Η Χρύσα Παραδείση γεννήθηκε στην Σμύρνη το 1908 και καταγόταν από προσφυγική οικογένεια.
Η ίδια ήταν μια εξαιρετική μαγείρισσα που άρχισε να δημοσιεύει συνταγές της στο Έθνος το 1949.
Ξεκίνησε να δουλεύει ως δακτυλογράφος κι εκεί γνώρισε τον Αλέξανδρο Παραδείση, δημοσιογράφο, ιστορικό, ο οποίος είχε στήλη στην εφημερίδα "Το Εθνος" με τον οποίο παντρεύτηκε. Έτσι ήταν θέμα χρόνου να της προτείνει να γράφει στην εφημερίδα που δούλευε μία στήλη με τις συνταγές της.
Οι συνταγές άρεσαν πολύ, λίγο αργότερα την ανακάλυψε ο Ευάγγελος Τερζόπουλος και την κάλεσε στη Γυναίκα στην οποία εργάστηκε περίπου 30 χρόνια. Μια από τις πιο αγαπητές στήλες στο περιοδικό ήταν Το Μενού του 15νθημέρου, που έλυνε το πρόβλημα της νοικοκυράς "τί θα φάμε σήμερα".
Ήταν η πρώτη που δημιούργησε ραδιοφωνική εκπομπή γαστρονομικού ενδιαφέροντος και έγραψε πάμπολλες συνταγές σε εμπορικά έντυπα!
Τα βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει στην Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.
Η Χρύσα Παραδείση από τις συνταγές στην εφημερίδα και τα περιοδικά, πέρασε στην έκδοση δικών της βιβλίων. Φυσικά πρωταγωνίστησε και σε διαφημίσεις, όπως η παρακάτω.
Το 1963 με το σύζυγό της υιοθέτησαν ένα 8χρονο τότε ορφανό κοριτσάκι που έμεινε ως κόρη για πάντα μαζί της. Η ίδια προσβλήθηκε από καρκίνο το 1974, έδωσε μεγάλη μάχη για χρόνια – ενώ εργαζόταν πυρετωδώς μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής της- και πέθανε το Φλεβάρη του 1987. Ηταν 79 ετών.
Το περίφημο κούρεμα του Vidal Sassoon που κόστισε 5.000 δολάρια
Νεφέλη Φασούλη τι δεν ξέρουμε για σένα;
Τρομάζουν οι πνιγμοί στην Ελλάδα: Για ποιο λόγο κάθε καλοκαίρι θρηνούμε θύματα;
Είναι το σπίτι σου σωστά προετοιμασμένο για την κλιματική κρίση; Οι 5 κινήσεις που θα σε σώσουν από τον καύσωνα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 07.08.2025
Πόσοι Έλληνες έχουν την δυνατότητα να πάνε φέτος διακοπές;
Ο... αστείος λόγος που χώρισε ο Θανάσης Σαμαράς, είναι ό,τι πρέπει για τις παραστάσεις του
Η ιστορία πίσω από την πιο γνωστή φωτογραφία της ιστορίας της Νέας Υόρκης
Ο Γιώργος Λάγιος μάς αποκάλυψε άβολες αλήθειες για την απιστία, το ποpνό και τις σχέσεις
Σταθερή αξία οι Βαλκάνιοι στην Πιερία: Οδικός τουρισμός, GPS και... ταπεράκια
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 11.07.2025
Τουριστική «καταστροφή» στη Σαντορίνη: «Ο Μάιος ήταν απελπιστικά κακός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 04.07.2025
Βαλκάνιοι τουρίστες: «Φαγητά σε ταπεράκια και γεμάτα αμάξια» ‑ Η νέα πραγματικότητα στα νησιά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 04.07.2025