E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ακατάλληλη ταινία που έγινε θρύλος

Ο Αστερισμός της Παρθένου κέρδισε το στοίχημα με το ελληνικό κοινό

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 12/12/2019 | 00:26

Η ακατάλληλη ταινία που έγινε θρύλος

Ο Γιώργος Τζαβέλας έχει γραψει ένα καταπληκτικό σενάριο, έχει επιλέξει για πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η πρωταγωνίστρια έχει πει το ναι, και όλα είναι έτοιμα για να γυριστεί μια ταινία που θα ταράξει τα νερά της ελληνικής κοινωνίας. Πριν καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα οι δημοσιογράφοι γεμίζουν με πρωτοσέλιδα τον τύπο. Η Αλίκη εκφράζει τους πρώτους δισταγμούς της και η ταινία παγώνει. Μένει στα συρτάρια και ξεχνιέται. 

Ο Γιώργος Τζαβέλας υπέστη ένα βαρύ εγκεφαλικό, που καθιστά αδύνατο να σκηνοθετήσει την ταινία. Ο Φίνος ανακαλύπτει το σενάριο, το βρίσκει αριστούργημα, και αναθέτει την σκηνοθεσία στο Γιάννη Δαλιανίδη. Νέα πρωταγωνίστρια επιλέγεται η Ζωή Λάσκαρη. Ήδη η ηθοποιός έχει κερδίσει το κοινό με την ομορφιά της και τους ρόλους της σε ταινίες που είχαν θεαματικά εισπρακτικά αποτελέσματα.

Το σενάριο τρεις σπονδυλωτές ιστορίες με κεντρική ηρωίδα μια κοπέλα του πεζοδρομίου. Με εικόνες που περιέχουν γuμνή σάρκα, που δείχνουν ωμά το κόσμο της νύχτας, της παρανομίας, την αγρίοτητας και τη διαφθορά της κοινωνίας. Η Ζωή Λάσκαρη αποδίδει τον ρόλο με τρομέρη ρεαλιστικότητα, και καταφέρνει και κάνει τον θεατή να μπει σε ένα κόσμο που δεν ήξερε.

120.000 εισιτήρια στην Ελλάδα, δεκάδες αναφορές στο τύπο, διαμαρτυρίες έξω από τους κινηματογράφους της εποχής, και διακρίσεις στο εξωτερικό, για μια ταινία που δίχασε πριν ακόμα βγει στους κινηματογράφους. Ο τίτλος «Ο Αστερισμός της Παρθένου», ήταν αρκετός για να προκαλέσει την συντηρητική ελληνική κοινωνία, που όμως διεγείρετει και συρρέει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία τους δικαιώνει, καμία χυδαίοτητα, ρεαλισμός ναι, αλλά σε καμία περίπτωση η ταινία δεν προκαλεί άνευ λόγου.

Η Ζωή Λάσκαρη κερδίζει ένα μεγάλο στοίχημα, τόλμησε ένα πρωτότυπο σενάριο και κατάφερε να μιλούν για τη ταινία και όχι για τις γuμνές σκηνές της.

Η ταινία στην Ελλάδα κρίθηκε ακατάλληλη ακόμα και όταν παίχτηκε στην τηλεόραση. Η ταινία πλέον θεωρείται κλασική. Μια ιστορία που δείχνει την φρενίτιδα με την ταινία, είναι ότι οι αφίσες της ταινίας γινόταν αντικείμενο κλοπής. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει γιατί μια ολόκληρη γενιά έμαθε να μισεί το σώμα της

Stories 05.04.2026
Το σκοτεινό παρασκήνιο του America’s Next Top Model που μας σημάδεψε

Τι ζήτησαν οι μηχανές ΑΙ που τρόμαξε τη Silicon Valley: Χάνουμε τον έλεγχο;

Νέα Εποχή 05.04.2026
Τους δώσαμε πρόσβαση - τώρα ποιος τις ελέγχει;

Η κρυφή αγορά εργασίας του dark web: Ποιοι μπαίνουν, πόσα παίρνουν και γιατί κινδυνεύουν

Νέα Εποχή 05.04.2026
Αυτός είναι ο μέσος χρήστης του dark web – και δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι

Η γενιά που δεν λέει να αφήσει το τιμόνι: Γιατί οι Boomers εμποδίζουν την αλλαγή

Νέα Εποχή 05.04.2026
Boomers vs Millennials: Η μεγάλη σύγκρουση για εξουσία, σπίτια και δουλειές

Τι έκανε η Φινλανδία και τα παιδιά απέκτησαν σούπερ ανοσοποιητικό μέσα σε 28 μέρες

Stories 05.04.2026
Το πιο «βρώμικο» project της Ευρώπης είναι και το πιο καθαρό για την υγεία των παιδιών

Η πυγμάχος που νίκησε τον θάνατο: Η αληθινή ιστορία της Christy Martin γίνεται ταινία

Πρόσωπα 05.04.2026
Σήμερα, το όνομα της Christy Martin παραμένει σύμβολο θάρρους και ελπίδας

Ενα βίντεο στο YouTube έφερε δισεκατομμύρια δολάρια: Το success story μιας σακούλας ramen

Stories 05.04.2026
Πώς τα Buldak ramen έγιναν παγκόσμιο φαινόμενο

Ο Ινδός «διπλωμάτης» που κορόιδεψε όλο τον κόσμο ‑ Τι βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του

Stories 05.04.2026
Έστησε πρεσβεία από το μυαλό του σε πολυτελές σπίτι!

Γιατί η Gen Z λέει όχι στο αλκοόλ

Νέα Εποχή 05.04.2026
Τι αλλάζει στις κοινωνικές συναντήσεις

Σε αυτή τη χώρα κινδυνεύεις με φυλάκιση 5 ετών αν ξεχάσεις τα γενέθλια της συζύγου σου

Stories 05.04.2026
Ο νόμος υπάρχει για να διατηρηθεί η συζυγική αρμονία

Το σκοτεινό σκάνδαλο των 17,3 εκατ. ευρώ στο Έβερεστ

Stories Χτες
Μια απάτη που αρνείται να πεθάνει