E-Daily

Φωτιά στην Κερατέα: Οδεύει προς τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου

Ίσως εκκενωθούν κι άλλοι οικισμοί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/8/2021 | 11:25

FB/Ομάδα Πυρκαγια Ενημερωση

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Κερατέας με την κατεύθυνσή του αυτή τη στιγμή να είναι προς τον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου. Ήδη τέσσερα χωριά και οικισμοί έχουν εκκενωθεί έπειτα από σχετικά μηνύματα του 112 ωστόσο όπως ανέφερε και Περιφεριάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, υπήρχε θέμα με την εκκένωση κάποιων εξοχικών κατοικιών, με τους κατοίκους εν τέλει να απομακρύνονται.

Η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις, ενώ η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους και κατευθύνει τον κόσμο προκειμένου τα αυτοκίνητο να διαφύγουν με ασφάλεια από την περιοχή. Ηδη έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Μαρκάτι, Συντερίνα, ενώ εκκενώνεται ο Αγιος Κωνσταντίνος και η Καμαρίζα.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισυχρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 71 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, ΜΕΤΠΕ, 6 Α/Φ και 4 Ε/Π. Σταδιακά οι δυνάμεις αυξάνονται, ενώ αυξάνονται και τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, αν και υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες λόγω των πυκνών καπνών που βγαίνουν από την μεγάλη φωτιά. Η μεγάλη προσπάθεια της πυροσβεστικής είναι να μην πάει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, αν και αυτή την ώρα η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη.

Στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 38 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Αγνοείται μια ηλικιωμένη γυναίκα

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια ενώ υποστήριξε πως πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ενα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά. 

Σε ποιους δρόμους διακόπηκε η κυκλοφορία

  • Παλιά λεωφόρος Κερατέας-Λαυρίου από γέφυρα Αδάμ
  • Λεωφόρος Λαυρίου-Καμαρίζης από περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου
  • Λεωφόρος Λαυρίου-Καμαρίζης από οικισμό Συντερίνα προς οικισμό Αγίου Κωνστατνίου
  • Λεωφόρος Λαυρίου και Παλαιά Λεωφόρος Λαυρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science Χτες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας

Αποσύρονται 130 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ‑ Τι συνέβη

Ελλάδα Χτες
Είχαν καλύψει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα το κάθε ένα!