E-Daily

Φωτιά στην Κερατέα: Οδεύει προς τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου

Ίσως εκκενωθούν κι άλλοι οικισμοί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/8/2021 | 11:25

FB/Ομάδα Πυρκαγια Ενημερωση

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Κερατέας με την κατεύθυνσή του αυτή τη στιγμή να είναι προς τον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου. Ήδη τέσσερα χωριά και οικισμοί έχουν εκκενωθεί έπειτα από σχετικά μηνύματα του 112 ωστόσο όπως ανέφερε και Περιφεριάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, υπήρχε θέμα με την εκκένωση κάποιων εξοχικών κατοικιών, με τους κατοίκους εν τέλει να απομακρύνονται.

Η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις, ενώ η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους και κατευθύνει τον κόσμο προκειμένου τα αυτοκίνητο να διαφύγουν με ασφάλεια από την περιοχή. Ηδη έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Μαρκάτι, Συντερίνα, ενώ εκκενώνεται ο Αγιος Κωνσταντίνος και η Καμαρίζα.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισυχρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 71 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, ΜΕΤΠΕ, 6 Α/Φ και 4 Ε/Π. Σταδιακά οι δυνάμεις αυξάνονται, ενώ αυξάνονται και τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, αν και υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες λόγω των πυκνών καπνών που βγαίνουν από την μεγάλη φωτιά. Η μεγάλη προσπάθεια της πυροσβεστικής είναι να μην πάει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, αν και αυτή την ώρα η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη.

Στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 38 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Αγνοείται μια ηλικιωμένη γυναίκα

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια ενώ υποστήριξε πως πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ενα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά. 

Σε ποιους δρόμους διακόπηκε η κυκλοφορία

  • Παλιά λεωφόρος Κερατέας-Λαυρίου από γέφυρα Αδάμ
  • Λεωφόρος Λαυρίου-Καμαρίζης από περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου
  • Λεωφόρος Λαυρίου-Καμαρίζης από οικισμό Συντερίνα προς οικισμό Αγίου Κωνστατνίου
  • Λεωφόρος Λαυρίου και Παλαιά Λεωφόρος Λαυρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Πάτρα ‑ Εργάτης έπεσε από στέγη

Ελλάδα 18.12.2025
Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε κτίριο

Οσβάλντο Νέτο: Αγριος τσακωμός του ποδοσφαιριστή έξω από μπαρ της Ταϊλάνδης

Κόσμος 18.12.2025
Τον πήραν στο κυνήγι οι υπάλληλοι ζητώντας τον λογαριασμό - Επιτέθηκε σε ηλικιωμένο τουρίστα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακιστέος ο 54χρονος λογιστής από τα Γιαννιτσά

Ελλάδα 18.12.2025
Στη φυλακή οδηγείται ο λογιστής για την υπόθεση με τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις

Φρεγάτα Belharra «Κίμων»: Παραδίδεται στο Πολεμικό Ναυτικό η πρώτη ελληνική φρεγάτα FDI

Ελλάδα 18.12.2025
Δείτε ζωντανή εικόνα από την τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης της ελληνικής σημαίας

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή του ‑ Πώς να το υπολογίσετε

Οικονομία 18.12.2025
Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που δε λάβετε το δώρο Χριστουγέννων

Παρατείνεται έως τον Απρίλιο του 2026 η πληρωμή ενοικίων μόνον μέσω τράπεζας – Νέες απαλλαγές ΕΝΦΙΑ

Ελλάδα 18.12.2025
Η ρύθμιση αφορά στο σύνολο των μισθώσεων και δίνει επιπλέον χρόνο προσαρμογής σε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Πέθανε ο θρυλικός πολεμικός ανταποκριτής Πίτερ Αρνέτ

Κόσμος 18.12.2025
Από το Βιετνάμ του `75, στο Ιράκ του 1991 και τις συνεντεύξεις με Σαντάμ και Μπιν Λάντεν

Κίνα: Απόκοσμες εικόνες, «έντυσαν» ολόκληρα βουνά με φωτοβολταϊκά, δείτε βίντεο

Κόσμος 18.12.2025
Καλύπτοντας έκταση άνω των 866.000 τετραγωνικών μέτρων, ο φωτοβολταϊκός σταθμός μπορεί να παράγει 53 εκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως