E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Η πιο νόστιμη κι εύκολη γαριδομακαρονάδα

Βασισμένη στην απλότητα και την ομορφιά καλοκαιρινών γεύσεων

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

10/7/2019 | 16:46

The Hungry Bites

Αυτή η γευστική συνταγή είναι ο Μεσογειακός τρόπος να απολαύσετε τα θαλασσινά! Χρησιμοποιήστε τον αγαπημένο σας τύπο ζυμαρικών κι ετοιμάστε ένα πεντανόστιμο γέυμα για δυο, χαμηλό σε λιπαρά.


Θα χρειαστούμε

  • 2 ώριμες τομάτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές ή πιπεριές φλωρίνης
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1/4 κούπα ούζο
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 10 μεγάλες γαρίδες (5 ανα μερίδα)
  • 5-8 φύλλα αβσιλικού, κομμένα
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 1/2 κούπα τυρί φέτα, θρυματισμένο για το σερβίρισμα
  • αλατοπίπερο
  • μισό πακέτο σπαγγέτι ή λινγκούινι (ή όση ποσότητα θεωρείτε κατάλληλη για δυο μερίδες)


Πάμε να τη φτιάξουμε

  1. Προθερμάινουμε το φούρνο στους 220°C.
  2. Κόβουμε τις τομάτες στη μέση και τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά πάνω, σε χαρτί ψησίματος πάνω σε ταψί μαζί με τις πιπεριές. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και την φλούδα τους. Αφαιρούμε την φλούδα και απο τις τομάτες. Χτυπάμε τομάτες και πιπεριές στο μούλτι ή σε food processor.
  3. Ξεπλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κελύφη. Τυλίγουμε κελύφη και κεφάλια σε ένα καθαρό, λεπτό πανί και κλείνουμε με κλωστή, κάνοντας το σαν πουγκί.
  4. Τοποθετούμε το πουγκί που φτιάξαμε σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Μόλις το νερό έρθει σε βράση αφαιρούμε το πουγκί και ρίχνουμε τα ζυμαρικά και αρκετό αλάτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να τα κρατήσουμε al dente. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, σωτάρουμε το κρεμμύδι με τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, για περίπου 2-3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τον πουρέ τομάτας/πιπεριάς, τον πελτέ, το ούζο, αλατοπίπερο και βράζουμε για 1 λεπτό έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη.
  7. Όταν οι γαρίδες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μειώνουμε την ένταση της φωτιάς, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  8. Σεβίρουμε ρίχνοντας μπούκοβο και θρυματισμένη φέτα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η δίαιτα της Jennifer Aniston για ένα υπέροχο κορμί

Food Πριν 6 ώρες
Αν σου αρέσει η σιλουέτα της, μπορείς να δοκιμάσεις την διατροφή της

«Τι τρώω ως vegan την εβδομάδα με 25€»

Food Πριν 6 ώρες
H Darya από το Ethical and Easy εξηγεί

Must have διακοσμητικά που έχουν όλες οι στιλάτες γυναίκες στο σπίτι τους

Food Πριν 6 ώρες
6+1 αντικείμενα που θα κάνουν τον χώρο σου να δείχνει πιο καλαίσθητος

Πώς ξεχωρίζεις το καλό λάδι;

Food Πριν 6 ώρες
Χρειάζεται μόνο καλή παρατήρηση

Τα ζώδια σήμερα: 20 Noεμβρίου

Food Πριν 6 ώρες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Πάμε στοίχημα πως δεν ξέρεις αυτά τα 5 μυστικά ομορφιάς των Ινδών γυναικών

Food Πριν 6 ώρες
Μπορεί να σου φανούν ιδιαίτερα και περίεργα

3 πανεύκολα ντρέσινγκ που θα απογειώσουν τις σαλάτες σας

Food Πριν 6 ώρες
Γρήγορα κι αποτελεσματικά

Οι 5 λόγοι που οι άντρες χάνουν το ενδιαφέρον τους μετά το σeξ

Food Πριν 6 ώρες
Κάποιες φορές τα πράγματα απλώς δε λειτουργούν

Σανίδα: Τα 7 οφέλη που έχουν όσοι κάνουν καθημερινά αυτήν την άσκηση

Food Πριν 6 ώρες
Γυμνάστε έξυπνα και γρήγορα όλο σας το σώμα

Αυτά θα συμβούν αν κοιμηθείτε με ένα λεμόνι δίπλα σας

Food Πριν 6 ώρες
Οφέλη που δε φαντάζεστε

Το ωραίο άθλημα που σε κάνει να χάνεις σχεδόν 500 θερμίδες στα 30 λεπτά

Food Χτες
Είναι και πολύ της μόδας τώρα με τον Στέφανο Τσιτσιπά
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.