E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Rafael Nadal έχει πετύχει κάτι που ποτέ κανείς άλλος δεν πλησίασε

Θα παραμείνει για πάντα ο «βασιλιάς του χώματος»

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 12/10/2020 | 17:45

Ο Rafael Nadal έχει πετύχει κάτι που ποτέ κανείς άλλος δεν πλησίασε
@rolandgarros.com

Ο Rafael Νadal την Κυριακή σκούπισε το No. 1 του κόσμου Novak Djokovic και πήρε τον 13ο τίτλο του στο Roland Garros και το 20ο Grand Slam τίτλο στην καριέρα του. Από το 2005 που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι, μετρά 13 τίτλους σε 15 χρόνια. Οι δυο που έχασε ήταν o ένας το 2009, όταν αποκλείστηκε με 3-1 σετ από τον Robin Söderling στην φάση των «16» και το 2015, όταν αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Novak Djokovic με 3-0 σετ. Αυτό σημαίνει πως τις υπόλοιπες 13 φορές που έφτασε στον τελικό, κατέκτησε και το τουρνουά.

13 κατακτήσεις Grand Slam σε 15 χρόνια. Ο Rafael Nadal έχει πλέον ονομαστεί «βασιλιάς του χώματος» και θα παραμείνει ακόμα κι αν κάποια στιγμή χάσει σε τελικό ή σταματήσει να φτάνει μέχρι εκεί. Με 100 νίκες σε 102 παιχνίδια στο Παρίσι έχει καταφέρει κάτι που κανένας άλλος αθλητής δεν πλησίασε. Γιατί κανείς άλλος αθλητής στον κόσμο δεν έχει ποτέ καταφέρει να κυριαρχήσει τόσες φορές σε μια μεγάλη διοργάνωση. Οι 13 φορές είναι ένα εξωπραγματικό νούμερο για τον Rafael Nadal κι αν αναλογιστεί κανείς ότι στα 34 κατέκτησε το Roland Garros χωρίς να χάσει σετ, τότε ίσως αυτή η μοναδική κυριαρχία, να μεγαλώσει κι άλλο.

Μπορεί να έχει κατακτήσει μόνο ένα Αυστραλιανό Open, δυο Wimbledon και τέσσερα US Open αλλά λ στο χώμα όταν σκεφτόμαστε κάποιον τενίστα, τότε το μυαλό μας πάει στον Nadal. Κανένας άλλος τενίστας, αλλά και αθλητής γενικότερα, δεν υπήρξε ποτέ τόσο κυρίαρχος σε μια διοργάνωση. O John McEnroe έχει πει πως «το να νικήσεις τον Nadal σε παιχνίδι 5 σετ στο χώμα είναι το δυσκολότερο πράγμα σε όλα τα σπορ, όχι μόνο στο τένις». Αλλά γιατί ο Nadal είναι τόσο καλός στο χώμα;

https://www.rolandgarros.com/en-us/article/rg2020-day-4-diary-rafael-nadal-underarm-serve

@rolandgarros.com

Η απάντηση βρίσκεται στο μοναδικό του forehand αλλά και στην εξαιρετική του φυσική κατάσταση, τα οποία ευνοούνται από την χωμάτινη επιφάνεια. Η υπομονή που δείχνει στο παίξιμό του προκύπτει από την άνεση που έχει να κινείται πάνω στο χώμα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει από αμυνόμενο επιτιθέμενος με ένα και μοναδικό χτύπημα.

Η ταχύτητα της μπάλας μειώνεται ελαφρώς στην χωμάτινη επιφάνεια πράγμα που του επιτρέπει, λόγω φυσικής κατάστασης να βρίσκεται σε κάθε σημείο του τερέν, ενώ το γεγονός ότι είναι αριστερόχειρας τον βοηθά ακόμα περισσότερο να περάσει τα τεχνικά του forehand. Ας μην ξεχνάμε, πως το χώμα έχει πολύ γλίστρημα, με τον Nadal να έχει δυνατά και γρήγορα πόδια και πως για τους Ισπανούς, το χώμα είναι η φυσική τους επιφάνεια με πάνω από 100 χιλιάδες γήπεδα στη χώρα.

Όλα τα παραπάνω, μαζί με την απίστευτη δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο Nadal, του έχουν δώσει 20 Grand Slam, με σχεδόν το 70% αυτών να είναι στο Roland Garros. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε πως δεν επηρεάζεται εύκολα από την επιφάνεια και μπορεί να φτάσει ψηλά. Ωστόσο, θα χρειαστεί να βελτιωθεί πολύ, κάτι που ήδη κάνει, ώστε να κερδίσει τον Nadal στο χώμα. Μπορεί ο Ισπανός να μεγαλώνει και κάποια στιγμή να χάσει, το παρισινό open σε 2-3 χρόνια. Αλλά πρέπει κάποιος να υπερβάλλει εαυτόν για να του το πάρει...

@irishtimes.com

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις