LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η μεγάλη βολεϊμπολίστρια της Ινδονησίας αποδείχτηκε πως είχε γεννηθεί αγόρι

Η ιστορία της Aprilia Santini Manganang

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 26/3/2021 | 00:40

Η μεγάλη βολεϊμπολίστρια της Ινδονησίας αποδείχτηκε πως είχε γεννηθεί αγόρι

Για χρόνια, η Aprilia Santini Manganang και η Ινδονησιακή Ένωση Βόλεϊ Γυναικών αρνούνταν τις κατηγορίες ότι η αθλήτρια ήταν στην πραγματικότητα άντρας, αλλά φέτος, η αλήθεια έλαμψε.

Μέλος της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών της Ινδονησίας, η Aprilia Manganang έπαιξε επίσης σε διάφορες τοπικές ομάδες κλαμπ στην Ινδονησία, καθώς και στην Ταϊλάνδη.

Ηγήθηκε της γυναικείας ομάδας Jakarta Electric PLN για να γίνει η πρωταθλήτρια του Proliga το 2015, το 2016 και το 2017. Το 2019, κέρδισε πρωτάθλημα με την ομάδα Jakarta PGN Popsivo Polwan, πριν μεταφερθεί στην ομάδα Generali Supreme Chonburi-E Tech στο Thai Volleyball League και κερδίζοντας το πρωτάθλημα την ίδια χρονιά.

Η Manganang κέρδισε πολλά βραβεία Most Valuable Player στην καριέρα της και βοήθησε την εθνική ομάδα της Ινδονησίας να αποκτήσει αρκετά χάλκινα και ασημένια μετάλλια σε διάφορες εκδόσεις των Αγώνων της Νοτιοανατολικής Ασίας (SEA). Όμως, τα καταπληκτικά επιτεύγματά της τέθηκαν πάντοτε υπό αμφισβήτηση, λόγω του ότι έμοιαζε με άντρα λόγω φυσιογνωμίας και σωματικής διάπλασης.

Με μεγάλους ώμους, μυϊκή σωματική διάπλαση, επίπεδο στήθος η Aprilia Manganang δεν ήταν ποτέ ο πιο θηλυκός παίκτης βόλεϊ. Όχι ότι έπρεπε να είναι δηλαδή. Όμως οι φήμες που έδιναν και έπαιρναν συνέχεια, έβαζαν φωτιά στα σενάρια για απάτη.

Πριν από τους αγώνες SEA του 2015 στη Σιγκαπούρη, αξιωματούχοι βόλεϊ των Φιλιππίνων διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν να υποβληθεί σε δοκιμή φύλου η Aprilia Santini Manganang, αλλά η ιατρική επιτροπή της Ομοσπονδίας Αγώνων της Νοτιοανατολικής Ασίας το απέρριψε και η Manganang επιτράπηκε να αγωνιστεί στην ομάδα γυναικών.

Η διαμάχη σχετικά με το φύλο της Aprilia συνεχίστηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, όταν η απόφαση να αποσυρθεί από το βόλεϊ των γυναικών στην ηλικία των 28 ετών. Η απόφασή της άφησε πολλούς ανθρώπους σε σοκ, ειδικά επειδή ήταν τόσο επιτυχημένη στο άθλημα μέχρι τότε. 

"Πήρα αυτήν την απόφαση, γιατί θέλω να ζήσω μια καλύτερη ζωή", δήλωσε.

Μετά την αποχώρησή της από τον αθλητισμό, η Aprilia ακολούθησε στρατιωτική σταδιοδρομία, ως δεύτερος λοχίας στο Σώμα των Γυναικών του Στρατού. Ήταν εκεί, που τελικά επιβεβαιώθηκε ότι ήταν άντρας. 

Όταν η Aprilia Santini Manganang εξετάστηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Robert Wolter Monginsidi στο Μανάντο, υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι δεν ήταν στην πραγματικότητα γυναίκα και μεταφέρθηκε στο Κεντρικό Νοσοκομείο Στρατού Gatot Subroto στην Τζακάρτα για περαιτέρω ελέγχους. Η πρώην αθλήτρια το αποδέχτηκε και γρήγορα υιοθέτησε το πραγματικό της φύλο, αλλάζοντας το όνομά της σε Aprilio Perkasa Manganang, υιοθετώντας άλλο στυλ στο ντύσιμο, έκοψε κοντά τα μαλλιά και δήλωσε πως ανακουφίστηκε από αυτά τα νέα...

Ινδονησιακά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι ο Aprilio γεννήθηκε με υποσπαδία, τη δεύτερη πιο συνηθισμένη γεννητική ανωμαλία του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος, κατά την οποία η δημιουργία της ουρήθρας του πέουs κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη είναι ατελής. Λόγω του περιορισμένου ιατρικού εξοπλισμού εκείνη την εποχή, θεωρήθηκε ότι διαθέτει γυναικεία γεννητικά όργανα και έζησε ως γυναίκα για 28 χρόνια της ζωής του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος είναι ο διασημότερος αθλητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Άνθρωποι 19.04.2024
Είναι αυτός που νομίζεις

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 19.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά 19.04.2024
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία 19.04.2024
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι Χτες
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ Χτες
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι Χτες
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά Χτες
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Προχτές
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Τεχνολογία Προχτές
O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά