλοι πεντανόστιμοι μεζέδες από τη Μέση Ανατολη
Τι να προσέχεις στα nail salons: Ο μεγάλος κίνδυνος που κρύβουν τα ινστιτούτα
Body+Mind
Χτες
Μην κλείνεις ραντεβού οπουδήποτε
3 λόγοι για να κόψεις τον ύπνο στον καναπέ
Body+Mind
Χτες
Σε παίρνει ο ύπνος στον καναπέ; Δες γιατί πρέπει να αλλάξεις συνήθειες
Η εντυπωσιακή ευρωπαϊκή πόλη με τα σπίτια που κρέμονται από τους βράχους
Ταξίδια
Χτες
Αξίζει σίγουρα να την επισκεφτείς μια φορά
Τα νέα εστιατόρια με θέα την Ακρόπολη, που θα λατρέψεις!
Eat + Drink
Χτες
Plus, θα βγάλεις και τις καλύτερες φωτογραφίες!
Θέλεις δυνατά νύχια; Δοκίμασε αυτήν την τάση
Body+Mind
Προχτές
Η τάση που υπόσχεται ενυδατωμένα νύχια και μπορείς να τη δοκιμάσεις πανεύκολα.