E-Daily

Το σπίτι όπου ζούνε οι ιερόδουλες όταν αποσύρονται

Η σκληρή πραγματικότητα του χώρου

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

4/3/2019 | 15:06

Ο χώρος του πληρωμένου έρωtα είναι ιδιαίτερα σκληρός και οι γυναίκες που εργάζονται σε αυτόν, ξέρουν ότι αυτό το επάγγελμα έχει ημερομηνία λήξης.

Η εικόνα γυναικών που έχουν αφήσει πίσω τους τα χρόνια όπου άνδρες άφηναν τα χρήματά τους στο κομοδίνο, για να ζήσουν λίγες στιγμές πάθους, είναι ιδιαίτερα σκληρή, ειδικά σε χώρες όπου επικρατούν συνθήκες φτώχειας και δεν υπάρχει κρατική πρόνοια.

Μια πρώην ιερόδουλος, η Carmen Munoz, βλέποντας πρώην ιερόδουλες να κοιμούνται στο δρόμο, να ζητιανεύουν για ένα πιάτο φαγητό, να πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού από μεθυσμένους, αποφάσισε να φτιάξει ένα σπίτι καταφύγιο, που θα αισθάνονται ασφάλεια και θα μπορούν να ζούνε με αξιοπρέπεια.

Έτσι στη Πόλη του Μεξικό, χτίστηκε το Casa Xochiquetzal, το "σπίτι των όμορφων λουλουδιών", όπου ιερόδουλες άνω των 60 φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν.

Η  Carmen Munoz, μπήκε στο επάγγελμα στα 22 της, και εργάστηκε για 40 χρόνια. Ξεκίνησε από πείσμα, όταν ο πατέρας της, της είπε ότι είναι η πιο άσχημη γυναίκα και κανένας άνδρας δεν θα την ήθελε.

Σήμερα είναι μητέρα 7 παιδιών και όσο αντέχει θα παλεύει για την γυναικεία αξιοπρέπεια.

Φωτογραφίες: Μarie Claire (Benedicte Desrus, Rexfeatures)