O Έλληνας που φτιάχνει panettone για τους Ιταλούς
Αν δεν έχεις φάει ποτέ, φέτος οπωσδήποτε δοκίμασέ το
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 25/11/2021 | 13:55

Το panettone είναι το γλυκό που έχει κάνει δειλά τα τελευταία χρόνια την εμφάνισή του και στη χώρα μας.
Είναι ένας τύπος ιταλικού γλυκού ψωμιού που προέρχεται από το Μιλάνο, συνήθως παρασκευάζεται και καταναλώνεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Η προέλευση αυτού του κέικ φαίνεται να είναι αρχαία, ίσως από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, όταν οι αρχαίοι Ρωμαίοι προσέθεταν διογκωτικά σε ένα είδος ζύμης με μέλι.
Πώς θα σας φαίνονταν αν μαθαίνατε πως ένα πολυτελές panettone φτιάχνεται από Έλληνα και θα κάνει τα πρώτα του Χριστούγεννα στην Ιταλία;
O ιδρυτής της μάρκας του MiTo’21, Μιχάλης Τυράκης έφτιαξε ένα αυθεντικό panettone artigianale με καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες, που συνδυάζει υψηλή τεχνογνωσία και μεράκι.
Ο ίδιος δίνει και τη συμβουλή για το πώς να το απολαύσετε σωστά, σε πρόσφατη συνέντευξή του: "Πριν το φάτε, καλό είναι να το βάλετε κοντά σε μια πηγή θερμότητας για να μαλακώσει το βούτυρο και να βγάλει όλα τα αρώματά του. Εδώ στην Ιταλία το βάζουν κοντά σε ένα καλοριφέρ γι’ αυτό το λόγο".
Νέα έρευνα σοκ: Δε θα πιστεύεις ποια χώρα έχει το υψηλότερο IQ!
Το νέφος αλκοόλης στο φεγγάρι που μπορεί να φτιάξει 400 τρισ. ποτήρια μπύρας
Πόσα μηνύματα δέχεται καθημερινά το ChatGpt και τι ρωτούν περισσότερο οι χρήστες;
Η φράση που πάγωσε το αίμα του ψυχιάτρου: Τι είπε ο μακελάρης της Αυστραλίας μετά τους 35 φόνους
5.000 ευρώ μισθός, αλλά χωρίς αύριο: Το επάγγελμα που «σβήνει» από την Ευρώπη
10 φωτογραφίες που κυριολεκτικά «έγραψαν ιστορία»
Οι «ζωολογικοί» κήποι με ανθρώπους που υπήρχαν κάποτε στην Ευρώπη...
Explainer: Τι είναι ο «φόρος Taylor Swift» και γιατί συζητιέται τόσο;
Οδηγός delivery έσωσε γυναίκα που ήταν παγιδευμένη για 30 ώρες: Πώς την εντόπισε
Γυναίκες Dj σε έναν κόσμο γεμάτο άντρες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Πρόσωπα Χτες