E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Forbes: Ο Πούτιν ο πιο ισχυρός άνδρας του πλανήτη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη

Δημοσίευση 14/12/2016 | 18:29

Forbes: Ο Πούτιν ο πιο ισχυρός άνδρας του πλανήτη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη, μπροστά από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο για το 2016 του περιοδικού Forbes.

Σε ηλικία 64 ετών, ο πρόεδρος της Ρωσίας κατακτά την κορυφή στην κατάταξη των ισχυρότερων προσωπικοτήτων παγκοσμίως για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

«Από την πατρίδα του έως την Συρία και τις αμερικανικές εκλογές, ο Ρώσος ηγέτης συνεχίζει να πετυχαίνει τους στόχους του» υπογραμμίζει το Forbes.

Σε ό,τι αφορά τον Ντόναλντ Τραμπ, που θα διαδεχθεί στα τέλη Ιανουαρίου τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, «μοιάζει να παραμένει αλώβητος από τα σκάνδαλα, έχει την εύνοια των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου και μια προσωπική περιουσία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων» επισημαίνεται στο περιοδικό.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 11 χρόνια και είναι υποψήφια για μια νέα θητεία το φθινόπωρο του 2017, χάνει μια θέση σε σύγκριση με το 2015 και κατατάσσεται τρίτη.

Είναι η πρώτη γυναίκα στον κατάλογο που καταρτίζει το Forbes, στον οποίο βρίσκονται συνολικά τρεις γυναίκες στις 20 πρώτες θέσεις: η Τζάνετ Γέλεν, η επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας είναι στην 6η θέση και η Τερέζα Μέι, η πρωθυπουργός της Βρετανίας στην 13η.

Πίσω από τον Πούτιν, τον Τραμπ και την Μέρκελ ακολουθεί ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην 4η θέση και ο πάπας Φραγκίσκος στην 5η θέση.

Οι επικεφαλής των ιδιωτικού τομέα που καταλαμβάνουν θέσεις ψηλά στον κατάλογο των 74 ισχυρότερων προσωπικοτήτων είναι όλοι τους Αμερικανοί:

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο συνιδρυτής της Microsoft με τη μεγαλύτερη περιουσία παγκοσμίως, είναι 7ος στην κατάταξη.

Τον ακολουθεί ο Λάρι Πέιτζ της Alphabet (Google) στην 8η θέση, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, στην 10η θέση, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon (14ος) και ο Ουόρεν Μπάφετ (15ος).

Στους ισχυρότερους του πλανήτη και ο πρόεδρος του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil Ρεξ Τίλερσον, τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε για την θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Τίλερσον βρίσκεται στην 24η θέση, πίσω ακριβώς από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Mandela Effect: Το φαινόμενο που κάνει χιλιάδες ανθρώπους να θυμούνται πράγματα που δε συνέβησαν ποτέ

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Από τον Νέλσον Μαντέλα μέχρι τον Monopoly Man, οι ψεύτικες αναμνήσεις που μοιράζονται εκατομμύρια άνθρωποι προκαλούν απορία και συζήτηση

Η «χρυσή» αγορά των 2,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα που εκτοξεύεται χρόνο με τον χρόνο

E-Daily 1.Hero 04.05.2026
Οχι μόνο προορισμός διακοπών, αλλά τόπος όπου ξεκινούν νέες ιστορίες ζωής.

Εxplainer: Γιατί τα ρούχα γίνονται πιο ακριβά; Η απάντηση είναι… γεωπολιτική

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Ο πόλεμος Ιράν - ΗΠΑ δίνει... κλωτσιά στη μόδα: Tι σημαίνει αυτό για τις αγορές

Καιάδας: Το μυθικό βάραθρο της Σπάρτης υπάρχει στ’ αλήθεια και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την πόλη

E-Daily 3.Left Χτες
Το σημείο που πέρασε στην ιστορία ως τόπος τιμωρίας και θρύλων συνεχίζει να προκαλεί δέος στη Λακωνία

Η χώρα που μετρά τους περισσότερους αιωνόβιους παγκοσμίως

E-Daily 3.Left Χτες
Περπάτημα, καλλιγραφία και 114 χρόνια ζωής

Το απίστευτο κόλπο Αμερικανού για να ταξιδεύει αεροπορικώς δωρεάν

E-Daily 3.Left Χτες
Εξυπνάκιας πέταξε δωρεάν για 6 χρόνια – Τον έπιασαν μόλις τώρα

Το ελληνικό ποτό που ξεκίνησε από ένα μαγαζάκι του Πειραιά και κατέκτησε τον κόσμο

E-Daily 3.Left Χτες
Από τη συνοικία του Πειραιά στα σαλόνια της Κούβας και τα μπαρ της Νέας Υόρκης

Τα σπίτια που στέκονται στο χείλος του γκρεμού, καταρρέουν μέρα με τη μέρα

E-Daily 3.Left Χτες
Αν και τα συγκεκριμένα σπίτια στέκουν για χρόνια κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, οι πρόσφατες βροχοπτώσεις και οι κλιματικές αλλαγές έχουν επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση.

Ήθελαν να τον βραβεύσουν και ανακάλυψαν ότι έλειπε από τη δουλειά 6 χρόνια

E-Daily 3.Left Χτες
Ο «αφοσιωμένος» μηχανικός εκμεταλλεύτηκε μια γραφειοκρατική σύγχυση στο έπακρο