E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο πιο διάσημος ερημίτης τώρα ψάχνει παρέα

Γιατί άλλαξε γνώμη

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 27/6/2022 | 00:14

Ο πιο διάσημος ερημίτης τώρα ψάχνει παρέα

Ο 78χρονος Ντέιβιντ Γκλάσιν, ζει τα τελευταία 25 χρόνια μόνος του στο Restoration Island, στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Πήρε την απόφαση αυτή όταν έχασε τα πάντα στο χρηματιστήριο στο κραχ της "Μαύρης Τρίτης" το 1987.

Δεν έχει μετανιώσει ούτε μια μέρα για αυτή του την απόφαση, αλλά πλέον αναζητά παρέα, καθώς σε λίγο γίνεται 80 ετών και τα πρώτα προβλήματα υγείας εμφανίστηκαν.

Το 1991, μετά από ένα οδυνηρό διαζύγιο από τη σύζυγό του, πήρε δύο άγρια σκυλιά, τα πιστά του ντίνγκο, και μετακόμισε στο νησί, όπου δεν κατοικεί κανένας, και από τότε ζει σαν ερημίτης.

Δεν του έλειψε η ανθρώπινη επαφή, αλλά τώρα φαίνεται πως τα πράγματα άλλαξαν μετά από ένα ατύχημα που είχε.

«Δεν είμαι πια 18 ετών, γίνομαι όλο και πιο βαρύς και είναι όλα πιο δύσκολα. Λιποθύμησα μια μέρα και μετά έπεσα και έσπασα το ισχίο μου. Τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν όταν τα χρειάζεσαι, οπότε η καλύτερη ασφάλεια που θα μπορούσα να έχω είναι περισσότεροι άνθρωποι» δήλωσε στο news.com.au. «Τα πράγματα είναι πιο ζόρικα όταν είσαι 80 ετών» όπως λέει.

Αν δεν βρει κάποιον εθελοντή, προτίθεται να δώσει έναν μικρό μισθό σε κάποι μεσήλικα, ώστε να έχει κάποιον σε έκτακτη ανάγκη καθώς τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν πάντα στο νησί.

Όταν πρωτοπήγε στο νησί είχε δύο πουκάμισα και μαγιό, οδοντόβουρτσα, λίγο τσίλι και βιβλία. Και για συντροφιά δύο κούκλες από βιτρίνα με γυναικεία μορφή.

Στα επόμενα ταξίδια, κατάφερε να εξασφαλίσει ηλεκτρικό ρεύμα με πηγή τον ήλιο και μια υποτυπώδη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ενημερώνεται για τα πάντα, διαβάζει ασταμάτητα, ενώ εξασφαλίζει την τροφή του με κυνήγι και καλλιεργώντας τη γή. Το νερό το συλλέχει από τη βροχή, αλλά και από κάποιες πηγές που μέσα στους βράχους.

Κοπιάζει για τα απαραίτητα για την διαβίωση του, αλλά δεν θα γύριζε ποτέ στην παλιά του ζωή. Θεωρεί πως ο κόσμος θα αλλάξει προς το καλύτερο μόνο αν οι γυναίκες έρθουν στην εξουσία, και πηγή όλων των κακών είναι η ανθρώπινη ματαιοδοξία και η μανία για εξουσία και πλούτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Tα πιο όμορφα βιβλιοπωλεία στον κόσμο: Πού βρίσκεται το νούμερο 1

Αρχιτεκτονική 27.12.2025
Aποδεικνύει πως ένα βιβλίο και μια κούπα καφέ μπορούν να φτιάξουν τον πιο όμορφο κόσμο - αρκεί να βρεθείς στο σωστό μέρος

ΗΠΑ: Σβήνουν τα δικαιώματα των γυναικών από τις αναφορές ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Stories 27.12.2025
Η σιωπηλή διαγραφή που αλλάζει τα πάντα: Τι κρύβει η νέα έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το μικρότερο κράτος της Ευρώπης με μεγάλες φιλοδοξίες: Τι είναι το Βέρντις που ίδρυσε ένας 20χρονος;

Stories 27.12.2025
Μπορεί να μοιάζει με σενάριο ταινίας, όμως το Βέρντις είναι μια πραγματική μικροχώρα

Το χωριό–φάντασμα που αναδύεται μια φορά τον χρόνο κάτω από τη λίμνη

Περιβάλλον 27.12.2025
Πέτρινα ερείπια, στοιχειωμένοι δρόμοι και ψίθυροι κάτω απ’ το νερό – το χωριό που επιστρέφει σαν φάντασμα κάθε καλοκαίρι!

Διατροφή: Τρώγαμε καλύτερα τη δεκαετία του ’80;

Stories 27.12.2025
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση...

Το καταφύγιο που χτίστηκε κάτω από τον πάγο υπό τον φόβο του Γ` Παγκοσμίου Πολέμου

Ιστορικά 27.12.2025
Ένα τεράστιο πρότζεκτ που δεν ολοκληρώθηκε

Tο μοναδικό εργαστήριο κατασκευής στολιδιών στην Ελλάδα


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Xmas 27.12.2025
Και είναι όπως το φανταζόμασταν

Η Παναγιώτα Διαμάντη από τη Φουρνά Ευρυτανίας στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως<

Πρόσωπα Χτες
>Η δασκάλα που «ανέστησε» ένα σχολείο στο χωριό Φουρνά υποψήφια για το Global Teacher Prize 2025

5 φυλακές που αν μπεις είναι σαν να καταδικάστηκες σε θάνατο

Stories Χτες
Σε ορισμένα σωφρονιστικά ιδρύματα ανά τον κόσμο, η τιμωρία ξεπερνά κατά πολύ τον εγκλεισμό

Γιατί ένας Ρώσος κατέληξε στη φυλακή λόγω του Αγίου Γεωργίου

Stories Χτες
Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2024, αλλά τώρα έγινε γνωστό ευρέως