E-Daily

Ο 86χρονος Κρητικός που αποθεώθηκε από το Business Insider για τα γλυκά του

Το χειροποίητο φύλλο του, του χάρισε την παγκόσμια καταξίωση

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 20/4/2021 | 00:21

Photo via In.gr

Πριν από λίγο καιρό, το Business Insider έκανε ένα αφιέρωμα σε έναν Έλληνα αρτοποιό, ο οποίος φτιάχνει χειροποίητο φύλλο για τα γλυκά του, κάνοντας το όνομα του παγκοσμίως γνωστό. Ο λόγος για τον Γιώργο Χατζηπαράσχο, ο οποίος φαίνεται ότι εντυπωσίασε το γνωστό μέσο που του αφιέρωσε ένα ολόκληρο βίντεο.

Ο ίδιος, διατηρεί επιχείρηση στο Ρέθυμνο από το 1958 και οι ντόπιοι λατρεύουν τα προϊόντα του, ενώ και οι τουρίστες της περιοχής σπεύδουν να δοκιμάσουν τα γλυκά με το περιβόητο φύλλο του, όπως ο μπακλαβάς. Φαίνεται ότι η υπέροχη δουλειά που κάνει με τα παρασκευάσματα του, έπρεπε επιτέλους να φανεί και να τον γνωρίσει ακόμα περισσότερος κόσμος.

Όπως αναφέρει η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο του Business Insider, ο 86χρονος αρτοποιός, είναι ένας από τους τελευταίους στην Ελλάδα που δημιουργεί χειροποίητο φύλλο και κρατά ζωντανή την επιχείρηση του με την βοήθεια της συζύγου και του γιού του, ενώ τρελαίνει τους τουρίστες που επισκέπτονται την Κρήτη με τα προϊόντα του. 

Δεν είναι τυχαίο, ότι το συγκεκριμένο βίντεο, κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 3.0000 σχόλια θαυμασμού.

Όσο για την προσωπική ιστορία του επιτυχημένου αρτοποιού, ο ίδιος εργαζόταν στο συγκεκριμένο επάγγελμα από όταν ήταν έφηβoς και λίγο πριν την δεκαετία του 1960 άνοιξε την δική του επιχείρηση και μπορεί τα φθηνά βιομηχανοποιημένα είδη ζαχαροπλαστικής να έπληξαν τον κλάδο και να έκλεισαν πολλά οικογενειακά εργαστήρια, ο Γιώργος Χατζηπαράσχος καταφέρνει ακόμα και σήμερα να στέκεται στα πόδια του, όμως σημειώνει ότι πλέον τα κέρδη του είναι μικρά, λόγω της βιομηχανίας.

To Business Insider επισκέφθηκε το εργαστήρι του κυρίου Χατζηπαράσχου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, ώστε να πάρει μια γεύση από την δουλειά του, που όπως ομολογεί και εκείνος, είναι μια πολύ κουραστική και δύσκολη δουλειά, αλλά είναι αυτή που τον κρατάει ζωντανό.

Από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του αφιερώματος πάντως, είναι το σημείο όπου η δημοσιογράφος του Business Insider αναφέρει ότι το δίπλωμα του φύλλου μοιάζει με χορό, μιας και θέλει απόλυτα συγχρονισμένες κινήσεις, ώστε να γίνει σωστά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος Θεοφάνους: Για ποιο λόγο σταμάτησε τη συνεργασία με γνωστό τραγουδιστή

Διλήμματα 14.08.2025
Ο αγαπημένος συνθέτης και στιχουργός απαντά σε E-Daily Διλήμματα

Το περίφημο κούρεμα του Vidal Sassoon που κόστισε 5.000 δολάρια

FYI 13.08.2025
Και που προκάλεσε την οργή του Frank Sinatra

Νεφέλη Φασούλη τι δεν ξέρουμε για σένα;

Διλήμματα 12.08.2025
Η αγαπημένη τραγουδίστρια απαντά στα τρελά μας Διλήμματα

Τρομάζουν οι πνιγμοί στην Ελλάδα: Για ποιο λόγο κάθε καλοκαίρι θρηνούμε θύματα;

Focus On 11.08.2025
Ποιανού ευθύνη είναι η πρόσληψη ναυαγοσώστη στην παραλία; Τι πρέπει να κάνουμε αν βρεθούμε κοντά σε άτομο που πνίγεται;

Είναι το σπίτι σου σωστά προετοιμασμένο για την κλιματική κρίση; Οι 5 κινήσεις που θα σε σώσουν από τον καύσωνα


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 07.08.2025
Μιλήσαμε με τον Κώστα Καλούδη της Greenpeace για τη νέα τους έρευνα που σοκάρει

Πόσοι Έλληνες έχουν την δυνατότητα να πάνε φέτος διακοπές;

Μπες στο Πλάνο 02.08.2025
Είδος προς εξαφάνιση ο Έλληνας Τουρίστας;

Ο... αστείος λόγος που χώρισε ο Θανάσης Σαμαράς, είναι ό,τι πρέπει για τις παραστάσεις του

Διλήμματα 01.08.2025
Ο αγαπημένος stand up comedian απαντά σε E-Daily Διλήμματα!

Η ιστορία πίσω από την πιο γνωστή φωτογραφία της ιστορίας της Νέας Υόρκης

FYI 26.07.2025
Πρόκειται για μια φωτογραφία που όλοι έχουν δει

Ο Γιώργος Λάγιος μάς αποκάλυψε άβολες αλήθειες για την απιστία, το ποpνό και τις σχέσεις

Rec Mode 19.07.2025
Μιλήσαμε με τον γνωστό ψυχολόγο για όλα - την πορεία του, τις σχέσεις των ανθρώπων αλλά και την ανάγκη όλων να μάθουν την αλήθεια

Σταθερή αξία οι Βαλκάνιοι στην Πιερία: Οδικός τουρισμός, GPS και... ταπεράκια


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 11.07.2025
Ο Θεόδωρος Καραγκούνης, Hotel General Manager στην Πιερία αναλύει σχετικά με τον φετινό τουρισμό της περιοχής

Τουριστική «καταστροφή» στη Σαντορίνη: «Ο Μάιος ήταν απελπιστικά κακός»


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 04.07.2025
Τι λέει ο κύριος Γιώργος Τσολακάκης συνιδιοκτήτης της Aqua Vista Hotels για τη φετινή τουριστική σεζόν της Σαντορίνης

Βαλκάνιοι τουρίστες: «Φαγητά σε ταπεράκια και γεμάτα αμάξια» ‑ Η νέα πραγματικότητα στα νησιά


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 04.07.2025
Η Αγγελική Παρασχά, restaurant manager σε γνωστό κατάστημα στη Λευκάδα, μας δίνει μια σαφή εικόνα της κατάστασης: