LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Μαρία έχει φτιάξει στα Πετράλωνα, το πιο cool ανθοπωλείο της Αθήνας

Ένας ιδιαίτερος χρωματιστός χώρος που είναι ένας φόρος τιμής στα φυτά και όχι μόνο!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 13/9/2021 | 11:05

Η Μαρία έχει φτιάξει στα Πετράλωνα, το πιο cool ανθοπωλείο της Αθήνας

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι ένα κορίτσι γεμάτο ζωή! Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά η καταγωγή της είναι από τα Βαρβάσαινα του νομού Ηλείας. Ο αμπελώνας του παππού της, τα χωράφια με τις ελιές και τις πορτοκαλιές στο χωριό αυτό, της έδειξαν από μικρή ηλικία, το δρόμο που θα ακολουθούσε αργότερα! Σπούδασε τεχνολόγος γεωπόνος και ασχολήθηκε και με την τέχνη της ανθοδετικής. Για πολλά χρόνια, ήταν σε φυτώρια και ανθοπωλεία και όλο αυτό μοιραία την οδήγησε να ανοίξει το δικό της flower shop που είναι με σιγουριά το πιο cool της Αθήνας!

Έντονα χρώματα παντού, μια τζαμαρία γεμάτη λουλούδια, ένα αερόφυτο να στέκει στη βιτρίνα και καταπληκτικά χειροποίητα κεραμικά στο χώρο. Ένα μαγαζί που πας για να μάθεις για τα φυτά και να αγοράσεις το νέο σου.. χόμπυ! Ένας χώρος που προσφέρει μια πραγματική εμπειρία ή μια... ανάσα, όπως πολύ συχνά λέει η Μαρία.

Πήγα στην Yperlalfeia και έκανα μια όμορφη κουβέντα με τη Μαρία.

Τι είναι η Yperalfeia και πως προέκυψε;

Yperalfeia σημαίνει για εμένα η κόρη του Αλφειού ποταμού που ρέει σαν εκείνον και μεταφέρει την ανάσα της φύσης. Το εμπνεύστηκα πριν πολλά χρόνια όταν αποφάσισα να συνδέσω την επαγγελματική μου πορεία με την αφετηρία μου και την πρώτη επαφή μου με τη φύση στον αμπελώνα του παππού μου.

Βλέπω κατά καιρούς τα τέλεια πρότζεκτ που τρέχεις. Τι παραπάνω μπορεί να κάνει κάποιος εδώ και τι είναι αυτό που σε κάνει να είσαι διαφορετική από το κλασσικό ανθοπωλείο της γειτονιάς;

Αχ αυτά τα πρότζεκτ... που ξαφνικά μου έρχεται η ιδέα και μετά αρχίζει το τρέξιμο για την υλοποίησή τους! Εννοείτε πως έρχονται και αλλά γιατί το μυαλό μου δε σταματάει. Σε αυτή τη φάση οργανώνω το πρώτο workshop με φθινοπωρινό θέμα, να γίνουμε όλοι μια παρέα σε ένα τραπέζι και να δημιουργήσουμε.

Δε με λες κλασσικό ανθοπωλείο για αυτό και έβαλα τον τίτλο του flower boutique, ένας μικρός χώρος, παρείστικος που μιλάμε για τα φυτά, για τη φροντίδα τους, δημιουργώ τα μπουκέτα με χρώματα της εποχής σε ελεύθερο στύλ, να μοιάζουν κομμένα από τους αγρούς. Κάθε δημιουργία μου είναι και διαφορετική όπως με εμπνέει ο κάθε πελάτη και κάθε εβδομάδα βρίσκεις και κάτι άλλο στον χώρο μου, είναι μια έκπληξη για το τι θα βρεις σε εμένα.

Έχεις φτιάξει έναν χώρο που ξεχωρίζει και αυτό το λένε όλοι. Είναι ο χώρος αυτό που είχες από την αρχή στο μυαλό σου ή το αποτέλεσμά ήρθε στην πορεία;

Από την αρχή ήξερα ότι ήθελα ένα χαρούμενο μαγαζί, χρωματιστό και έτσι κ έκανα. Ήθελα να φέρω λίγο μεξικάνικο αέρα που λατρεύω, στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος μου ήταν από την αρχή η Yperalfeia να εκπέμπει ζωντάνια και ανάσα από τη φύση, να την επισκέπτεσαι και να χαμογελάς.

Τρία αγαπημένα σου φυτά και γιατί;

Δύσκολο να επιλέξω κάποιο αγαπημένο, καθώς τα αγαπώ και τα σέβομαι όλα, αλλά για να απαντήσω. Θα πω τη μονστέρα, τη στερλιτσια και τη μιμόζα. Τη μονστέρα και τη στερλίτσια γιατί καθώς τις κοιτώ μεταφέρομαι σε τροπικά δάση και εξωτικές παραλίες, τη μιμόζα γιατί το κίτρινο χρώμα της με επιβεβαιώνει στο ότι έχω επιλέξει να είναι το αγαπημένο μου αλλά και το άρωμα της με συγκινεί με έναν ρομαντικό τρόπο.

Ποία φυτά πρέπει να βάλουμε αυτή την εποχή στο σπίτι μας;

Αυτή την εποχή ξεκινούν τα αγαπημένα ρείκια και οι καλούνες, όπως και τα χρυσάνθεμα που συνδυάζονται τέλεια με τις διακοσμητικές κολοκύθες σε ένα φθινοπωρινό καλάθι. Επίσης, ο Οκτώβρης και ο Νοέμβρης είναι ιδανικοί μήνες για να αποκτήσουμε ένα φυτό εσωτερικού χώρου!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος είναι ο διασημότερος αθλητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Άνθρωποι 19.04.2024
Είναι αυτός που νομίζεις

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 19.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

4 εθνικοί ύμνοι που δεν έχουν καθόλου στίχους

ΝΕΑ 19.04.2024
Ποιες χώρες δεν περιλαμβάνουν λόγια στον ύμνο τους

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 19.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά 19.04.2024
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι Χτες
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ Χτες
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι Χτες
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά Χτες
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Προχτές
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα