E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ακατάλληλη ταινία που έγινε θρύλος

Ο Αστερισμός της Παρθένου κέρδισε το στοίχημα με το ελληνικό κοινό

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 12/12/2019 | 00:26

Η ακατάλληλη ταινία που έγινε θρύλος

Ο Γιώργος Τζαβέλας έχει γραψει ένα καταπληκτικό σενάριο, έχει επιλέξει για πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η πρωταγωνίστρια έχει πει το ναι, και όλα είναι έτοιμα για να γυριστεί μια ταινία που θα ταράξει τα νερά της ελληνικής κοινωνίας. Πριν καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα οι δημοσιογράφοι γεμίζουν με πρωτοσέλιδα τον τύπο. Η Αλίκη εκφράζει τους πρώτους δισταγμούς της και η ταινία παγώνει. Μένει στα συρτάρια και ξεχνιέται. 

Ο Γιώργος Τζαβέλας υπέστη ένα βαρύ εγκεφαλικό, που καθιστά αδύνατο να σκηνοθετήσει την ταινία. Ο Φίνος ανακαλύπτει το σενάριο, το βρίσκει αριστούργημα, και αναθέτει την σκηνοθεσία στο Γιάννη Δαλιανίδη. Νέα πρωταγωνίστρια επιλέγεται η Ζωή Λάσκαρη. Ήδη η ηθοποιός έχει κερδίσει το κοινό με την ομορφιά της και τους ρόλους της σε ταινίες που είχαν θεαματικά εισπρακτικά αποτελέσματα.

Το σενάριο τρεις σπονδυλωτές ιστορίες με κεντρική ηρωίδα μια κοπέλα του πεζοδρομίου. Με εικόνες που περιέχουν γuμνή σάρκα, που δείχνουν ωμά το κόσμο της νύχτας, της παρανομίας, την αγρίοτητας και τη διαφθορά της κοινωνίας. Η Ζωή Λάσκαρη αποδίδει τον ρόλο με τρομέρη ρεαλιστικότητα, και καταφέρνει και κάνει τον θεατή να μπει σε ένα κόσμο που δεν ήξερε.

120.000 εισιτήρια στην Ελλάδα, δεκάδες αναφορές στο τύπο, διαμαρτυρίες έξω από τους κινηματογράφους της εποχής, και διακρίσεις στο εξωτερικό, για μια ταινία που δίχασε πριν ακόμα βγει στους κινηματογράφους. Ο τίτλος «Ο Αστερισμός της Παρθένου», ήταν αρκετός για να προκαλέσει την συντηρητική ελληνική κοινωνία, που όμως διεγείρετει και συρρέει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία τους δικαιώνει, καμία χυδαίοτητα, ρεαλισμός ναι, αλλά σε καμία περίπτωση η ταινία δεν προκαλεί άνευ λόγου.

Η Ζωή Λάσκαρη κερδίζει ένα μεγάλο στοίχημα, τόλμησε ένα πρωτότυπο σενάριο και κατάφερε να μιλούν για τη ταινία και όχι για τις γuμνές σκηνές της.

Η ταινία στην Ελλάδα κρίθηκε ακατάλληλη ακόμα και όταν παίχτηκε στην τηλεόραση. Η ταινία πλέον θεωρείται κλασική. Μια ιστορία που δείχνει την φρενίτιδα με την ταινία, είναι ότι οι αφίσες της ταινίας γινόταν αντικείμενο κλοπής. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια μέρα ο ουρανός «σπάει» τα δεδομένα; Έξι πλανήτες σε σπάνια ευθυγράμμιση

Περιβάλλον 24.02.2026
Ερμής, Αφροδίτη, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας σχηματίζουν πλανητική «παρέλαση» σε ένα εντυπωσιακό οπτικό φαινόμενο που δε συμβαίνει συχνά

Το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει γιατί μια ολόκληρη γενιά έμαθε να μισεί το σώμα της

Stories 24.02.2026
Το σκοτεινό παρασκήνιο του America’s Next Top Model που μας σημάδεψε

Γνώριζε ότι είναι φορέας HIV και το έκρυβε – Η υπόθεση που κατέληξε σε 5 χρόνια κάθειρξη

Stories 24.02.2026
Ραντεβού από τα social media και μήνυμα-βόμβα την επόμενη μέρα

Τέλος εποχής για τον «Ελ Μέντσο»: Ο θάνατος του ισχυρότερου βαρόνου και η αιματηρή κληρονομιά του CJNG

Stories 24.02.2026
Μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων και η «πρόκληση» της εθνικής ασφάλειας

Ο 59χρονος που βγάζει 1,3 εκατ. τον χρόνο δουλεύοντας μόλις 2 ώρες την ημέρα

Πρόσωπα 24.02.2026
Ο Steve Barsh δεν είχε αρχικά σκοπό να γίνει διαχειριστής ακινήτων-ήθελε απλώς να νοικιάσει το εξοχικό του.

Έπεσε νεκρός πάνω στη σκηνή: Το συγκλονιστικό τέλος του ηθοποιού από το «The Κόπανοι»

Stories Χτες
Το κοινό νόμιζε ότι ήταν ατάκα του ρόλου – αλλά ήταν η τελευταία του ανάσα

Το μοντέλο που πόζαρε για τους μεγαλύτερους ζωγράφους και το τραγικό τέλος της

Πρόσωπα Χτες
Η δραματική ζωή του supermodel του 19ου αιώνα

Οι Απόκριες που βάφτηκαν στο αίμα: Το έγκλημα που πάγωσε την ελληνική κοινωνία

Ιστορικά Χτες
Ο Νίκος Κοεμτζής σκοτώνει τρεις ανθρώπους για ένα ζεϊμπέκικο

Τι γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα και ποια είναι τα έθιμα της

Stories Χτες
Η προέλευση της ονομασίας και των εθίμων

Τι είναι τα «Κούλουμα» που γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα

Ιστορικά Χτες
Πού «στήθηκε» για πρώτη φορά γλέντι Καθαράς Δευτέρας