E-Daily

Πόρτο Χέλι: Έτσι έγινε η φονική σύγκρουση

Ακαριαίος ο θάνατος των αντρών

Δημοσίευση 10/8/2019 | 10:51

Ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στη θέση Κοιλάδα, ανάμεσα σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι (350 μέτρα από την ακτή), όταν φουσκωτό που μετέφερε 10 τουρίστες συγκρούστηκε με πολυεστερικό αλιευτικό, στο οποίο επέβαιναν 3 Έλληνες ψαράδες.

Από τη σύγκρουση δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ μία γυναίκα τραυματίστηκε. Οι επιβαίνοντες του φουσκωτού ήταν γάλλοι τουρίστες (πέντε ενήλικοι και πέντε παιδιά).

Οι δύο νεκροί και η τραυματίας είναι Ελληνες κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου. Όσον αφορά τη γυναίκα, μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο Κέντρο Υγείας και εν συνεχεία σε νοσοκομείο. Παράλληλα, δεν υπάρχει αναφορά για τους επιβαίνοντες του φουσκωτού.

Παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο ο χειριστής του φουσκωτού - Διαβάστε εδώ

Οπως προκύπτει, ο θάνατος των δύο ανδρών ήταν ακαριαίος, ενώ το φουσκωτό, με βρετανική σημαία, εμβόλισε κυριολεκτικά το μικρότερο.

Αλκοτέστ στους Γάλλους μετά τη σύγκρουση

Μετά τη σφοδρή σύγκρουση των σκαφών, στο σημείο κοντά στο Πόρτο Χέλι έσπευσαν πλωτά του λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη. Οι ενήλικες που επέβαιναν στο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε πρώτη αλκομέτρηση και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Επιπλέον, εξέταση επρόκειτο να γίνει στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Ακαριαίος ο θάνατος δυο ανδρών από την σύγκρουση των σκαφών
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, «ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (02 άνδρες, 03 γυναίκες και 05 παιδιά), με λέμβο περίπου 05 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις (03) ημεδαποί (02 άνδρες και 01 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή «ΘΥΝΙ» Αργολίδας».

«Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους. »

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα (04) πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.»

Τέλος, επισημαίνεται ότι «Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μεταβαίνει στην περιοχή ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης».

Στο ταχύπλοο επέβαιναν δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά, που είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί στην ακτή, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση ισχυρού σοκ.

Στο σημείο της τραγωδίας σπεύδει κλιμάκιο βατραχανθρωπών με τέσσερα σκάφη του Λιμενικού να ερευνήσει για τυχόν αγνοούμενους καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των επιβατών στο ξύλινο σκάφος.

Προς το παρόν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση των δύο σκαφών δεν έχουν διευκρινιστεί, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαριστεί όταν οι Γάλλοι δώσουν κατάθεση, ωστόσο εκτιμάται ότι ο χειριστής του ταχύπλοου δεν είδε το ξύλινο σκάφος μέσα στη νύχτα.

Η σύγκρουση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημειώθηκε περίπου 100 μέτρα από την ακτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναικοκτονία 31χρονης στον Κολωνό: «Της είχα ρίξει δύο χαστούκια πριν δύο μήνες»

Ελλάδα 05.03.2026
Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας

Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ: Πότε θα αναρτηθούν ‑ Ποιοι θα δουν αύξηση 20%

Κόσμος 05.03.2026
Πληρωμή σε 12 δόσεις έως τον Φεβρουάριο 2027

Οργή και αναπάντητα «γιατί»: Ξεσπά η μητέρα του 27χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Ναύπακτο

Ελλάδα 05.03.2026
Έξι μήνες μετά ο πόνος και η οργή για την έλλειψη δικαιοσύνης κάνουν τη μητέρα του άτυχου Βαγγέλη να ξεσπά

Πόλεμος στο Ιράν: Πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή

Κόσμος 05.03.2026
Ακολουθεί ο αριθμός των θυμάτων σε ολόκληρη την περιοχή -όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα-, σύμφωνα με το Reuters

Πρόταση για περιορισμό των εξουσιών του Τραμπ στον πόλεμο του Ιράν ψηφίζει η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ

Κόσμος 05.03.2026
Η πρωτοβουλία αυτή φαίνεται να είναι καταδικασμένη σε αποτυχία καθώς ήδη η Γερουσία έχει απορρίψει αντίστοιχη πρόταση

Καίγονται οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Μπαχρέιν

Κόσμος 05.03.2026
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με απώλειες ή την έκταση των ζημιών.

Η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη για πιθανή χερσαία επιχείρηση των ΗΠΑ: «Περιμένουμε να σας ντροπιάσουμε»

Κόσμος 05.03.2026
Το Ιράν δηλώνει προετοιμασμένο για μια αμερικανική χερσαία επιχείρηση

Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι στην Κύπρο

Ελλάδα 05.03.2026
Είναι η τρίτη φορά

Μαζική έξοδος από τη Βηρυττό – Χτυπήθηκε βάση των ΗΠΑ στο Ιράκ

Κόσμος 05.03.2026
Το Ιράν απειλεί την ΕΕ πως θα πληρώσει το τίμημα αν δεν πάρει θέση υπέρ του Ιράν στην επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ.

Κιρ Στάρμερ: Η Βρετανία στέλνει 4 αεροσκάφη Typhoon στο Κατάρ και ελικόπτερα στην Κύπρο

Κόσμος 05.03.2026
«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία του λαού μας»