E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

6 ασυνήθιστα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς της ιστορίας

Αρκετά περίεργα trends σε σχέση με τα σημερινά

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 27/9/2022 | 16:13

6 ασυνήθιστα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς της ιστορίας

Τα πρότυπα ομορφιάς είναι διαφορετικά από χώρα σε χώρα. Και επίσης, αλλάζουν συνεχώς. Έτσι, αν πιστεύεις ότι οι σύγχρονες τάσεις ομορφιάς είναι περίεργες, απλά δεν έχεις δει τι έκαναν οι άνθρωποι στο παρελθόν.

Εδώ είναι μερικές τάσεις ομορφιάς από το παρελθόν που φαίνονται περίεργες τώρα.

Στην Αναγέννηση μαδούσαν τα φρύδια και τις βλεφαρίδες

Στο τέλος του Μεσαίωνα και κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, η μόδα για τα αρχαία ιδανικά ομορφιάς επέστρεψε, συμπεριλαμβανομένης της απουσίας τριχών στο σώμα. Όλα τα μαλλιά ήταν μαδημένα, όπως και οι τρίχες των φρυδιών, των βλεφαρίδων, ακόμη και της γραμμής των μαλλιών για να διατηρείται ένα προεξέχον μέτωπο. Οι πλούσιες κυρίες εκείνης της εποχής αφαιρούσαν εντελώς τις βλεφαρίδες τους για να δείχνουν όσο το δυνατόν πιο μοντέρνες.

Piercing γεννητικών οργάνων στη Βικτωριανή εποχή

Τα σμόκιν, τα καπέλα και τα κομψά φορέματα είναι η πρώτη εικόνα που σκεφτόμαστε όταν ακούμε για τη «βικτοριανή εποχή». Αλλά την ίδια στιγμή, το τρύπημα των γεννητικών οργάνων θεωρούνταν επίσης μόδα στις πλούσιες γυναίκες. Επιπλέον, κάποιες τρυπούσαν και τις θηλές τους και τις έδεναν μεταξύ τους με αλυσίδες.

Μονόφρυδο στην Αρχαία Ελλάδα

Στις μέρες μας, ένα μονόφρυδο μιας γυναίκας είναι αφορμή για γέλια στις σύγχρονες τάσεις ομορφιάς (βλέπε αντιδράσεις για τη Σοφία Χατζηπαντελή). Αλλά στην αρχαία Ελλάδα, το μονόφρυο μιας γυναίκας θεωρούνταν σημάδι ευφυΐας και αγνότητας. Οι γυναίκες κρατούσαν το μονόφρυδο ή το σχεδίαζαν μόνες τους αν δεν υπήρχαν αρκετές τρίχες.

Μακριά νύχια στην Κίνα

Η επίδειξη της κοινωνικής θέσης με περίεργες μόδες δεν περιοριζόταν μόνο στην Ευρώπη. Οι Ασιάτες, με διαφορετική κουλτούρα, είχαν επίσης τις δικές τους τάσεις της μόδας. Στην Κίνα, οι άνθρωποι συνήθιζαν να μεγαλώνουν τα νύχια τους για να δείξουν ότι ανήκαν στην αριστοκρατία. Κατά μέσο όρο, οι Κινέζοι αριστοκράτες μεγάλωναν τα νύχια τους έως και 25 εκατοστά. Φορούσαν ειδικά προστατευτικά νυχιών για να προστατεύουν τα νύχια τους από το να σπάσουν κατά λάθος. Τα περισσότερα από αυτά τα προστατευτικά κατασκευάζονταν από χρυσό για να δείξουν ακόμη πιο καθαρά την προνομιακή τους θέση.

Μαύρα δόντια στην Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες έπαιρναν πάντα στα σοβαρά την υγιεινή και ήταν έκπληκτοι με το πόσο βρώμικοι ήταν οι περισσότεροι ξένοι όταν έρχονταν σε άλλη χώρα. Επιπλέον, από αρχαιοτάτων χρόνων, βουρτσίζουν τα δόντια τους και έχουν διατηρήσει τα περισσότερα δόντια τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ οι Ευρωπαίοι, που το περιφρονούσαν πάντα, προσπαθούσαν να μη χάσουν όλα τα δόντια τους μέχρι την ηλικία των σαράντα. Η μόδα για μαύρα δόντια στις Γιαπωνέζες συσχετίζεται με τη λαχτάρα για καθαριότητα. Για πολλά χρόνια, οι Γιαπωνέζες μαύριζαν τα δόντια τους μετά το γάμο, κάτι που θεωρούνταν σύμβολο πίστης στη σύζυγο και ομορφιά.

Μικροσκοπικά πόδια στην Κίνα

Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως «Χρυσός Λωτός». Δεν είναι ακριβώς γνωστό πότε εμφανίστηκε αυτή η μόδα, αλλά σίγουρα υπήρχε από τον 13ο αιώνα και διήρκεσε μέχρι τον 20ό. Η πιο περιβόητη νύφη είχε ένα πόδι τριών ιντσών. Κορίτσια από πολύ μικρά έδεναν τα πόδια τους. Εξαιτίας αυτού, τα οστά δεν αναπτύσσονταν σωστά: η φτέρνα ήταν λυγισμένη και τα δάχτυλα των ποδιών μεγάλωναν προς τα κάτω. Το ιδανικό ήταν όταν τα δάχτυλα παραμορφώνονταν τόσο πολύ που είτε σταματούσαν να μεγαλώνουν, είτε "στέγνωναν", κάτι που έκανε το πόδι να μοιάζει σε σχήμα παπουτσιού με τακούνι. Παρόλο που αυτή η πρακτική απαγορεύτηκε στην Κίνα το 1912, υπάρχουν ακόμα μερικές οικογένειες που κρατούν κρυφά αυτήν την πρακτική.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα 25.04.2024
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή 25.04.2024
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα 25.04.2024
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Χτες
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Προχτές
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Προχτές
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Προχτές
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς