E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το παράξενο «club 300» της Ανταρκτικής δεν είναι αυτό που νομίζεις

Ούτε να το σκεφτούμε δεν μπορούμε

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 31/10/2019 | 00:21

Το παράξενο «club 300» της Ανταρκτικής δεν είναι αυτό που νομίζεις
@wikipedia.orgh

Η Ανταρκτική είναι για πολλούς ένα μέρος που δεν θα ήθελαν καν όχι να βρεθούν, αλλά να σκεφτούν. Οι οκτώ μήνες του σφοδρού χειμώνα, μαζί με την νύχτα που σκεπάζει τα πάντα, δεν είναι και ότι πιο ελκυστικό.

Πολλοί επιστήμονες όμως βρίσκονται εκεί ή έχουν βρεθεί στο παρελθόν. Και για να ζεσταθούν καταναλώνουν αρκετό αλκοόλ, ενώ έχουν και συγκεκριμένες εγκαταστάσεις που τους βοηθούν να αντέξουν στο υπερβολικό κρύο. Για οκτώ λοιπόν μήνες, η βάση Amusden-Scott είναι πραγματικά απλησίαστη.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί πρέπει να ανακαλύψουν τρόπους να ψυχαγωγηθούν. Κάτι που δεν είναι εύκολο. Μια από αυτές τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες είναι το «club 300», ένα τελετουργικό που ακούγεται τουλάχιστον τρομακτικό.

Όσοι τολμούν να ανταπεξέλθουν στην πρόκληση πρέπει να κάνουν κάτι συγκεκριμένο. Να μπουν αρχικά σε μια σάουνα που έχει θερμοκρασία 200 Φαρενάιτ (93 βαθμών Κελσίου) και σχεδόν αμέσως να βγουν έξω στους -100 Φαρενάιτ (δηλαδή στους -73 βαθμούς Κελσίου). Οι διαφορά αυτών των 300 βαθμών Φαρενάιτ, έχουν δώσει το όνομά τους σε ένα πολύ ξεχωριστό γκρουπ ανθρώπων, το «club 300».

Είναι περιττό να πούμε πως όλα αυτά πρέπει να τα κάνουν γuμνοί! Και φυσικά δεν μπορείς να βγεις έξω και να σταθείς. Πρέπει να τρέξεις. Οι συμμετέχοντες στην πρόκληση, περιμένουν η θερμοκρασία να φτάσει στους -100 Φαρενάιτ και τότε μπαίνουν στην σάουνα για 10 λεπτά. Όταν η ζέστη δεν αντέχεται άλλο, όλοι τρέχουν έξω. Και κάθε χρόνο η απόσταση που πρέπει να διανύσουν όλο και μικραίνει.

Όσοι τα καταφέρουν παίρνουν ένα κομμάτι ύφασμα που αποδεικνύει ότι είναι πλέον μέλη του «club 300». Κάποιες φορές παίρνουν και έξτρα χρόνο μέσα στη σάουνα, καθώς και λίγο περισσότερο αλκοόλ. Κάποιοι δεν τρέχουν εντελώς γuμνοί, καθώς μπορούν να φοράνε μπότες και κάτι για να καλύπτει το λαιμό τους.

Γιατί κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο, θα αναρωτηθείτε. Μάλλον για να μάθει τα όρια του και να καταφέρει να μπει σε ένα από τα πιο μικρά club του κόσμου. Ή ίσως για να νιώσεις λίγο ζωντανός στο πιο απόμακρο και δύσκολο μέρος του πλανήτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα 64 της έκανε το αδύνατο και σήμερα είναι πιο δυνατή από ποτέ

Πρόσωπα 02.04.2026
Η ιστορία που αλλάζει όσα πιστεύεις για την ηλικία

Ηταν τρανς η βασίλισσα Ελισάβετ Α’;

Πρόσωπα 02.04.2026
To ITV ετοιμάζει σειρά-βόμβα για τη βασίλισσα

Η χώρα που ψάχνει εργαζομένους και πληρώνει μέχρι 6.500 ευρώ

Stories 02.04.2026
Πού υπάρχουν οι περισσότερες ευκαιρίες

Διαζύγια με AI: H νέα τάση που αλλάζει τους κανόνες

Stories 02.04.2026
Το διαζύγιο δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση, και για τη Gen Z φαίνεται πως γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο

Iωάννα Τούνη: Αυτό που μας έμεινε από τη δίκη για το revenge ρorn ήταν αυτή η εικόνα

Stories Χτες
Η Ιωάννα Τούνη δεν ήταν μόνη – και αυτό φάνηκε

Επιστροφή στον Μεσαίωνα ή απλή πραγματικότητα; Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ βλέπει «δαίμονες» στα UFO

Stories Χτες
Η δήλωση του Τζέι Ντι Βανς που δεν μπορέσαμε να καταπιούμε

Όταν το 2008 κάποιοι έκλεψαν μια ολόκληρη... παραλία στην Τζαμάικα

Stories Χτες
Μια επιχείρηση «μαμούθ» κάτω από τη μύτη των αρχών

Οι άνθρωποι που μπήκαν στον πόλεμο για να τον δείξουν σε εμάς

Ιστορικά Χτες
Οι φωτορεπόρτερ που είδαν όσα δεν θέλουμε να δούμε

Γιατί το χειροφίλημα μπορεί να θεωρηθεί σeξουαλική επίθεση στην Ισπανία;

Stories Προχτές
Τι σημαίνει «χωρίς συναίνεση» στην πράξη