Αυτή η πολύχρωμη ανοιξιάτικη σούπα - γεμάτη υγιεινά λαχανικά όπως καρότα, πράσο και σπαράγγια - έχει μόλις 10 λεπτά προετοιμασίας.
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μέτρια καρότα ψιλοκομένα
1 μέτριο πράσο σε λεπτές φέτες
8 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι δεμένα σε ένα μικρό ματσάκι
3 πατάτες ψιλοκομένες
2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο
1 ματσάκι πράσινα σπαράγγια
1 κονσέρβα φασόλια νέιβι (άσπρα)
2 κ.σ. ψιλοκομένο άνιθο
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα καρότα, πράσο, φρέσκο θυμάρι (όπως το έχετε κάνει ματσάκι) και 1/4 κ.γ. αλάτι. Τσιγαρίστε για 8 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τις - κομμένες σε κυβάκια - πατάτες και τον ζωμό. Σκεπάστε εν μέρη την κατσαρόλα και φέρτε σε βρασμό με δυνατή φωτιά. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 25 λεπτά έως ότου μαλακώσουν οι πατάτες.
2. Προσθέστε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε για 3 λεπτά ακόμα. Αφαιρέστε το ματσάκι με το θυμάρι. Προσθέστε τα φασόλια, τον άνηθο και αλάτι-πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα σας.
*Τα φασόλια είναι προεραιτικά, ωστώσο θεωρούμε ότι ταιριάζουν πολύ σε αυτή τη συνταγή, πέρα φυσικά από το γεγονός ότι είναι χορταστικά και υγιεινά.
Χρόνος Προετοιμασίας: 10'
Χρόνος Μαγειρέματος: 35'
Συνολικός χρόνος: 45'
Ανά Μερίδα
Θερμίδες: 330 cals
Πρωτεϊνη: 7 g
Υδατάνθρακες: 62 g
Λίπος: 7 g