LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Big Sofo: Το μεγάλο ταλέντο που κατέκτησε τη κορυφή και νικήθηκε από τα πάθη του

Δεν μπορούσε να τον σταματήσει κανείς, παρά μόνο ο κακός του εαυτός

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 10/12/2020 | 19:22

Big Sofo: Το μεγάλο ταλέντο που κατέκτησε τη κορυφή και νικήθηκε από τα πάθη του

Το ημερολόγιο γράφει 1/9/2006. Το μεσημέρι που δεν θα ξεχάσει κανένας Έλληνας φίλαθλος. Η εθνική ομάδα μπάσκετ της χώρας μας, ισοπεδώνει την ομάδα όνειρο των ΗΠΑ. Την αναγκάζει σε μια ήττα που δύσκολα επαναλαμβάνεται.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών του παιχνιδιού, το μεγάλο ταλέντο της εποχής, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Με παρουσιαστικό που σου κόβει την ανάσα. Θηριώδης, με μύες που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να μπεις στη ρακέτα.

Ένα παιδί που στην ηλικία των 12 άγγιξε τη μπάλα του μπάσκετ, και όλοι είδαν έναν σπουδαίο παίχτη. Όλοι εκτός από τον ίδιο.

Ξεκινάει τη καριέρα του στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί εμφανίσεις που ταξιδεύουν τη φήμη του στο NBA. Γίνεται ντραφτ στους Λος Αντζελες Κλίπερς. Και κάπου εκεί κατρακυλάει στα πάθη του. Πριν βιαστούμε να κρίνουμε, σκεφτείτε ότι ο Σοφοκλής ήταν ένα παιδί ακόμα, ένα παιδί που δεν πρόλαβε να χορτάσει την διασκέδαση, καθώς έπρεπε να αντεπεξέρχεται στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Στο τουρνουά στις ΗΠΑ βγάζει τον κακό του εαυτό. Ξενυχτάει, μπλέκει σε καυγάδες, δεν πειθαρχεί σε ένα χώρο που δύσκολα σου δίνονται ευκαιρίες. Φεύγει από το ΝΒΑ, και υπογράφει στην Ιταλική Καντού. Εκεί αρχίζουν τα προβλήματα με το βάρος του. Ο Σοφοκλής είχε πάθος με το φαγητό. Δεν μπορούσε να πειθαρχήσει στο αυστηρό διαιτολόγιο των αθλητών.

Κάποια περιστατικά που έχουν βγεί προς τα έξω δείχνουν το μέγεθος του πάθους του. Όταν υπεύθυνοι της ομάδας, προσπάθησαν να κλειδώσουν το ψυγείο του ξενοδοχείου, με αλυσίδες και λουκέτα, αυτός τις έσπασε με μανία. Στην Ιταλία έβαλε φωτιά στο σπίτι του, όταν προσπάθησε να τηγανίσει πατάτες.

Φεύγει από τη Καντού και γυρνάει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πρώτα στον Άρη, μετά στον Ολυμπιακό, που κάνει μεγάλες εμφανίσεις, αλλά τα κιλά του ανεβαίνουν, με αποτέλεσμα το ιατρικό επιτελείο της ομάδας να τον οδηγήσει στη λύση του συμβολαίου του.

Μακάμπι, Παναθηναϊκός, πρωταθλητής Ελλάδος, πρωταθλητής Ευρώπης, είναι μόνο μερικοί από τους μεγάλους σταθμούς της καριέρας του. Με ένα όμως κοινό. Δεν είχαν διάρκεια. Ενώ μέσα στα παρκέ κανείς δεν μπορούσε να αμφισβήτησει το ταλέντο του, εκτός γηπέδων, έδινε συνέχεια δικαιώματα για να μην τον υπολογίζουν.

Το μέγιστο βάρος που έφτασε ήταν τα 175 κιλά, με πολλά προβλήματα υγείας να τον ταλαιπωρούν. Δοκίμασε να επιστρέψει με την ομάδα των Τρικάλων, έπαιξε και στον Ιωνικό, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στα επίπεδα που τον είχαμε συνηθίσει.

Σήμερα ανακοίνωσε την απόσυρση του από τα γήπεδα. Του ευχόμαστε τα καλύτερα και τον ευχαριστούμε για τις στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων