E-Daily

Φωτιά στην Κερατέα: Οδεύει προς τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου

Ίσως εκκενωθούν κι άλλοι οικισμοί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/8/2021 | 11:25

FB/Ομάδα Πυρκαγια Ενημερωση

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Κερατέας με την κατεύθυνσή του αυτή τη στιγμή να είναι προς τον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου. Ήδη τέσσερα χωριά και οικισμοί έχουν εκκενωθεί έπειτα από σχετικά μηνύματα του 112 ωστόσο όπως ανέφερε και Περιφεριάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, υπήρχε θέμα με την εκκένωση κάποιων εξοχικών κατοικιών, με τους κατοίκους εν τέλει να απομακρύνονται.

Η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις, ενώ η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους και κατευθύνει τον κόσμο προκειμένου τα αυτοκίνητο να διαφύγουν με ασφάλεια από την περιοχή. Ηδη έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Μαρκάτι, Συντερίνα, ενώ εκκενώνεται ο Αγιος Κωνσταντίνος και η Καμαρίζα.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισυχρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 71 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, ΜΕΤΠΕ, 6 Α/Φ και 4 Ε/Π. Σταδιακά οι δυνάμεις αυξάνονται, ενώ αυξάνονται και τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, αν και υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες λόγω των πυκνών καπνών που βγαίνουν από την μεγάλη φωτιά. Η μεγάλη προσπάθεια της πυροσβεστικής είναι να μην πάει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, αν και αυτή την ώρα η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη.

Στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 38 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Αγνοείται μια ηλικιωμένη γυναίκα

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια ενώ υποστήριξε πως πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ενα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά. 

Σε ποιους δρόμους διακόπηκε η κυκλοφορία

  • Παλιά λεωφόρος Κερατέας-Λαυρίου από γέφυρα Αδάμ
  • Λεωφόρος Λαυρίου-Καμαρίζης από περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου
  • Λεωφόρος Λαυρίου-Καμαρίζης από οικισμό Συντερίνα προς οικισμό Αγίου Κωνστατνίου
  • Λεωφόρος Λαυρίου και Παλαιά Λεωφόρος Λαυρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση

ΗΠΑ: 12χρονη πέθανε μετά από καβγά με κοπέλα στον δρόμο, bullying καταγγέλλει η μητέρα της

Κόσμος 11.03.2026
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, ο καβγάς ξεκίνησε αφού τα δύο κορίτσια διώχθηκαν από το σχολικό λεωφορείο

Τραμπ: Υπονοεί σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν εν μέσω πιέσεων από το πετρέλαιο και τις εκλογές

Κόσμος 11.03.2026
Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και η πτώση της στήριξης των Αμερικανών ενισχύουν τα σενάρια αναζήτησης εξόδου από τη σύγκρουση

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Οικονομία Χτες
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70