E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ιδανική ράτσα για τα παιδιά που φοβούνται τα σκυλιά

Εξαιρετική επιλογή για οικογένεια

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 18/1/2024 | 00:52

Η ιδανική ράτσα για τα παιδιά που φοβούνται τα σκυλιά
Unsplash

Για μικρά παιδιά, έφηβους ή ενήλικες με κυνοφοβία, αυτές οι ράτσες σκύλων βοηθούν στη μείωση του φόβου και του άγχους αφού κατατάσσονται στη comfort zone από φυσικού τους.

Η επιλογή του σωστού και του καλύτερου σκύλου για ένα φοβισμένο παιδί είναι μεγάλη ευθύνη, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να φαίνεται. Θέλετε το σκυλί σας να είναι φιλικό, εύκολο στην εκπαίδευση και παιχνιδιάρικο, σωστά;

Παρακάτω η καταλληλότερη ράτσα και οι αμέσως επόμενες που ακολουθούν!

Η πρώτη επιλογή της καλύτερης ράτσας σκύλου για κάποιον που φοβάται τα σκυλιά είναι το Bearded Collie. Αυτός ο σκύλος είναι ευγενικός, έχει εξαιρετική στάση και δυνατό σώμα για να γίνει υπέροχος φίλος σε εξωτερικούς χώρους κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Αυτό που είναι εντυπωσιακό στο Bearded Collie είναι τα μάτια τους. Τα μάτια είναι εξαιρετικά φιλικά! Και η γούνα είναι πολύ μαλακή που μόνο από το χάιδεμα αισθάνεσαι άνεση και ασφάλεια.

Μπορεί να ερωτευτείς αυτόν τον σκύλο αμέσως αφού τον κοιτάξεις στα μάτια. Και ναι, ο σκύλος αυτός έχει εξαιρετικό χαρακτήρα. Όχι μόνο είναι γλυκός και παιχνιδιάρικος, αλλά θα παρατηρήσεις ότι το Bearded Collie σκυλί είναι αρκετά εύκολο να εκπαιδευτεί.

Αμέσως μετά, ακολουθούν τα Beagles, μια από τις χαριτωμένες και μάλλον μικρόσωμες ράτσες σκύλων. Το σχήμα του στόματος είναι ορθογώνιο και τα Beagles έχουν συνήθως ένα ζευγάρι αθώα καστανά μάτια. Αυτό που κάνει τη ράτσα σκυλιών beagle να φτάσει στη λίστα με τις καλύτερες ράτσες σκύλων με φοβισμένα παιδιά είναι πώς μπορεί να είναι παιχνιδιάρικο και εύκολο στην εκπαίδευση. Tα Beagle είναι επίσης τρυφερά και με υψηλό επίπεδο ευθύνης. Οι περισσότεροι είναι σίγουροι ότι αυτή η ράτσα είναι πάντα καλοί φίλοι με τα παιδιά.

Τέλος, μια άλλη καλή επιλογή για τις καλύτερες ράτσες σκύλων για ντροπαλά παιδιά είναι το English Springer Spaniel. Αυτός ο σκύλος ανήκει στην κατηγορία μεσαίου μεγέθους που τον κάνει τόσο τέλειο για παιδιά άνω των 6-7 ετών. Παρόμοια με το Beagle, τα μάτια αυτού του σκύλου είναι επίσης πολύ φιλικά. Το γεγονός ότι τα αυτιά είναι αρκετά μακριά και κρέμονται στα πλαϊνά του κεφαλιού το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό.

Αυτός ο σκύλος είναι τόσο έξυπνος και επίσης δραστήριος που τον κάνει τόσο κατάλληλο για να συνοδεύει τα παιδιά σου για να παίξουν. Σπάνια θα δεις αυτό το μέλος των καλύτερων ράτσων σκύλων να χαλαρώνει και να μην κάνει τίποτα. Έχει την τάση να τρέχει γύρω από το σπίτι και να είναι παιχνιδιάρικο, οπότε ετοιμάσου!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Προχτές
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!