E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτοί οι τύποι σερβίρουν το πιο παλαβό πρωινό στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης

Γιάννης Δασκάλου και Κωνσταντίνος Τζαντζαράς - Ραδιοφωνικοί παραγωγοί (και πολλά άλλα)

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 17/1/2023 | 10:29

Αυτοί οι τύποι σερβίρουν το πιο παλαβό πρωινό στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης
Nextweb Studio

Είναι γεγονός πως η πόλη έχει διάφορες πρωινές εκπομπές που κονταροχτυπιούνται στις μετρήσεις. Επίσης όμως, είναι γεγονός πως η συγκεκριμένη εκπομπή δεν μοιάζει με τίποτα από όσα ακούγονται στα ερτζιανά. Με φανατικό κοινό, με δικό της app, η εκπομπή Cocktail είναι εντελώς αλλού.

Γιάννης Δασκάλου

Ξεκίνησα το 1993 στον ΑΝΤ1 97.5 στην Κούσκουρα και στα «Σπορ του Βορρά», στην Εθνικής Αμύνης. Χωρίς κινητά, τάμπλετ, social media, διαδίκτυο και άλλες σημερινές πολυτέλειες. Έμαθα τη δημοσιογραφία με τον old school τρόπο. Τρέξιμο ανελέητο, τεφτέρι για συνεντεύξεις, τηλεφωνικές ηχογραφήσεις σε στούντιο με μοντάζ σε πομπινόφωνο, εκμάθηση «τυφλού συστήματος» σε γραφομηχανή. Ήταν ωραίες εποχές, μάθαινες την δουλειά με τον δύσκολο – και στο… τζάμπα - αλλά τον σωστό τρόπο.

Τριάντα (παρά κάτι…) χρόνια στα Media, είμαι σήμερα σε μια φάση που προσπαθώ να απολαμβάνω ότι κάνω. Τα πρωινά μου γεμίζουν με το Cocktail στον 1055Rock και την ραδιοφωνική… ψυχοθεραπεία που καθημερινά στήνουμε με τον Κωστή (Τζαντζαρά). Τα μεσημέρια μου τα περνάω στον Yellow Radio FM 101.7, μοιράζοντας με το κιτρινόμαυρο ακροατήριό μου αγάπη, όνειρα, συνεντεύξεις και νέα για τον λατρεμένο μας ΑΡΗ Θεσσαλονίκης. Αλλά το μεγάλο όνειρο είναι το Cocktaillive, η πρώτη εφαρμογή ραδιοφωνικής εκπομπής στην Ελλάδα, που περιμένουμε με τον Κωστή να γίνει η σπίθα για μια μεγάλη «φωτιά» στη νέα εποχή της επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.

Αυτό που πάση θυσία θα ήθελα να αλλάξει είναι η νοοτροπία μας στην καθημερινότητα.

Η Θεσσαλονίκη είναι ακόμη το σημείο αναφοράς μου επειδή είναι η πόλη μου. Είναι τα νιάτα μου. Οι αξημέρωτες νύχτες μου. Τα ζόρικα πρωινά μου. Είναι η οικογένεια, οι φίλοι, οι έρωτες, οι αγωνίες, οι χαρές και οι λύπες μου. Η Μαριάννα και ο Μπιλάκος μου. Η ομάδα μου. Είναι κάθε μικρό και μεγαλύτερο σοκάκι της που έχω περπατήσει και κρύβει μια μικρή ιστορία μου. Έχω φύγει πολλές φορές, έχω ταξιδέψει πολύ, αλλά την ζεστασιά της αγκαλιάς της δεν την έχω συναντήσει πουθενά.

Η πόλη έχει μια γλυκιά, ανεξήγητη αυθεντικότητα. Στον τρόπο που διασκεδάζει, τρώει, πίνει, γκρινιάζει, ονειρεύεται. Και παρά τα κουσούρια της δεν θέλω να αλλάξει, γιατί τότε δεν θα είναι διαφορετική. Αυτό που πάση θυσία θα ήθελα να αλλάξει είναι η νοοτροπία μας στην καθημερινότητα. Να κάνουμε την Θεσσαλονίκη μια πιο ευγενική, μια πιο καθαρή πόλη χωρίς εσωστρέφειες και μίζερες συμπεριφορές.

Μαγαζιά υπάρχουν πολλά και πολύ ωραία. Στέκια, όμως, λίγα. Vogatsikou 3, Flipside και Mignon είναι κάποια από αυτά με αυθεντικούς ανθρώπους, ποτά, καφέδες και μουσικές. Για φαγητό διαστημικού επιπέδου σε καλύπτουν ο Χρήστος με τον Σταύρο Σωτηρούδη σε Γλυκάνισο, Marea, Iberico και Διαγώνιο. Γύρο και μαγικό γεμιστό μπιφτέκι στο κάρβουνο θα πάμε να φάμε στο Express στην Τούμπα, μπουγάτσες και πίτες – μέρα αλλά και μεταμεσονύχτια - θα φάμε στον υπέροχο «Γρηγόρη» στην Μπότσαρη. Και αν είστε καλά παιδιά, θα σας πάω στη μανούλα μου τη Σισίκα για μαγικό, σπιτικό Σμυρναίικο σιμιγδαλένιο χαλβά…

Kωνσταντίνος Τζαντζαράς

Όταν ξεκίνησα την δουλειά μου ήμουν τόσο ευτυχισμένος που βρήκα επιτέλους να κάνω επαγγελματικά αυτό που αγαπώ και που περιέργως πολλοί άλλοι ήθελαν να ακούσουν! Και μάλιστα να πληρώνομαι και κάθε μήνα. Σήμερα είμαι σε ένα σημείο που εξακολουθώ να κάνω αυτό που αγαπώ, να είμαι στα ΜΜΕ, με καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή και ως μέλος του δημιουργικού της πιο πετυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής της χώρας.

Η Θεσσαλονίκη είναι ακόμη το σημείο αναφοράς μου επειδή δε με ήθελε καμία άλλη πόλη!  Δεν χωράνε σε 100 σελίδες αυτά που θέλω να αλλάξουν. Ίσως μια καλή αρχή θα ήταν αλλαγή της νοοτροπίας των κατοίκων της που συμπεριφέρονται ως κακομαθημένα νήπια που τα θέλουν όλα στο πιάτο χωρίς να κάνουν τίποτα οι ίδιοι.

Μια καλή αρχή για την πόλη, θα ήταν αλλαγή της νοοτροπίας των κατοίκων της 

Από την άλλη, θα ήθελα να παραμείνει ως έχει η αυθόρμητη εξωστρέφειά μας. Τώρα για παράδειγμα, θα μπορούσαμε αυτή τη μίνι συζήτηση να την μετατρέψουμε σε μια εξαιρετική τσιπουροκατάσταση!

Στέκια και μέρη για βόλτες: Για ρακές στο Eπεα Πτερόεντα, για φοβερές μπύρες και μουσικές στο Μινιόν, για τα καλύτερα κοκτέιλ στο Βογατσικού 3 και τα καλά μας τα ουίσκι στο Classic bar απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής. Τα στέκια τα κάνουν οι παρέες, που ως γνωστόν είναι ο καλύτερος μεζές!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι να προσέξεις όταν θελήσεις να αγοράσεις laptop

Νέα Εποχή 14.03.2026
Όταν αγοράζεις ένα λάπτοπ, είναι σημαντικό να μην κοιτάς μόνο την τιμή

Η χώρα που έφτιαξε γέφυρες μόνο για ζώα – Το εντυπωσιακό δίκτυο που αλλάζει τους κανόνες της φύσης

Περιβάλλον 14.03.2026
Περισσότερες από 600 οικολογικές διαβάσεις επανασυνδέουν δάση και βιότοπους, μειώνοντας ατυχήματα και προστατεύοντας την άγρια ζωή

Το φυτό που υπάρχει σχεδόν σε κάθε σχολική αυλή και πλέον απαγορεύεται λόγω τοξικότητας

Περιβάλλον 14.03.2026
Για χρόνια το βλέπαμε σε αυλές σχολείων, πάρκα και πεζοδρόμια. Σήμερα όμως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο τοξικά καλλωπιστικά φυτά

Η χώρα που έμαθε στους Ιάπωνες να τρώνε σολωμό σε sushi

Stories 14.03.2026
Κι όμως, οι Ιάπωνες δεν τον είχαν στην παραδοσιακή τους κουζίνα, αν και σήμερα είναι παγκόσμιο hit

Γιατί χτίζουν ξύλινα σπίτια στις ΗΠΑ;

Stories 14.03.2026
Μια ξύλινη κληρονομιά

Πρώτο παγκοσμίως: Το ελληνικό θερινό σινεμά που κατέκτησε τον κόσμο

Νέα Εποχή Χτες
Το ιστορικό σινεμά της Πλάκας βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας των θερινών κινηματογράφων και ανάμεσα στα 30 καλύτερα σινεμά του πλανήτη

Η Θεσσαλονικιά που έγινε δισεκατομμυριούχος: Η γυναίκα με τα 27 δισ. δολάρια που κινεί μια παγκόσμια τραπεζική αυτοκρατορία

Πρόσωπα Χτες
Από τη μετανάστευση στη Βραζιλία μέχρι την κορυφή της παγκόσμιας λίστας πλούτου – η άγνωστη στην Ελλάδα ιστορία της πλουσιότερης Ελληνίδας στον κόσμο

Αφησε την Αθήνα για ένα νησί και δεν το μετάνιωσε ποτέ ‑ πώς είναι η ζωή στα Κύθηρα;

Stories Χτες
Η ιστορία της Μαρίζας Καρύδη που άφησε την πόλη για το νησί

Βενζινάδικο πρόσφερε δωρεάν καύσιμα σε όποιον φορούσε μπικίνι: Περίμεναν γυναίκες, αλλά...

Stories Χτες
Το θέαμα δεν είχε καμία σχέση με αυτό που ονειρεύονταν οι διοργανωτές