4 εστιατόρια για να απολαύσεις τη λιακάδα στην ανοιξιάτικη Αθήνα
Βάλτα οπωσδήποτε στη λίστα σου!
Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 26/4/2024 | 00:32

Η άνοιξη είναι εδώ, ο υδράργυρος ανεβαίνει και όλοι θέλουμε να βγούμε έξω, να απολαύσουμε τις βόλτες μας κάτω από τον αθηναϊκό ήλιο. Παρακάτω έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με τα πιο ωραία αθηναϊκά εστιατόρια για να απολαύσεις το φαγητό σου και τον υπέροχο καιρό, αυτό το Σαββατοκύριακο.
Ρίνι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Κρυμμένο σε ένα στενάκι δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, αυτό το μικρό και ζεστό καφέ-γαστρομαγειρείο σε καλεί να το ανακαλύψεις. Το μενού του ξεχωρίζει για το ραγού από κιμά κόκορα, που σιγομαγειρεύεται για ώρες με βούτυρο, κανέλα, γαρίφαλο και μπαχάρια, και σερβίρεται με ζυμαρικά κοχύλια και γραβιέρα Σύρου. Ιδιαίτερη θέση έχουν και τα φουρνιστά λαζάνια με μελιτζάνα, φρέσκια ντομάτα, βασιλικό και στρατσιατέλα — ένα πιάτο πλούσιο και απολαυστικό. Το μενού ανανεώνεται συχνά, ανάλογα με τα φρέσκα υλικά που βρίσκει η ιδιοκτήτρια στην αγορά. Παρ’ όλα αυτά, το απόλυτο hit παραμένει το κατσικάκι που λιώνει στο στόμα, μαγειρεμένο αργά και σερβιρισμένο με πλιγούρι. Το μαγαζί ανοίγει από νωρίς και προσφέρει και νόστιμες επιλογές brunch για να ξεκινήσεις δυναμικά τη μέρα σου.
Ρεθύμνου 8, Αθήνα
Σεϋχέλλες
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Από τα μαγαζιά που δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη — ούτε καν την κράτηση. Εδώ, η κουζίνα στήνει παράσταση με λεπτές, αρωματικές χορτόπιτες με φύλλο γιουφκά που ψήνονται στη σχάρα, φασόλια Δομοκού (τα «χορόζια») παρέα με ψητό θράψαλο, και θεϊκά σουγάνια με ουρά μοσχαρίσια και νότες από γλυκά μπαχαρικά. Οι παπαρδέλες με σπιτικό καβουρμά —από βοδινό και λίγο πρόβειο— με γαλοτύρι είναι από τα πιάτα που συζητιούνται. Όλα αυτά βγαίνουν ζωντανά από την ανοιχτή κουζίνα, μαζί με πολλές ακόμα νοστιμιές που αλλάζουν με την εποχή.
Κεραμεικού 49, Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο
Heteroclito
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Από τη μία, το ασταμάτητο πλήθος της Ερμού. Από την άλλη, η γαλήνη της πλατείας της Μητρόπολης. Κι ανάμεσά τους, η προνομιακή γωνιά του Ετερόκλητου — εκεί όπου τα τραπεζάκια απλώνονται χαλαρά στη συμβολή των οδών Πετράκη και Φωκίωνος. Στο αγαπημένο πλέον wine bar, δοκιμάζουμε σπάνιες ελληνικές ποικιλίες, κρασιά από μικρά και ανεξερεύνητα οινοποιεία, αλλά και ιδιαίτερες βιοδυναμικές ετικέτες. Για συνοδευτικό, σερβίρονται προσεγμένα πλατό με ελληνικά τυριά και αλλαντικά που τιμούν την τοπική παραγωγή.
Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, Σύνταγμα
Αορίτης
View this post on Instagram
Ανακάλυψε την καρδιά της Κρήτης σε ένα εστιατόριο που σε ταξιδεύει με την πρώτη ματιά: παραδοσιακή διακόσμηση με μπακίρια, ρακοκάζανο και την αίσθηση του παλιού καφενείου του χωριού. Στο μενού μας ξεχωρίζουν οι αυθεντικές γεύσεις: λουκάνικα καπνιστά, το κλασικό κρητικό πιλάφι, και φυσικά το αντικριστό — ψημένο αργά στη φωτιά με ξύλα και λίγο αλάτι, όπως το θέλει η παράδοση. Μη χάσεις το τηγανητό κουνέλι με μαρουβά και πολλές ακόμα τοπικές λιχουδιές. Συνόδεψε το γεύμα σου με εμφιαλωμένη ρακή ή διάλεξε κρασί από τη μεγάλη συλλογή τους από τον κρητικό αμπελώνα.
Μαιάνδρου 15, Ιλίσια