E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο πιο διάσημος ερημίτης τώρα ψάχνει παρέα

Γιατί άλλαξε γνώμη

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 27/6/2022 | 00:14

Ο πιο διάσημος ερημίτης τώρα ψάχνει παρέα

Ο 78χρονος Ντέιβιντ Γκλάσιν, ζει τα τελευταία 25 χρόνια μόνος του στο Restoration Island, στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Πήρε την απόφαση αυτή όταν έχασε τα πάντα στο χρηματιστήριο στο κραχ της "Μαύρης Τρίτης" το 1987.

Δεν έχει μετανιώσει ούτε μια μέρα για αυτή του την απόφαση, αλλά πλέον αναζητά παρέα, καθώς σε λίγο γίνεται 80 ετών και τα πρώτα προβλήματα υγείας εμφανίστηκαν.

Το 1991, μετά από ένα οδυνηρό διαζύγιο από τη σύζυγό του, πήρε δύο άγρια σκυλιά, τα πιστά του ντίνγκο, και μετακόμισε στο νησί, όπου δεν κατοικεί κανένας, και από τότε ζει σαν ερημίτης.

Δεν του έλειψε η ανθρώπινη επαφή, αλλά τώρα φαίνεται πως τα πράγματα άλλαξαν μετά από ένα ατύχημα που είχε.

«Δεν είμαι πια 18 ετών, γίνομαι όλο και πιο βαρύς και είναι όλα πιο δύσκολα. Λιποθύμησα μια μέρα και μετά έπεσα και έσπασα το ισχίο μου. Τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν όταν τα χρειάζεσαι, οπότε η καλύτερη ασφάλεια που θα μπορούσα να έχω είναι περισσότεροι άνθρωποι» δήλωσε στο news.com.au. «Τα πράγματα είναι πιο ζόρικα όταν είσαι 80 ετών» όπως λέει.

Αν δεν βρει κάποιον εθελοντή, προτίθεται να δώσει έναν μικρό μισθό σε κάποι μεσήλικα, ώστε να έχει κάποιον σε έκτακτη ανάγκη καθώς τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν πάντα στο νησί.

Όταν πρωτοπήγε στο νησί είχε δύο πουκάμισα και μαγιό, οδοντόβουρτσα, λίγο τσίλι και βιβλία. Και για συντροφιά δύο κούκλες από βιτρίνα με γυναικεία μορφή.

Στα επόμενα ταξίδια, κατάφερε να εξασφαλίσει ηλεκτρικό ρεύμα με πηγή τον ήλιο και μια υποτυπώδη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ενημερώνεται για τα πάντα, διαβάζει ασταμάτητα, ενώ εξασφαλίζει την τροφή του με κυνήγι και καλλιεργώντας τη γή. Το νερό το συλλέχει από τη βροχή, αλλά και από κάποιες πηγές που μέσα στους βράχους.

Κοπιάζει για τα απαραίτητα για την διαβίωση του, αλλά δεν θα γύριζε ποτέ στην παλιά του ζωή. Θεωρεί πως ο κόσμος θα αλλάξει προς το καλύτερο μόνο αν οι γυναίκες έρθουν στην εξουσία, και πηγή όλων των κακών είναι η ανθρώπινη ματαιοδοξία και η μανία για εξουσία και πλούτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο άνθρωπος με τα 1.000 πρόσωπα: Ο απατεώνας που «έκλεβε» ζωές και ξεγέλασε τον κόσμο

Stories 24.03.2026
Η απίστευτη ιστορία του Ferdinand Waldo Demara που έγινε γιατρός, μοναχός και καθηγητής χωρίς να είναι τίποτα από αυτά

Η βομβιστική επίθεση στο ιστορικό σινεμά «Έλλη» ‑ 18 τραυματίες που αποκάλυψαν το σκοτεινό πρόσωπο της ακροδεξιάς βίας

Retro 24.03.2026
Η νύχτα που ο κινηματογράφος βυθίστηκε στο αίμα: Το τρομοκρατικό χτύπημα στην «Έλλη» που σόκαρε τη Μεταπολίτευση

Έγραψε ιστορία: Η πρώτη δικηγόρος με σύνδρομο Down που «έσπασε» τα εμπόδια και άλλαξε τα δεδομένα

Πρόσωπα 24.03.2026
Η διαδρομή της Ana Victoria Espino de Santiago αποδεικνύει πως η θέληση και η υποστήριξη μπορούν να μετατρέψουν το αδύνατο σε πραγματικότητα

Η πρώτη ελληνική πόλη που απελευθερώθηκε από τους Οθωμανούς

Ιστορικά 24.03.2026
Η στιγμή που όρισε την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης και άλλαξε για πάντα την ιστορία της χώρας

Τιτανικός: Η σχέση της κόμισσας και του ναύτη που τη χώρισε μόνο ο θάνατος

Ιστορικά 24.03.2026
Το μυστικό κουτί που βρέθηκε 44 χρόνια μετά

Λεονίντ Ραντβίνσκι: Από την Οδησσό στη «χρυσή» εποχή του OnlyFans – H αυτοκρατορία των 5,5 δισ. δολαρίων

Stories Χτες
Η μυστική ζωή, τα εκατομμύρια και τα ερωτήματα για την επόμενη μέρα της πλατφόρμας

«Καμπανάκι» για την Ελλάδα: Σχεδόν στον πάτο της ΕΕ ‑ Χαμηλές επιδόσεις στους θεσμούς

Νέα Εποχή Χτες
Νέα έκθεση αποκαλύπτει αδύναμους θεσμούς και ελλιπή έλεγχο εξουσίας – Τι δείχνουν τα στοιχεία για το μέλλον

Γιατί οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν πίσω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Νέα Εποχή Χτες
Από τη Honda μέχρι τη Lamborghini και από τη Rolls-Royce μέχρι τη Bentley, όλο και περισσότερες εταιρείες πατούν φρένο στα αρχικά τους πλάνα

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Γιατί ο Ρόμπερτ Πάουελ δεν κάνει πλέον δημόσιες εμφανίσεις

Πρόσωπα Χτες
Τον είδαμε πρόσφατα μετά από χρόνια σε μια μικρή κινηματογραφική εκδήλωση

Τι είναι η πολιτιστική συνταγογράφηση που θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ

Stories Χτες
Με αφορμή της δηλώσεις Μητσοτάκη