E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Forbes: Ο Πούτιν ο πιο ισχυρός άνδρας του πλανήτη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη

Δημοσίευση 14/12/2016 | 18:29

Forbes: Ο Πούτιν ο πιο ισχυρός άνδρας του πλανήτη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη, μπροστά από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο για το 2016 του περιοδικού Forbes.

Σε ηλικία 64 ετών, ο πρόεδρος της Ρωσίας κατακτά την κορυφή στην κατάταξη των ισχυρότερων προσωπικοτήτων παγκοσμίως για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

«Από την πατρίδα του έως την Συρία και τις αμερικανικές εκλογές, ο Ρώσος ηγέτης συνεχίζει να πετυχαίνει τους στόχους του» υπογραμμίζει το Forbes.

Σε ό,τι αφορά τον Ντόναλντ Τραμπ, που θα διαδεχθεί στα τέλη Ιανουαρίου τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, «μοιάζει να παραμένει αλώβητος από τα σκάνδαλα, έχει την εύνοια των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου και μια προσωπική περιουσία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων» επισημαίνεται στο περιοδικό.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 11 χρόνια και είναι υποψήφια για μια νέα θητεία το φθινόπωρο του 2017, χάνει μια θέση σε σύγκριση με το 2015 και κατατάσσεται τρίτη.

Είναι η πρώτη γυναίκα στον κατάλογο που καταρτίζει το Forbes, στον οποίο βρίσκονται συνολικά τρεις γυναίκες στις 20 πρώτες θέσεις: η Τζάνετ Γέλεν, η επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας είναι στην 6η θέση και η Τερέζα Μέι, η πρωθυπουργός της Βρετανίας στην 13η.

Πίσω από τον Πούτιν, τον Τραμπ και την Μέρκελ ακολουθεί ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην 4η θέση και ο πάπας Φραγκίσκος στην 5η θέση.

Οι επικεφαλής των ιδιωτικού τομέα που καταλαμβάνουν θέσεις ψηλά στον κατάλογο των 74 ισχυρότερων προσωπικοτήτων είναι όλοι τους Αμερικανοί:

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο συνιδρυτής της Microsoft με τη μεγαλύτερη περιουσία παγκοσμίως, είναι 7ος στην κατάταξη.

Τον ακολουθεί ο Λάρι Πέιτζ της Alphabet (Google) στην 8η θέση, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, στην 10η θέση, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon (14ος) και ο Ουόρεν Μπάφετ (15ος).

Στους ισχυρότερους του πλανήτη και ο πρόεδρος του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil Ρεξ Τίλερσον, τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε για την θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Τίλερσον βρίσκεται στην 24η θέση, πίσω ακριβώς από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από την Πελοπόννησο στη Γερουσία των ΗΠΑ: Η άγνωστη Ελληνίδα που κατέκτησε την Αμερική

Πρόσωπα 15.04.2026
Η εντυπωσιακή διαδρομή της Adeline Jay Geo-Karis από μετανάστρια του 1922 σε ισχυρή πολιτική προσωπικότητα και αξιωματικό του Ναυτικού

Πού αυξάνονται οι άθεοι και τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Stories 15.04.2026
Η νέα τάση γύρω από τη θρησκεία

Πόλεμος χωρίς στρατό; Πώς drones και ρομπότ κατέλαβαν ρωσική θέση

Stories 15.04.2026
Η νέα εποχή του πολέμου είναι ήδη εδώ

Ροζ, ματωμένο και άλλα: Γιατί δίνουμε ονόματα στα φεγγάρια;

Stories Χτες
Το φεγγάρι δεν αλλάζει χρώμα – αλλά σίγουρα αλλάζει όνομα

Αγίου Γεωργίου 2026: Πότε «πέφτει» εφέτος η γιορτή

Ιστορικά Χτες
Πρόκειται για κινητή γιορτή

Η «βυθισμένη πολιτεία» που κρύβει σπίτια, δρόμους και μια ολόκληρη γέφυρα

Stories Χτες
Bρίσκεται σε βάθος που φτάνει τα 80 μέτρα, όπου το φως του ήλιου δεν φτάνει σχεδόν καθόλου

Η ομάδα 5x5 που έγινε καταφύγιο για πατέρες που πενθούν

Stories Χτες
Μια κοινότητα που δεν αφήνει κανέναν μόνο

Το ρολόι που «ήταν εκεί» όταν γράφτηκε ιστορία: Χτύπησε στους ρυθμούς του Michael Jackson

Μουσική 11.04.2026
Πόσο αξίζει ένα κομμάτι από την κορυφή της μουσικής;