E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ποπ σταρ που έδωσε ραντεβού με τον δολοφόνο της

Η στυγερή δολοφονία της Selena, της Λατίνας σταρ από τη φίλη της

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 11/1/2021 | 00:12

Η ποπ σταρ που έδωσε ραντεβού με τον δολοφόνο της

Η ζωή της σαν παραμύθι, και το τέλος της σαν ταινία. Μια ταινία που έχουμε δει στον κινηματογράφο με τη Jennifer Lopez και τώρα κυκλοφορεί ως σειρά στο Netflix. Η Selena Quintanilla-Pérez γεννήθηκε το 1971 και έζησε ως το 1995.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια μεξικανικής καταγωγής που μέσα σε μερικά χρόνια άλλαξε την λάτιν ποπ μουσική θεωρείται μία από τις σημαντικότερες Λατίνες τραγουδίστριες με πωλήσεις πάνω από 40 εκατομμύρια αντίτυπα.

Από τα 9 της χρόνια η Selena ηχογραφούσε τραγούδια και στις αρχές του 1990 έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλη την Λατινική Αμερική για την πρωτοποριακή μουσική της πάντα σύμφωνα με τα μουσικά δεδομένα της εποχής.

Το 1994 κέρδισε βραβείο Grammy με το άλμπουμ της και το 1995 ήταν πάλι υποψήφια με τον επόμενο δίσκο. Την ίδια χρονιά, έσπασε τα ρεκόρ της με το "Dreaming of you" του 1995 το οποίο πούλησε πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έγινε 35 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ.

Εκείνη τη χρονιά όμως, η Selena πέθανε στα χέρια της φίλης της, και πρόεδρο του φαν κλαμπ τη Yolanda Saldivar, μόλις στα 23 της χρόνια.

Στις αρχές του 1995, ανακάλυψαν πως η Yolanda έκλεβε χρήματα από το fan club της Selena και έτσι, μιας και εκείνη το διαχειρίζονταν, αποφάσισαν να την απολύσουν. Τρεις εβδομάδες αργότερα οι δυο τους κανόνισαν να συναντηθούν στο ξενοδοχείο Days Inn για να πάρει τα οικονομικά αρχεία τα οποία όμως η Υοlanda αρνούνταν ότι είχε. Εκείνο το βράδυ μετά από έντονο διαπληκτισμό η Yolanda έβγαλε από την τσάντα της ένα πιστόλι και πυροβόλησε την Selena.

Στις 12 Απριλίου του 1995, δύο εβδομάδες από την γέννησή της, ο Τζορτζ Μπους, κυβερνήτης του Τέξας, ανακήρυξε την ημέρα των γενεθλίων της "Μέρα της Selena". Η ζωή της μεταφέρθηκε στο κινηματογράφο το 1997 στη ταινία "Selena" με πρωταγωνίστρια την Jennifer Lopez.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χωριό‑φάντασμα της Ελλάδας που εγκαταλείφθηκε, αλλά κάτι εκεί δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί

E-Daily 3.Left 12.06.2026
Στις ανατολικές ακτές του Αμβρακικού Κόλπου, ένας οικισμός-φάντασμα κρατά ζωντανή τη μνήμη του με έναν απρόσμενο τρόπο

Δεν θέλουμε πια ξαπλώστρα; Γιατί οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα νησιά και ανακαλύπτουν ξανά τα βουνά

E-Daily 3.Left 12.06.2026
Από τα beach bars στα ποτάμια και από τα ακτοπλοϊκά-σοκ στα πέτρινα χωριά: η μεγάλη στροφή των καλοκαιρινών διακοπών έχει ήδη ξεκινήσει

Η μάχη για τον δημόσιο χώρο και το μεγάλο πρόβλημα με τις ομπρέλες στη Χαλκιδική

E-Daily 3.Left 12.06.2026
Στο μικροσκόπιο η αυθαίρετη «κράτηση» θέσεων

Νέα έρευνα: Έχουμε τους πιο κακοπληρωμενους εκπαιδευτικους στην ευρωπη

E-Daily 3.Left Χτες
Πτυχιούχοι με τεράστια ευθύνη, αλλά από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη – Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς

Οι πιο γοητευτικοί άντρες για το 2026: Η λίστα που προκάλεσε αντιδράσεις και η θέση‑έκπληξη της Ελλάδας

E-Daily 3.Left Χτες
Μια νέα διεθνής κατάταξη για το 2026 επιχειρεί να ορίσει πού ζουν οι πιο όμορφοι άντρες του πλανήτη - και τα ευρήματά της έχουν ήδη πυροδοτήσει έντονο διάλογο.

Η γυναίκα που οραματίστηκε έναν κόσμο χωρίς ανδρική κυριαρχία – Έναν αιώνα πριν ο φεμινισμός γίνει μόδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η Μπεγκούμ Ροκέγια τόλμησε να φανταστεί μια κοινωνία όπου οι γυναίκες κυβερνούν και μορφώνονται, σε εποχή που οι περισσότερες δεν είχαν καν δικαίωμα φωνής.

Μουντιάλ 2026: Οι μόλις 8 χώρες που έχουν κατακτήσει τα 22 προηγούμενα τρόπαια

E-Daily 3.Left Χτες
Η μεγαλύτερη έκπληξη, λοιπόν, του 23ου Μουντιάλ θα είναι να το κατακτήσει μια ομάδα που δεν το έχει καταφέρει στο παρελθόν

Η «εξέγερση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία ‑ Γιατί κατέβηκαν στους δρόμους;

E-Daily 3.Left Χτες
Τα φλαμίνγκο ως σύμβολο της αντίστασης

Το πιο ακριβό σπίτι της Βρετανίας μένει άδειο – Εκτός από έναν άστεγο που ζει στη βεράντα του

E-Daily 3.Left Χτες
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ακριβά ακίνητα του Ηνωμένου Βασιλείου