E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η βασίλισσα των Ληστών και το άδοξο τέλος της

Έκανε παντού εχθρούς και είχε μια πολυτάραχη ζωή

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 8/5/2024 | 00:26

Η βασίλισσα των Ληστών και το άδοξο τέλος της
collage

Η Belle Starr ήταν γνωστή κατά τη διάρκεια της ζωής της ως «Βασίλισσα των Ληστών». Ήταν πολύ σπάνιο εκείνη την εποχή μια γυναίκα να ασχολείται τόσο πολύ με το έγκλημα. Αλλά η Belle δεν νοιαζόταν πολύ για τους ρόλους των φύλων.

Στις δεκαετίες του 1870 και του 1880, ήταν διάσημη κλέφτης αλόγων και ληστής αυτοκινητοδρόμων που δρούσε στην Οκλαχόμα. Κατά τη διάρκεια της ακμής της, συνδέθηκε ρομαντικά με μια σειρά από άνδρες ληστές. Η Star είχε σχέση με τους Jim Reed, Cole Younger, Jim July, και Sam Starr - από τον οποίο πήρε το αξέχαστο επώνυμό της - κατά τη διάρκεια της φλογερής της ζωής.

Επιπλέον, εξέτισε αρκετές θητείες στη φυλακή εξαιτίας της δράσης της. Και για μεγάλο μέρος της ζωής της, βρισκόταν σε φυγή από διάφορες υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Διατήρησε ακόμη και τους παράνομους τρόπους της, ενώ γεννούσε και μεγάλωνε παιδιά. Ήταν πολύ σπάνιο εκείνη την εποχή μια γυναίκα να ασχολείται τόσο πολύ με το έγκλημα. Αλλά η Belle δεν νοιαζόταν πολύ για τους ρόλους των φύλων. Ήθελε απλώς τα λάφυρα.

Και τότε, στις 3 Φεβρουαρίου 1889, όλα τελείωσαν αστραπιαία. Εκείνη την ημέρα, η Belle δολοφονήθηκε σε μια μικρή πόλη της Οκλαχόμα από έναν άγνωστο δράστη.

Υπήρχαν πολλοί ύποπτοι. Είχε κλέψει άλογα, λήστεψε τρένα με βαγόνια και κρατούσε γενικά καταστήματα σε όλη την Οκλαχόμα, το Βόρειο Τέξας και το Αρκάνσας. Οπότε δεν έλειπε άνθρωποι που θα μπορούσαν να την εντάξουν. Αλλά ένα, συγκεκριμένα, ξεχώρισε: ο πρώην εραστής της Jim.

Ο Jim ήταν «ιδιαίτερα νευρικός», όπως θα σημείωναν αργότερα οι ιστορικοί. Η σχέση του με την Belle ήταν επίσης άσχημη. Το ζευγάρι τσακώνονταν συνεχώς ενώ ήταν μαζί και μάλιστα χτυπούσαν ο ένας τον άλλον μετά τον χωρισμό.

Τα πράγματα έγιναν τόσο άσχημα που υποτίθεται ότι κάποτε ο Jim πρόσφερε σε έναν άντρα χρήματα για να σκοτώσει την απαίσια πρώην του. Την ημέρα του θανάτου της Belle , είχε οριστεί να συνοδεύσει τον Jim στο Φορτ Σμιθ του Αρκάνσας, για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για κλοπή αλόγων.

Το ζευγάρι έπρεπε να παραδοθεί στις αρχές. Στην πορεία όμως κάτι συνέβη. Η Belle υποτίθεται ότι γύρισε πίσω πριν το ζευγάρι φτάσει στο Fort Smith, προφανώς δεν ήθελε να τηρήσει τη συμφωνία. Στη συνέχεια, σε έναν αγροτικό δρόμο, χωρίς μάρτυρες τριγύρω, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε.

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας ισχυρίστηκε ότι «πυροβολήθηκε στην πλάτη πάνω από 60 φορές». Αυτό δεν είναι αλήθεια, αλλά ο μοχθηρός θάνατος ήταν ωστόσο αξιοσημείωτος. Μετά τον πυροβολισμό, ορισμένες αναφορές υποστηρίζουν ότι η Belle επέστρεψε σε μια αγροικία.

Ωστόσο, ήταν πολύ μακριά για να σωθεί και πέθανε αμέσως μετά. Ο θάνατος της ήταν μεγάλη είδηση ​​στην περιοχή. Έκανε επίσης πολλούς εχθρούς στην πόλη, από όλους τους γείτονές της μέχρι τον τοπικό σερίφη. Σχεδόν αμέσως, φόρτωσαν το έγκλημα στο Jim . Στη συνέχεια, όμως, εμφανίστηκε ένας άλλος πιθανός δράστης: ένας γείτονας ονόματι Watson, με τον οποίο η Belle είχε μια μακρά διαμάχη αλλά δεν αποδείχτηκε. Αθωώθηκε, ο Jim στο μεταξύ, δεν δικάστηκε ποτέ και η δολοφονία της δεν λύθηκε ποτέ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα Εποχή: Oι τεχνολογικές εξελίξεις του 2024 μας φέρνουν στο μέλλον

Νέα Εποχή 19.05.2024
Kαινοτομίες που φέρνουν επανάσταση στον τρόπο ζωής, εργασίας και αλληλεπίδρασης γενικότερα

Γιατί η πριγκίπισσα Σοφία παντρεύτηκε 3 φορές τον Δον Χουάν Κάρλος

Ιστορικά 19.05.2024
Σπάνια στιγμιότυπα από την τελετή

3 παράξενες θεωρίες συνωμοσίας για την Taylor Swift

Stories 19.05.2024
Η μια πιο παράξενη από την άλλη

O Bασιλιάς που έβαζε τους σκλάβους του να αλειφτούν με μέλι

Ιστορικά 19.05.2024
Ήταν 6 ετών όταν έκατσε στο θρόνο

Το πρώτο εστιατόριο της Ελλάδας

Stories 19.05.2024
Οι πελάτες του είχαν να κάνουν με ένα παράξενο τελετουργικό στο σερβίρισμα.

Φτηνά, χωρίς απαιτήσεις, πειθήνια: Tα νέα είδωλα της μουσικής είναι ΑΙ

Νέα Εποχή 19.05.2024
Ζώντας στην εποχή των ΑΙ καλλιτεχνών

Η τρομακτική ιστορία πίσω από το πιο διάσημο άλυτο έγκλημα της Γερμανίας

Ιστορικά Χτες
Η δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας παραμένει μυστήριο

H χορευτική φιγούρα που τραυματίζει τα παιδιά

Stories Χτες
Η κύρια αιτία σοβαρών τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης στα παιδιά της Κίνας

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά Χτες
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Tα παμφορεία της Αθήνας: Τα πρώτα λεωφορεία που τα έσερναν άλογα

Ιστορικά Χτες
Όταν η συγκοινωνία γινόταν με εξαντλημένα ζώα

10 φωτογραφίες που κυριολεκτικά «έγραψαν ιστορία»

Ωραίες Εικόνες Χτες
Συνέβαλαν στην εξέλιξη μας