E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο πιο διάσημος ερημίτης τώρα ψάχνει παρέα

Γιατί άλλαξε γνώμη

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 27/6/2022 | 00:14

Ο πιο διάσημος ερημίτης τώρα ψάχνει παρέα

Ο 78χρονος Ντέιβιντ Γκλάσιν, ζει τα τελευταία 25 χρόνια μόνος του στο Restoration Island, στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Πήρε την απόφαση αυτή όταν έχασε τα πάντα στο χρηματιστήριο στο κραχ της "Μαύρης Τρίτης" το 1987.

Δεν έχει μετανιώσει ούτε μια μέρα για αυτή του την απόφαση, αλλά πλέον αναζητά παρέα, καθώς σε λίγο γίνεται 80 ετών και τα πρώτα προβλήματα υγείας εμφανίστηκαν.

Το 1991, μετά από ένα οδυνηρό διαζύγιο από τη σύζυγό του, πήρε δύο άγρια σκυλιά, τα πιστά του ντίνγκο, και μετακόμισε στο νησί, όπου δεν κατοικεί κανένας, και από τότε ζει σαν ερημίτης.

Δεν του έλειψε η ανθρώπινη επαφή, αλλά τώρα φαίνεται πως τα πράγματα άλλαξαν μετά από ένα ατύχημα που είχε.

«Δεν είμαι πια 18 ετών, γίνομαι όλο και πιο βαρύς και είναι όλα πιο δύσκολα. Λιποθύμησα μια μέρα και μετά έπεσα και έσπασα το ισχίο μου. Τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν όταν τα χρειάζεσαι, οπότε η καλύτερη ασφάλεια που θα μπορούσα να έχω είναι περισσότεροι άνθρωποι» δήλωσε στο news.com.au. «Τα πράγματα είναι πιο ζόρικα όταν είσαι 80 ετών» όπως λέει.

Αν δεν βρει κάποιον εθελοντή, προτίθεται να δώσει έναν μικρό μισθό σε κάποι μεσήλικα, ώστε να έχει κάποιον σε έκτακτη ανάγκη καθώς τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν πάντα στο νησί.

Όταν πρωτοπήγε στο νησί είχε δύο πουκάμισα και μαγιό, οδοντόβουρτσα, λίγο τσίλι και βιβλία. Και για συντροφιά δύο κούκλες από βιτρίνα με γυναικεία μορφή.

Στα επόμενα ταξίδια, κατάφερε να εξασφαλίσει ηλεκτρικό ρεύμα με πηγή τον ήλιο και μια υποτυπώδη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ενημερώνεται για τα πάντα, διαβάζει ασταμάτητα, ενώ εξασφαλίζει την τροφή του με κυνήγι και καλλιεργώντας τη γή. Το νερό το συλλέχει από τη βροχή, αλλά και από κάποιες πηγές που μέσα στους βράχους.

Κοπιάζει για τα απαραίτητα για την διαβίωση του, αλλά δεν θα γύριζε ποτέ στην παλιά του ζωή. Θεωρεί πως ο κόσμος θα αλλάξει προς το καλύτερο μόνο αν οι γυναίκες έρθουν στην εξουσία, και πηγή όλων των κακών είναι η ανθρώπινη ματαιοδοξία και η μανία για εξουσία και πλούτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κίνα: Σε λειτουργία το μεγαλύτερο υπαίθριο σύστημα κυλιόμενων σκαλών στον κόσμο – Σχεδόν 1 χλμ. μήκος

Αρχιτεκτονική 28.03.2026
Το εντυπωσιακό έργο «Goddess» στις όχθες του ποταμού Γιανγκτσέ χρειάστηκε τέσσερα χρόνια κατασκευής και κοστολογείται στα 23 εκατ. δολάρια.

Από τον καφενέ στο scroll: Η γενιά που κάνει ψηφιακή επανάσταση... και στην Ελλάδα

Νέα Εποχή 28.03.2026
Από τα ΚΑΠΗ στο internet: Η ζήτηση που ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη

Το παράξενο σατιρικό έθιμο ενός χωριού ‑ Βάζουν πολιτικούς σε κλουβί και τους βουτάνε στο ποτάμι

Νέα Εποχή 28.03.2026
Ένας αιώνιος καλοκαιρινός θεσμός συνδυάζει γέλιο, σατιρική δικαιοσύνη και… παγωμένα νερά

Καταπίνουμε πλαστικό χωρίς να το βλέπουμε: Το αόρατο ταξίδι των μικροπλαστικών

Περιβάλλον 28.03.2026
Η Ευρώπη σκληραίνει το παιχνίδι: νέοι κανόνες για να κοπεί η ρύπανση στην πηγή

Γιατί οι Ισπανοί έχουν βαλθεί να αγοράζουν δέματα που δεν ξέρουν τι έχουν μέσα

Stories 28.03.2026
Οι αγοραστές μπορεί να βρουν μέσα στα δέματα, τα πιο πιο απίθανα πράγματα

Πώς έφτασε η τσάντα της Jane Birkin να κοστίζει 10 εκατ. ευρώ;

Stories 28.03.2026
Δεν θα πιστέψεις τι είχε πάνω της η τσάντα που έγινε η πιο ακριβή στην ιστορία

Το ελληνικό ποτό που ξεκίνησε από ένα μαγαζάκι του Πειραιά και κατέκτησε τον κόσμο

Stories 28.03.2026
Από τη συνοικία του Πειραιά στα σαλόνια της Κούβας και τα μπαρ της Νέας Υόρκης

Explainer: Τι είναι οι incels και πώς η ιδεολογία τους έγινε κίνημα μίσους;

Νέα Εποχή 28.03.2026
Aμναφέρονται πολύ συχνά από τότε που έγινε και πάλι ο Donald Trump Πρόεδρος των ΗΠΑ

Η λύση στη μοναξιά: Τα κλαμπ φιλίας που φέρνουν κοντά δεκάδες γυναίκες

Stories 28.03.2026
Η Caitlin Ball, 23 ετών, ίδρυσε το Social Girls Club

violet76 – is that horror? Η παράσταση που μετατρέπει τη σκηνή σε εφιάλτη!

Πρόσωπα Χτες
Η Χριστίνα Σκουτέλα μιλά για ένα dancegig που ισορροπεί ανάμεσα σε punk ένταση, σώμα και τρόμο

Σε ποιες χώρες είναι νόμιμη η υποβοηθούμενη αυτοκτονiα

Stories Χτες
Από την Ελβετία μέχρι την Αμερική