E-Daily

Πόρτο Χέλι: Έτσι έγινε η φονική σύγκρουση

Ακαριαίος ο θάνατος των αντρών

Δημοσίευση 10/8/2019 | 10:51

Ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στη θέση Κοιλάδα, ανάμεσα σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι (350 μέτρα από την ακτή), όταν φουσκωτό που μετέφερε 10 τουρίστες συγκρούστηκε με πολυεστερικό αλιευτικό, στο οποίο επέβαιναν 3 Έλληνες ψαράδες.

Από τη σύγκρουση δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ μία γυναίκα τραυματίστηκε. Οι επιβαίνοντες του φουσκωτού ήταν γάλλοι τουρίστες (πέντε ενήλικοι και πέντε παιδιά).

Οι δύο νεκροί και η τραυματίας είναι Ελληνες κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου. Όσον αφορά τη γυναίκα, μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο Κέντρο Υγείας και εν συνεχεία σε νοσοκομείο. Παράλληλα, δεν υπάρχει αναφορά για τους επιβαίνοντες του φουσκωτού.

Παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο ο χειριστής του φουσκωτού - Διαβάστε εδώ

Οπως προκύπτει, ο θάνατος των δύο ανδρών ήταν ακαριαίος, ενώ το φουσκωτό, με βρετανική σημαία, εμβόλισε κυριολεκτικά το μικρότερο.

Αλκοτέστ στους Γάλλους μετά τη σύγκρουση

Μετά τη σφοδρή σύγκρουση των σκαφών, στο σημείο κοντά στο Πόρτο Χέλι έσπευσαν πλωτά του λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη. Οι ενήλικες που επέβαιναν στο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε πρώτη αλκομέτρηση και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Επιπλέον, εξέταση επρόκειτο να γίνει στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Ακαριαίος ο θάνατος δυο ανδρών από την σύγκρουση των σκαφών
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, «ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (02 άνδρες, 03 γυναίκες και 05 παιδιά), με λέμβο περίπου 05 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις (03) ημεδαποί (02 άνδρες και 01 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή «ΘΥΝΙ» Αργολίδας».

«Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους. »

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα (04) πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.»

Τέλος, επισημαίνεται ότι «Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μεταβαίνει στην περιοχή ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης».

Στο ταχύπλοο επέβαιναν δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά, που είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί στην ακτή, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση ισχυρού σοκ.

Στο σημείο της τραγωδίας σπεύδει κλιμάκιο βατραχανθρωπών με τέσσερα σκάφη του Λιμενικού να ερευνήσει για τυχόν αγνοούμενους καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των επιβατών στο ξύλινο σκάφος.

Προς το παρόν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση των δύο σκαφών δεν έχουν διευκρινιστεί, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαριστεί όταν οι Γάλλοι δώσουν κατάθεση, ωστόσο εκτιμάται ότι ο χειριστής του ταχύπλοου δεν είδε το ξύλινο σκάφος μέσα στη νύχτα.

Η σύγκρουση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημειώθηκε περίπου 100 μέτρα από την ακτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπακς: «Είτε θα ανανεώσει ο Γιάννης, είτε θα τον ανταλλάξουμε»

Αθλητικά Νέα 20.03.2026
Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο ιδιοκτήτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γουές Έντενς

Αμερικανική απόβαση στα Στενά του Ορμούζ; Μπορεί να αποδειχθεί αποστολή αυτοκτονίας

Κόσμος 20.03.2026
Αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν απόβαση στα εδάφη στα Στενά του Ορμούζ θα μπορούσε να αποδειχθεί το χειρότερο λάθος του πολέμου. Οι αναλογίες με αυτές της μάχης της Καλλίπολης στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο δείχνουν λουτρό αίματος

Μπάρον Τραμπ: Είναι ίδιος ο πατέρας του με μία μόνο διαφορά

Κόσμος 20.03.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μικρότερος γιος του Αμερικανού προέδρου έχει κληρονομήσει το ενδιαφέρον του πατέρα του τόσο για τα χρήματα όσο και τη δημιουργία ονόματος

Νεκροί δύο κρατούμενοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού

Ελλάδα 20.03.2026
Και τρίτος κρατούμενος ηλικίας 29 ετών είναι σε σοβαρή κατάσταση λόγω χρήσης κοκτέιλ ναρκωτικώ

Πύραυλος έπεσε κοντά στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα

Κόσμος 20.03.2026
Ανεστάλησαν οι λειτουργίες

Η τιμωρία του Φουρνιέ για όσα έγιναν στον αγώνα Πανιώνιος ‑ Ολυμπιακός

Αθλητικά Νέα 20.03.2026
Ο Γάλλος είχε λεκτική διαμάχη με οπαδό του Πανιωνίου που καθόταν στα court seats - Πρόστιμο στον Γιώργο Μπαρτζώκα

Ο Τραμπ προς ΝΑΤΟ: Δειλοί θα το θυμόμαστε

Κόσμος 20.03.2026
Ο Τραμπ κατηγορεί το ΝΑΤΟ για «έλλειψη υποστήριξης» στον πόλεμο κατά του Ιράν

Πέθανε ο Τσακ Νόρις σε ηλικία 86 ετών

Κόσμος 20.03.2026
Η συγκινητική ανάρτηση της οικογένειας του

Συναγερμός στη Wall Street: Οι 3 «τοξικές» δυνάμεις που απειλούν τις αγορές

Οικονομία 20.03.2026
Αναλυτής της Wall Street επισημαίνει 3 «τοξικές» δυνάμεις που ωθούν το χρηματιστήριο σε σημείο καμπής

Μακρόν: Το γαλλικό πολεμικό ναυτικό κατέσχεσε το τάνκερ Deyna – Συνδέεται με τον ρωσικό στόλο «φάντασμα»

Κόσμος 20.03.2026
Είναι το τρίτο τάνκερ που θεωρείται ότι ανήκει στον σκιώδη ρωσικό στόλο και το οποίο συλλαμβάνεται από τις γαλλικές αρχές

Βέροια: Ομολόγησε τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης ο νεαρός που προσήχθη – Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα

Ελλάδα 20.03.2026
Ο 20χρονος είχε ραντεβού το βράδυ της Τετάρτης με την νεαρή γυναίκα - Μετά την προσαγωγή του ο ίδιος φαίνεται ότι ομολόγησε πως την χτύπησε κατά τη διάρκεια λεκτικού καβγά